Ahojte maminy a ockovia cestovatelia. Nemá niekto vlastnú skúsenosť s leteckou cestou na Island s dronom v príručnej batožine? Chlapi si ho chcú vziať na dovolenku a neviem sa nikde jasne dopátrať, či tam môže byť alebo nie. Idú Wizzair-om. Na ich stránke píšu, že na palubu dron nemôže, ale diskutujúci zas píšu, že v pohode mali. Viete mi povedať vlastnú skúsenosť?
@vulka ono maju velky dron ci sa im zmesti do prirucnej? ak je to maly dron a ma baterky do 100 Wh tak s tymi nie je problem lietat (moze ich byt hocikolko) a mat ich pri sebe, ak maju od 101 - okolo 160 Wh mozu byt maximalne dve.
toto mi povedal kolega co lieta s dronom, ale nie je si isty ci to plati pre vsetky spolocnosti (apon pred coronou to tak bolo)
hlavne ze baterky nesmeli ist do podpalubia v minulosti kvoli vzplanutiu, teraz nevie, tiez odporuca kontaktovat spolocnost wizzair
niektore letiska nedovoluju dron v prirucnej batozine, takze aj na to pozor (zdoraznujem LETISKA, nie letecke spolocnosti - ale aj u tych sa to moze lisit)
dron cestuje podla velkosti (bud hore alebo dole), urcuje sa to podla vykonu bateriek