Ahojte, zajednali sme last minute na Pag, príchod je v sobotu, nedá sa to posunúť, keďže je to hotel a takto sa menia turnusy. Prosím, kedy nám odporúčate vyraziť z SK, aby sme tu cestu prežili bez ujmy na psychickom zdraví? Všade čítam, že sobota je masaker, ti čo ste išli včera ako ste to zvládli? Koľko ste boli v zápche?
A náhodou neviete koľko vyjde mýto na Pag?
Dakujem
My sme sa včera vrátili z Krku - a poviem vam,ked som videla tie niekoľko kilometrove kolóny (ale to neboli kolony 1-2km, ale rataj 30km a viac),kolony boli od Slovinska cez Chorvátsko,a všetko to stálo na mieste, tak som len krútila hlavou, že kto ide v sobotu na dovolenku do Chorvátska,,,tak ja by som to nedala
My sme isli vcera z Istrie z Chorvatska do Ba 9 hodin. Vsade same zapchy. Problemy su na tych mytach, kde vyberaju poplatky, tak boli neskutocne kolony. V sobotu uz Chorvatsko nikdy viac!
Ked sme sli pred 3 rokmi z rabu, tak nas waze stiahlo niekde pred rijekou doslova do lesa a tam sme presli hr slo hranicu. Ale zase my sme to mali namierene do slovinska... treba waze a vediet zhruba, ze kadial mate ist a potom sa nechat tahat waze...
Tazko sa povie, ze kedy mate ist... zalezi odkial ste, kolko soferov ste, ako su soferi zvyknuti soferovat v noci, ci viete niekde "sklopit sedacky" a pospat... niekto ti povie, ze s malymi detmi najlepsie na noc, ja to odmietam. Nam sa s nimi zle cestovalo - svietilo svetlo na cestach, tuneloch, nevedeli si najst polohu... popripade naplanovat nejake medzistavky... ja mam vzdy pri cestovani plan A,B C,D... a aj tak vie nieco "vybuchnut".... vzdy si pozeram rozne moznosti ciest a hlavne "kriticke" odbocky... vo vacsine sice zacina soferovat muz (ja skoro nezaspim, dobalujem a nakladam auto) a spim potom az v aute... ale minimalne od nas po hranice vie cestu aj poslepiacky
Treba ist v piatok medzi 8-9 na vecer
ja odporucam ist cez BA a obist Balaton a celkovu tu dialnicu Budapest - Balaton a dalej, alebo ist v noci, pretoze ju prerabaju a cestu tam po Balaton sme sa motali za chaluparmi, ktori isli v lavom pruhu a za svet sa neuhli a za Balatonom vsade 70ka po chorvatske hranice …. naspat sme zmenili trasu a bolo to lepsie o dost … boli sme na Pagu pred mesiacom, mozno to uz dokoncili ale vyzeralo to dost rozsiahlo
@1zuzka1 vďaka z a odpoveď a moz sa spýtať, kedy ste vcera vyrazili z Pagu?
@domininini tak plánujeme, snáď to stihneme ešte pred tými mega zápchami pri zahrebe
@mistymay33 prosím Ťa a štartovali ste v noci? Či až doobeda? Vdaka
My chodíme zásadne na noc. O 21:00 z domu. Ráno sme tam.
My sme odchadzali o 10 doobeda z chorvatska na Slovensko. Cez den v sobotu vobec neodporucam cestovat ani tam ani späť.
Autorka odchadzali sme z Pagu o 11 doobeda, uplne zle lebo hned ako sme prisli na dialnicu, uz sme stali v kolone🤦♀️ v sobotu nikdy necestujeme, roky jazdime na Pag bud v pracovne dni alebo nedelu, teraz sme museli
@mistymay33
@1zuzka1 áno baby, vďaka...s tým počítame, že odídeme radšej o 4 ráno v sobotu na prvý trajekt, to snáď stihneme ujsť tým najhorším zápcham.
@ivuska027 áno, už sme sa rozhodli, že pôjdeme asi o 8 z domu, radšej počkáme na izbu na pláži a pri bazéne ako v tých kolónach 🥴
My aj odchadzame na noc, aby sme ešte mali celý deň pri mori. Teda nocou aj tam aj nazad.
@ivuska027 no to by muž asi nedal...keď je o 10 check out, potom to ako riešite? Ste celý deň na pláži a potom vládze muž šoférovať?
@guiseppinka to iste sa stalo nam predvcerom. Take serpentiny som este nezazila 😂. Ale vyhli sme sa zapcham, hoc cestu to predlzilo. Nie, v sobotu cez den nikdy, nikdy. Ak tak len v noci z piatka na sobotu vyrazit.
Myslim o polnoci napr.
Ano, sme na pláži. Šoféri sme obaja, ide ten, kto sa v tej chvíli cíti. Už som išla aj celú cestu ja. Ale väčšinou sa striedame na HU-HR hranici, alebo podla potreby.
