Cesta do Chorvátska a spánok v autosedačke

edyta
1. jún 2015

Chceme cestovať v noci do Chorvátska, doteraz sme mali auto kde sa dalo polohovat zadne sedadla tak som to nikdy neriešila, no teraz v zadu sedadla su pomalí pod 90 stupňovom uhlom. Dcérkam padajú hlavičky aj keď mame dokonca jednu polohovatelnu sedačku. Co mam spraviť aby neboli pokrutene ako paragrafy?

liebling98
1. jún 2015

@edyta nič. Deti vedia zaspať a spať v tých najnemožnejších polohách. My jazdíme s troma synmi (6, 3 a 16mes) 1400 km niekoľko krát do roka. Zaspia si každý vo svojej, ako im to vyhovuje.

sampo
1. jún 2015

@edyta my od istej nocnej neprijemnosti s pokazenym autom chodime uz len cez den, mne napr. vtedy sotva dvojrocna just nespala... asi len hodinu z celej cesty, cize ja uz spanie neriesim...ked ich to zlozi, tak v akejkolvek polohe 😝

tova
2. jún 2015

@edyta ries co je bezpecnejsie pre deti hlavne na dlhe, nocne cesty a nie pohodlnejsie. autosedacky sa nepripinaju na ziadne naklonene sedadla, ked chces aby lezali, tak kup polohovatelne autosedacky ktore su uz otestovane pri autonehodach.

zuzin78
2. jún 2015

@edyta nic , my do Chorvatska chodime v noci a deti spia v autosedackach v pohode, mame Romerky . nikdy nevystupili z aute s tym , ze by sa citili unavene . To skor my dospeli , ked nespime . Deti sa vzdy vyspia do ruzova 🙂

prasiatko30
2. jún 2015

tie vankuse co sa davaju okolo krku a deku a deti to preziju len taka radost

stanislavao
2. jún 2015

@edyta nespravitr s tym nic. jednu noc ro vydrzia. Deti su omnoho ohybnejsie, ako dospeli a nevadi im to, ako spia.

edyta
autor
2. jún 2015

@tova neviem o akych polohovatelnych sedackach hovoris, ja mam obe v podstate polohovatelne, jedna je ROMER-BRITAX EVOLVA 1-2-3 , pod sedackou je taka sranda na polohovanie, ale ako nahle vysuniem zahlavok, tak to uz nesedi na zadnom sedadle, v starom aute dali sme sedadla do pololezaciej polohy a sedacka sedela perfektne. Druha je jednoduchsia cca ten model http://www.detskydum.cz/detail/maxi-cosi-rodi-s... a tam podsedak je pripevneny "pantami k vrhu", vyrobca uvadza ze polohovatelna, ale kopiruje len tvar zadneho sedadla, tak ze pokial sedadlo sa neda polohovat, tak ani autosedacku. Rada si dam poradit polohovatelnu sedacku do 36 kg v ktorej dieta moze kludne spat na zadnom sedadle.

simsalabim
2. jún 2015

@edyta cybex solution ma taku packu na sedadle, aked ju potiahnes, tak sedak kusok vytiahnes a vznikne ti veeeeeelmi mierne naklonene operadlo. Ale naozaj veeeeeeeeeeeeeeeeelmi mierne. A opierka na hlavu sa dat do 3 poloh, opat tak decente. Vysledkom je, ze dieta nesedi v 90% uhle, ale je to o par stupnov sikmejsie. V kombinacii s vankusom na krk sa v pohode da. Dcera sa nikdy nestazovala. V podstate to musi byt takto minimalne polohovatelne, lebo inak by to dieta nebolo bezpecne priputane. Myslim, ze jednu noc to deti vydrzia.

edyta
autor
2. jún 2015

@prasiatko30 nasla som toto http://www.spryciarze.pl/inspiracje/38738, to by som mala vybavenu hlavy ale este ide jej hrudnik do predu, mozem ju oviazat okolo sedacky?

jasminet
2. jún 2015

@edyta hrudnik im hadam drzi pas od autosedacky, ked su dobre zapnute, tak ziaden hrudnik nikam nemoze padat. hlava ano, to ked zbadam, tak sa natiahnem dozadu, posuniem dietatu hlavu a spi sa dalej....

