Ahoj..Je nedela a o nejaké 2 hodiny máme cestovať s 2 ročnou dcérkou do Rakúska na týždeň-teda do piatku... No a problém,je v tom, že som len včera večer prišla na to, že malú nemám zapísanú v pase a ani nemá svoj pas 😒 😒 😒 😒 Čo teraz,? 😕 😕 😕 😕
Keby nás náhodou zastavili-pomôže mi ked im vybalím rodný list, kartičku poistenca,alebo niečo podobné? Prosím poraďte...teraz už ju nevpíšem do pasu...kedže je nedela...Vôbec ma to nenapadlo...vieme to asi 3 dni že tam ideme...ale úplne som na to zabudla... 😕
pas dieta nepotrebuje prakticky{len teoreticky} nikdy nikde ti ho kontrolovat nebudu,my stale chodime s detmi a ziadne pasy pre nich nemame.pas treba len ak ides lietadlom.ak autom,vlakom atd tak urcite netreba pas,neboj sa,uvidis ze som mala pravdu 🙂
@jasmika kazde dieta musi mat svoj vlastny pas, uz sa neda zapisat do pasu rodica... http://cestovanie.sme.sk/c/6814761/deti-uz-musi...
no neviem, ale v tomto by som neriskovala...
@lienkaross dobra odvaha ist s detmi do zahranicia bez pasu.. zeby ste o nich raz neprisli 🙄
@lienkaross nas takto pred niekolkymi rokmi zastavili poliaci - asi tak 20-30km za hranicami - cestna kontrola - a pytali pasy od vsetkych co boli v aute nie len od vodica - takze by som si to setsakramentsky rozmyslela s tym nenosenim pasov pre deti - nikdy nevies kedy a kde vas policajti zastavia - nemusi ist o cisto kontrolu dietata ale cestna kontrola moze byt postavena aj 2km za hranicami 😅
@lienkaross no tak zazila som, ze zastavili aj SK autobus v nemecku a kontrolovali vsetkych pasy cez vysielacku (zdrzanie dialkovej linky asi cca. 1,5), aj vo vlaku smer vieden sem tam nabehnu hraniciari, ze kontrola pasov..., napr. v nemecku kontroluju medzinarodne vlaky aj pred odchodom z vychodiskovej stanice, ci vsetci maju pasy... 😎 .takze, aby ste o to "stastie" neprisli..... 😕 😕 🙄 😎
@jasmika no, to mas smolu ked vas chytia bez pasu, resp. dieta nie je zapisane v ziadnom pase, rodny list ani karticka poistenca ti nepomoze
mozes si tak narobit velke problemy, neviem ako chces dokazat, ze je dieta tvoje, a ze si ho niekomu neuniesla