@ivuska027 tak super, my sme tiež šoféri obidvaja, čiže viem ho prestriedat, nech si pospi nachvilku počas jazdy. No uvidíme, snáď tá cesta dobre dopadne...naposledy sme išli cez týždeň, čiže som nemala taký stres...toto sme našli na poslednú chvíľu a nejak som si v tom zápale a radosti neuvedomila tu cestu...ale snáď to prezijeme 🤣
V budúcnosti si bookujte ubytovanie po vlastnej osi. V takom prípade si hotel zaplatíte hoci aj od utorka, proste ako chcete.
@melanta áno, vždy sme tak chodili, ale našla som LM za dobrú cenu AI...tak som to nedomyslela 😁
Záleží odkiaľ budete vyrážať, ale treba si naplánovať tak aby ste na Lučku boli do tej 4-5 ráno. My sme zvykli vyrážať z Oravy okolo desiatej večer na Lučku sme boli okolo šiestej a už sa tvorili kolóny. Posledné 4 roky chodíme tak,že Lučko prechádzame okolo 2 v noci a radsej niekde za Lučkom pospime v aute do tej šiestej, ale tento rok napríklad manžel došiel až na miesto boli sme Pakoštane 40km pod Zadarom . Z domu sme vyrážali o siedmej. O pol noci sme boli Maďarsko-chorvatska hranica , Lučko okolo druhej, a o pol piatej sme dorazili na miesto, pospali sme v aute,ráno sme si dali v kaviarni raňajky a kávičku a išli sme sa kúpať,o 12tej sme sa ubytovali . Povedali sme si že radšej budeme na booking čakať na mieste a kúpať sa ako štát niekde v kolóne. Naspäť zasa vyrážame ráno okolo štvrtej aby sme do šieste boli na Lučku, ale druhá varianta po opustení apartmánu sme zostali na pláži do tej druhej tretej, rýchla sprcha na pláži a vyrazili sme na cestu,tým pádom sme boli na Lučku okolo piatej poobede čo už no tiež relatívne ok. Lučko je najhoršie piatky,soboty nedele od tej 8-13 v oboch smeroch.
@katika82 ďakujem za taky podrobny opis ❤️ my sme od TT, Lucko mi ukazuje 5 hodín jazdy od nás, čiže podľa Tvojich odporúčaní by sme mali štartovať cca o 21-vej...tak nejak sme aj plánovali, muž chcel radšej vyraziť už o 20-tej. A veru to tak spravíme a radšej v aute pospime a na pláži sa pomotame...lebo tie kolóny má desia 🙏 hlavne s dvoma deťmi na palube 🤣
No to budete mať určite lepšie, nám to tak cca rovnako vychádza že v Blave na zlatých pieskoch prvá prestávka okolo 20-21:00 a frčíme ďalej. Tam je pri toľkých autách najhoršie to, že stačí jeden ťukanec niekde a už sa tvoria niekoľko kilometrové kolony. Ešte je teda rozdiel aj v tom či idete na Pag trajektom alebo klasicky Zadar a tak na ostrov. Lebo trajekty to je osobitná kapitola cez víkendy 😔 Kolegyňa sa teraz v sobotu 20-teho vracala z pagu a cestovali 17 hodín s 3 deťmi do 10 rokov. Vraj to bolo strašné, po dialnici išli 50-tkou všade kolony v tuneli jednom búračka. Ale vyrazili domov v zlom čase o 10-tej z pagu. Plánovali zostať ešte cez deň na pláži ale keďže pršalo vyrazili po raňajkách. No mali si radšej privstať a vyraziť o štvrtej boli by sa vyhli tomu najhoršiemu. My chodievame na 10 dní takže tam sa tiež nevyhneme aspoň jednému víkendu buď keď ideme dolu alebo späť vychádza tam jeden deň z víkendu. Jasné že najlepšie je ísť koniec júna prípadne september, lenže to sa ľahko povie, nechoďte v top sezone, alebo nechoďte cez deň. Lenže niektoré firmy majú celozávodné dovolenky práve v TOP sezóne, niekomu dieťa v aute nechce pospať a musia tomu prispôsobiť cestu. Ale komu sa dá, je lepšie si cestu dobre naplánovať a vyhnúť sa zbytočným kolónam.
Tak nech Vám to dobre dopadne a užite si dovolenku.
@katika82 ďakujem veľmi pekne, snáď to dáme 💪🤗
Ahoj, vcera sme sa museli vratit domov (mali sme ist az v nedelu) a ano bol masaker z jednej aj druhej strany trasa Pag-Zagreb, potom uz celkom v pohode. Ak nie je ina moznost, vela vody zobrat a vela trpezlivosti😁 cesta sa nam predlzila o dve hodiny, platili sme cca 25€