eeffka
2. jún 2015

@edyta podla mna by tvoj problem vyriesilo toto, predavaju to v Alltoyse cca 15-20eur
https://www.google.sk/search?q=Lev+SeatPets&rls...

edyta
autor
2. jún 2015
zuzin78
2. jún 2015

@eeffka to je krasne 🙂

edyta
autor
2. jún 2015

@jasminet vsak pas je volny, nedrzi pevne

edyta
autor
2. jún 2015

@jasminet my pouzivame velke sedacky, deti su priputane pasmi od auta,

zuzin78
2. jún 2015

@edyta ako .ze pas ti nedrzi. na autosedackach sa to da pritiahnut ale nemozes dieta mat "pritiahnute " uplne v autosedacke. trosicku tam musi mat volnost aby pri naraze sa pas napol a pridrzal dieta. nam tak minule vletela pre auto macka a ked sme pribrzdili pasy deti drzali.

edyta
autor
2. jún 2015

@zuzin78 v pase drzi mas pravdu, ale hrudnik nie.

eeffka
2. jún 2015

@zuzin78 ja ju chapem, ak mas pas a zaspis to znamena ze pomaaaalicky sa naklanas dopredu pas ta pusti, ak prudko brzdis, trhne tebou pas ta drzi.
ak mate velke sedacky a istis autopasom tak jedine ten vankus na pas, napr to zvieratko co podrzi hlavu, cize nasledne nepojde hlava na hrud a nebude sa dieta naklanat dopredu.

alexanotbad
2. jún 2015

@edyta skus nieco taketo. nam to velmi pomohlo. je to na figu pri tych vacsich detoch, ze tu sedacku dostatocne nenapolohujes. a velmi bezpecne to nie je, ked spinkaju a hlavicka im lieta. 😠 my nastastie este stale mame auto, kde sa daju sklopit zadne sedadla. 🙂

https://www.google.de/search?q=dětský+nákrčník+...

zuzin78
2. jún 2015

@edyta moje su este 5 bodovo zapnute, my mame romerky. starsia ma romerku od 15kg do 36 kg a ma 20 kg a este ma volnost na 5 bodovom pase. to zvieratko na pas je nadherne, mladsej sa velmi paci. len skoda, ze stoji tolko,ale ak by to pomohlo zakladatelke temy, oplati sa do toho investovat 🙂

alexanotbad
2. jún 2015

@zuzin78 ved ona je zakladatelka temy 😉 🙂

zuzin78
2. jún 2015

@edyta http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-pl...

tu je cena prijatelnejsia. len dodanie je dlhsie 15 az 60 dni.

zuzin78
2. jún 2015

@alexanotbad aaaa . pomylila som sa. ano je zakladatelka temy. to je tak ,ked pisem a este odpovedam mladsej a varim popri tom vsetkom 🙂 ospravedlnujem sa za preklep

alexanotbad
2. jún 2015

@zuzin78 presne ako u nas doma 🙂

zuzin78
2. jún 2015

@alexanotbad 😀 ved sme na "Dovolenke "

edyta
autor
2. jún 2015

@zuzin78 nasa ma uz vrchné pasy pod urovnou ramen, aj ked ju stale zapnem, pride mi to nebezpecne, tak je nepouzivam.

edyta
autor
2. jún 2015

@zuzin78 o dva tyzden uz ideme, ale staci dajaky iny maco a si to spravim sama.

zuzin78
2. jún 2015

@edyta potom skus to zvieratko. mne sa velmi paci asi ho objednam, 🙂 aj ked to bude dalsia vec co bude s nami cestovat,ale nevadi... do HR s nami minule rok cestovala velka plysova macka 50 cm, a na hraniciach sa tak usmievali na nas, ked pozerali spiace deti a starsia si drzala svoju oblubenu macku( mala aj klobuk ) . a mladsai si drzala zmensenunu tej velkej macky. (25 cm .-) )

zuzin78
2. jún 2015

@edyta juj tak to vam v dobrom zavidim. sikovna krajcirka to vie aj podla mna sama urobit ako pises z nejakeho macka 🙂

edyta
autor
2. jún 2015

@zuzin78 nesom sikovna, ale dajak si poradim. Ani nemam stroj, len v rukach.