Ahojte, mám takmer 2ročneho a 3 mesačné bábätko. Máte niektorá skúsenosti s takou dlhou cestou autom? Nejaké tipy? Plánovali by sme vyraziť okolo 7 večer a celú noc cestovať.
Rataj s kolónami
My sme boli, ale karavanom, cestou tam sme mali program, späť sme spali pri Benátkach.
Ale rýchlym osobakom sa to dá. V Taliansku nezvyknú merať. Ak ste dobrí vodiči, viete sa prestriedat a nevadí vám jazda v noci, tak to dáte v pohode.
Ja by som už radšej letela.
Ved do Rima leti aj z Ba aj z Viedne. Cesta trva asi hodinu a pol. Chodim pravidelne. Nie je to lepsia alternativa?
pred par rokmi som tak isla. druhy raz by som uz nesla.....
presne na noc. na druhy den su komplet rozbita.
urcite treba letiet
A ake mate auto?? Myslim ze naftaky do rima ani nesmu- alebo len starsie rocniky🤷♀️. Viem ze sme si raz vymienali auto so svagrom, ked tam isli.
Uz len autom do rima je ciste sialenstvo... jednak prisne normy, za dalsie, kde tam budes parkovat a este s detmi... akoze davali sme a davame stale dlhe trasy, nase decka su zvyknute (skor ma problem vydrzat muz, ked je sofer)... ale do rima by som autom nesla ani nahodou... este daj, ze v lete...
@guiseppinka my tam nejdeme na dovolenku, ideme pozrieť sestru , ktorá žije 15 minút od Ríma. Lietadlom by som išla , ale sama som ešte neletela, neviem ako sa v lietadle správať a hneď na prvýkrát ísť s 2 malými deťmi… no neviem. Rodičia majú takýmto spôsobom (autom v noci) už tuto cestu otestovanú a v pohode 🙂 deti by možno spali.
@nikoletta1712 nevedela som
@zuzinka888 mame outlandera 2019 , nafťak. Cez Rím by sme len prefrčali
Mozno by spali... my sme sli parkrat na noc, ze ved zaspia a povedala som, ze nikdy viac... mrncali, nevedeli sa ulozit. A vecne ich budilo svetlo ci uz v tuneloch alebo cez mesta... kolko soferov vas ide? Teoreticky ak ste obaja dobri vodici a soferovanie v noci nerobi nikomu problemy, tak sa viete prestriedat. V kazdom pripade, by som sla asi skor okolo polnoci, aby 1 sofer bol oddychnuty a siel on a potom niekedy nad ranom sa vystriedat... teoreticky od ba by si mala mat cely cas dialnicu... ak by som mala ist sama s deckami, tak by som sla normalne na den a aj to by som velmi rozmyslala, ze ci vobec ist (a to teda dokazem mat blaznive napady)...
Za mňa osobne - nikdy. Jednoznačne lietadlo, alebo aj ten vlak je lepšia voľba.
Áno, každý deň niečo po 17:00 hodine…Minulý piatok som išla tým vlakom priamo do Ríma…Vyspala som sa…Akože cesta trvá takmer 17 hodín, ale ja cestovanie vlakom milujem, takže pre mňa to bolo super…Lístok ma vyšiel na 80€…
My sme išli do Ríma autom, ale s prestávkou na prespatie. A to sme mali už pubertakov. Autom ani busom už nikdy viac a tobôž nie s malými deťmi. Je to strašne ďaleko a po troch mesiacoch po dovolenke sme dostali 2 pokuty, jednu 50€ a druhú 250€. Skoro ma porazilo. Jedna za prekročenie rychlosti a druha...vraj sme nezastavili na cervenu... blbost. Ale zaplatiť musíš, nemáš šancu sa s nimi dotahovat.Jednoznačne lietadlo. Tento víkend sme leteli z Ríma, let trval menej ako 1 a pol hodiny. Keby zrovna celú cestu deti preplakali, nič tragické sa nedeje....to všetci vydržia. A letiskový personál ti pomôže. Je to náročné, ale autom by som to také kilometre neriskovala. O bezpečnosti cestovania s tak malými deťmi ani nehovorím.
Šťastnú cestu prajem😘😘
Boli sme dvaja dospelí, prežili sme ale teda nikdy viac. Nikdy.
