Cesta lietadlom s bábätkom

natalia_r
24. mar 2022

Ahojte, je tu nejaka ktora ma skusenost s 8 hodinovym letom s pol rocnym babatkom lietadlom? Zvazujeme takuto cestu do Dominikansej republiky, len sa obavam dlheho letu s babatkom.

nadejna7
24. mar 2022

uprimne, nesla by som na tak dlhu cestu s malym babatkom. potrebujete tam ist kvoli niecomu, ci len na dovolenku?

martiiina69
24. mar 2022

Všetko záleží na povahe miminka, či nemá problém zaspať len tak, aké je moc temperamentne a pod.
Ja by som ale najprv skúsila kratší let , ako to bude zvládať, aby si nemusela utisovat 8 hodin placuce dieta. Ale, každá pozná svoje babo najlepšie a plus mínus tuší, či by to zvládlo.
Ja by som so svojou na tak dlhy let ako prvý krát nešla 🤷‍♀️ Ale držím palce pri rozhodovaní 😉

pribinak
24. mar 2022

@natalia_r 8 hod je dosť. Tu sa nájdu baby ktoré ti nápisu že oni leteli aj 16 hod. Ale úprimne, nájdeš aj tu v Európe peknú dovcu a budeš letieť 2-3 hod a stačí. Nevieš ani len odhadnúť ako dieťa bude reagovať. To je kopec ľudí, aj hluk, fakt 8 hodín je podľa mna dosť
Navyše ak by sa niečo dialo, zohnať letenku z dominikánskej do Európy bude asi ťažšie ako zo
Španielska na Slovensko

ichbinich
24. mar 2022

V principe, cim mensie dieta, o to jednoduchie AK sa dobre podari vyrovnanie tlaku (tym, ze mu das napit pri vzlietani). Vacsie deti neobsedia, budu chciet chodit a lozit a tak. "Najhorsie" je to medzi 1-3 rokmi, potom sa zase daju ovela lahsie zabavit.

Ale to popredu moc clovek nevie. Moje deti leteli prvy krat, ked mali zhruba rok, 1-2 hodiny. Bez problemov. Moje neterky leteli prvy krat v pol roku, tiez 1-2 hodiny, v pohode.
Ale uz som aj zazila zaoceansky let, kde jedno dieta prerevalo vlastne cely let ☹ (bohuzial jeho mama nemala pren ani len maleho plysaka, vobec NIC ☹ - to som uz vtedy ako bezdetna vobec nechapala).

Ak je dieta kludas a vie vsade spat, tak by to mohlo klapnut. Musis byt ale pripravena (najma ty, psychicky) na to, ze to nemusi klapnut. A potom musis mat po ruke riesenia, aby ten let bol znesitelnejsi - ano, aj pre ostatnych (nieco od bolesti alebo vyslovene "oblbovaky" ako kynedril - nech ti odporuci lekarka).

Informuj sa tiez po odporucanych ockovaniach, je to predsa len exoticka krajina.

natalia_r
autor
24. mar 2022

velmi pekne dakujem vsetkym za rady