Cesta do zahraničia - druh testu

kristy2727
25. jún 2021

Ahojte, boli ste teraz niekto v tejto dobe v zahranici ? Konkrétne akú formu ag testu uznávajú na letiskách ? Je potrebné sa na test normálne objednať cez korona.gov. alebo mi postačí výsledok v angličtine aj napr. z testovania, ktorý spravia v nemocnici a tak

sims4
25. jún 2021

Čo viem na letiskách uznávajú iba PCR test nie antigén

ivkazba
25. jún 2021

Zahraničie je veľmi široký pojem, rôzne krajiny majú rôzne podmienky. Takže riaď sa podmienkami krajiny, do ktorej sa chystáš.

kristy2727
autor
25. jún 2021

@sims4 po novom už stačí aj najviac 72 hodinový antigenovy

sisa_s
25. jún 2021

@kristy2727 prestuduj vsetko na mzv.sk alebo chod do skupiny Cestujeme lietadlom/Cestujeme na dovolenku k moru

abbey1
25. jún 2021

Letisko samo o sebe testy nerieši. Teba musí zaujímať, aký test vyžaduje krajina, do ktorej cestuješ. To potom kontrolujú i na letisku.

abbey1
25. jún 2021

@sims4 Nie je pravda. Dôležité je, aký test vyžaduje krajina, do ktorej dotyčný cestuje.

matkahelka
25. jún 2021

@sims4 pises hluposti. letiska si ziadne testy nevyzaduju. testy si vyzaduju krajiny, kam sa leti. a podla toho, aky test ta-ktora krajina vyzaduje, personal letiska pri odbavovani testy kontroluje. do IT, ESP, GR stacia trebars antigeny

matkahelka
25. jún 2021

@kristy2727 kam chces letiet? taliani, spanieli, greci chcu antigen. normalne aj z MOM, len musi byt certifikovany test a prelozeny do anj

kristy2727
autor
25. jún 2021

@matkahelka certifikovaný znamená, že je na tom zozname na korona.gov ?
Pretože je množstvo momiek, ktoré tam nie sú, ale test urobia, dokonca dajú výsledok aj v angličtine
Tak twraz neviem či sa radšej riadiť podľa zoznamu

abbey1
25. jún 2021

@kristy2727 Kam letis? To je podstatné!

martinka13
25. jún 2021

@kristy2727 som zvedavá aj ja ako to bude. Na korona.gov sú termíny len do konca júna. Potom to zrejme bude inak.

kristy2727
autor
25. jún 2021

@abbey1 do francúzska

kristy2727
autor
25. jún 2021

@abbey1 som ockovana, avšak nie som si 100% ista, či už uznávajú aj náš certifikát

matkahelka
25. jún 2021

@kristy2727 nie. certifikovany ti urobia hocikde v MOM, len si musis vyhladat na stranke krajiny kam letis ake testy uznavaju a ci take testy robi ta MOMka, kam chces ist.

ivka2812
25. jún 2021

@kristy2727 my sme leteli v sobotu do Turecka a stačil nám antigen po anglicky....kontrolovali ho iba na letisku v BA.....ale podmienky sa stále menia treba to sledovať

missdiva
25. jún 2021

@kristy2727 zalezi od krajiny do ktorej ides aky test vyzaduju (vela krajin berie antigen) a staci ti z nemocnice v anglictine, nikto na ziadnom letisku nebude skumat ake odberne miesto to je...
a teda ked uz si zaockovana (ak nejakou vakcinou schvalenou od ema), pokial tvoja krajina berie ockovanie tak by som sa rozhodne nesla dat testovat.