Cesta autom k moru

19. dec 2021

Ahojte ❤️ Chystáme sa v lete k moru do Chorvatska autom. Máte nejaké rady typy čo áno čo nie ? Aké jedlo do auta, keďže ideme v lete ,,typujem” že bude teplo 😂🙈 V hoteli na izbe budeme mať chladničku, ideme mi len o to čo do auta aké jedlo. A aké je cestovanie autom ? Skúsenosti rady typy ? Budem vďačná. Ďakujem 🖤

alexandra2468
19. dec 2021

S detmi, ci bez?

mauduska
19. dec 2021

my sme brali ovocie, rožky / chlieb a k tomu zeleninu, šunku, paštétu.. šunka sa zjedla prvá, aby sa nepokazila. môžete zobrať hocičo suché, teda nie čokoládové veci, keďže sa topia. nám sa raz roztopili aj gumené cukríky :D takže odporúčam skôr len na také mlsanie chrumky, tyčinky a pod.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mauduska
19. dec 2021

@bambulienka25 máme, tieto si ocino nechal pri sebe vpredu, aby sa dobil energiou keď potrebuje. Ale čokoláda sa v teple topí aj v rukách, preto čoko neodporúčam.. Ale inak hej, chladiaca taška je super 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. dec 2021

@alexandra2468 bez deti deti idú ku babke

autor
19. dec 2021

Máme chladničku do auta ale to nám asi zaberie veľa miesta či ? Máme Opel insigniu takze nato že ideme dvaja myslím že veľké auto. A čo sa týka vestovania ? Robiť nerobiť zastávky ? Aké to je cestovať autom ? Autom ideme prvýkrát lebo inak letecky sme išli

alexandra2468
19. dec 2021

Tak potom menej starosti s jedlom mate 😃

Ked som bola studentka a cestovala som “lowcost” s kamoskami, tak sa spravili fasirky a cesnakove pletenky sme zobrali. Bolo to famozne jedlo 😃 ovocie, pitie, chipsy a take klasiky.

S manzelom chodime aspon raz za rok autom do chorvatska, to berieme len vodu a nejake mlsky, plus ovocie. Na pol ceste sa zastavime vzdy v restike na obed.

vevesh
19. dec 2021

Bez deti uuuuplna lahoda. Chladnicka nezabere vela miesta a je top hlavne na pitivo (na pumpach je aj voda sakra draha). My jedlo bereme len susene- cize susienky- sladke, slane a ovocie. Aj cokolady, ak sa berie chladnicka.

alexandra2468
19. dec 2021

A co sa tyka prestavok. To je individualne. Niekto chce byt co najrychlejsie v cieli a niekto rad cestuje.

my s manzelom si vzdy uz z prveho dna robime dovolenku, takze vacsinou sa zastavime v nejakom vacsom meste na pol ceste. Dame si dobry obed, kava, kolac, prejdeme sa. A ideme dalej.

brembo
19. dec 2021

odpooručam mat hotovost ,nie v eurách pre platbu mýtneho na dialniciach. Platba kartou je možná zvačša len na jednej krajnej bráne-napravo. Odporučam mat funkčnu klimatizáciu a mat cestovné poistenie. Prestávky podla potreby,ale tz ako žena určite 600km bez zastávky na wc nevyderžíš. Benzínky na dialnici su spravidla po cca 40km-za wc sa spravidla platí. Pozor na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky najma rýchlost a plnu čiaru-za to su velmy vysoké pokuty,za nebezpečné predchádzanie basa.

andrejka1974
19. dec 2021

Bez deti uplna pohoda to vam chladnicka nezaberie vela miesta, kludne ju majte na zadnych sedadlach a urcite postacia nejake chlebiky rozky ale hlavne nealko pitie a prestavky kazde 3 hodinky je super sa na nejakom parkovisku ponatahovat a ak ste dvaja soferi tak sa mozte aj pre striedať my sme takto boli s muzom 2 autami ale s piatimi detmi nasimi a zvladli sme chorvatsko super a to sme boli soferi len my dvaja

h2
19. dec 2021

To som tu fakt jediná, ktorej sa zdá divné, že sa letné cestovanie autom do Chorvátska rieši pred Vianocami?

belllinka
19. dec 2021

@h2 Mne sa zda aj divne, ze niekto riesi ci prestavky ano/nie a ze ake to je cestovat autom 😮 Ked niekto napise ze bez prestavky, tak im praskne mechur?
A rezne medzi chleba su uz asi tiez mimo, ved sa po ceste da hocikde najest.

h2
19. dec 2021

@belllinka Tak ja som ešte schopná pochopiť, keď sa niekto pýta pred cestou, aby napríklad vedel, aká je situácia, čo sa týka samotného cestovania, prechodu hraníc, diaľničných poplatkov atď, hlavne, ak nemá skúsenosti. Ale riešiť jedlo do auta pol roka pred cestou? Veď dovtedy aj zabudne, že sa tu vôbec niečo o tom pýtala.

cimage
19. dec 2021

My ked sme isli este bez deti do Chorvatska, tak sme si nakupili cerstve potraviny po ceste, dali do chladiaceho autoboxu. Nejak extra zasoby sme si nerobili, nakupovali sme si tam cerstve. Na Balatone sme si dali pauzu a pokracovali dalej, uplne lazo plazo v pohode. My sme auto cestovaci, chodili sme 2000km z UK za 24hod, bola to sila, ale chceli sme to mat rychlo za sebou. Ja na ceste v aute vela nejem a nepijem, kvoli wc, nemam to rada tie na pumpach.