S tak malymi detmi by som to neriskovala. My sme dali autom trasu Brno-Bologna, ked mal syn asi 5 rokov, cesta s prestavkami trvala okolo 12 hodin, ale bol to masaker. A to pravidelne jazdime Brno-Frankfurt alebo Bonn, takze sme zvyknuti na dlhsie trasy. Ale ta cesta cez Taliansko bola utrpenie. A to si vezmi, ze Rim je od Bologne este take cca 4 hodky. Minimalne hodku-dve prirataj na prestavky. To vam decka vkuse urcite neprespia ani nahodou.
Pre zachovanie vlastneho dusevneho zdravia by som na tvojom mieste ani neuvazovala nad takym niecim a bud sla vlakom, ako tu uz odznelo, alebo letela. Ak si nikdy neletela, mozno ten vlak nie je az taky zly napad - obzvlast, ak sa jedna o nocak.
V Taliansku/ v Ríme som bol autom, ale najdlhšie som šoféroval 10 hodín.
1.) Je to 12-13 hodín autom z Bratislavy rozdeľ si cestu a prespi napríklad pri Benátkach. Je to záhul.
2.) Zvoľ radšej iný druh dopravy - lietadlo alebo vlak. Aj pre deti to bude pohodovejšie
3.) Máš odvahu, ale nesnaž sa zbytočne únavnou cestou urobiť z detí siroty. Za to to určite nestojí. 😉
Inak neber istotu ze budu spat. My sme išli minulý rok do chorvátska s 2 ročnou. Ze ved bude spať. A presne ako píšeš komentár vyššie, furt sa budila na svetlo, diaľnica, pumpa, semafory..čiže spánok bol dosť trhany a bola veľa hore
Ja by som s tak malými deťmi nad tým ani len neuvažovala. Trojmesačný toľko v autosedacke? Radšej by som išla vlakom ,lietadlom alebo teda vôbec....
Keď sa na to vy ako rodičia cítite tak chodte , my s deckami chodievame od narodenia raz ročne na dlhšiu trasu a nemajú teda žiadny problém , a nemusia mať ani telefón či tablet v rukách ako podaktoré deti , teraz sú väčší a rozprávame sa vždy cestou v akom sme štáte meste a koľko ma obyvateľov , podľa mňa záleží od rodičov ako sú nastavený keď si veríte že to dajú tak problém nebude keď budete mať pochybnosti tak to radšej nerobte 🙂
A ešte dodám radšej by som išla lietadlom vychádza to podľa mňa lacnejšie keď si prepočítas naftu a poplatky tak letenky budú omnoho za menej keď vychytas správne dni , a myslím si že báť sa toho vôbec nemusíš
Odkedy nepúšťajú naftaky do Ríma? My sme boli takto pred rokom, parkovali sme 800 m od kolosea pri hradbách, zabudla som, ako sa volajú a boli s nami ďalšie karavany, dodávky aj naftaky a úplne v pohode. Nikde žiadna tabuľa, navigovali nás policajti, takže nás aj videli...
Dobre a keby ideme lietadlom, čo si môžem vziať? Vajíčko ? Mám cybex aton 5. Potrebovala by som ale aj 2 kociky.. nakoľko ich obaja potrebuju. Neviem či je to možné všetko vziať
Teraz už nikto nevie poradiť?
Odporucam preluskat stranky leteckych spolocnosti. My sme leteli s malym do istanbulu a mali ske v cene jeho letenky aj kocik do podpalubia. Ale nebola to nizkonnakladovka. Taknkukni kde tu vychadza letenka ok s pozri si podmienky. A v rime na letisku si mozete aj pozicat auto s autosedackami ak, tam to maju za prijatelnu cenu.
Kočíky môžeš zobrať aj pre obe deti. Máš to zadarmo len na letisku ho čekneš a nič zaň neplatis
Odporúčam pridať sa do skupiny cestujeme lietadlom. Tam ti poradia komplet všetko od zakúpenia letenky až po to ako postupovať na letisku. A s takými malými deťmi určite najlepšie lietadlom.
podla mna mas prave sancu vyskusat lietanie s detmi, cesta je to relativne kratka... a zvyknu si ;)
Ja s mojoou dcerou by som to autom dala, ale kazde dieta je ine... podla mna 3mes babo.. tolko v aute.. no neviem. my teraz aj s vacsou chodime autom kade tade, ale cestu amme rozdelenu a prespavame normalne po ceste jednu noc.... jedine co spravim je ze mam malu tasku na prespatie nabalenu, ostatne ostava v aute :D beriem dieta a tasku a prespime rano dame ranajky, pripadne pozrieme okolie, dane mesto a pokracujeme
A vieš o tom, že každé poobedie chodí vlak z Viedne priamo do Ríma?
Bez prestupov…Majú vozne aj s posteľami…
Nie je to lepšie?