Cesta autom do Chorvátska

p69majka
28. máj 2012

Babule, kadiaľ chodíte do Chorvátska? Ktorá cesta je najrýchlejšia? Ďakujem. 🙂

simsalabim
28. máj 2012

@p69majka to snad zalezi od toho, odkial budete cestovat a kam 😉 Niekto z Kosic pojde inou trasou ako niekto z BA. Darmo ti budem odporucat cestu cez Rakusko....a urcite je dolezite aj to, kam v Chorvatsku idete a kedy, ci najhorsom case (piatok/sobota) a pod.

p69majka
autor
28. máj 2012

@simsalabim tak som sa zle vyjadrila. Cestujeme z Piešťan do Petrčane a ideme v sobotu skoro ráno. 🙂

p69majka
autor
28. máj 2012

@bellada Dík za tip, ale téme je z roku 2008 a má 180 strán. Nechce sa mi to vôbec čítať.

bodka13
29. máj 2012

@p69majka nemusíš tú tému čítať celú 😉 ak do nej zadáš otázku ,určite ti tam poradia

sofin
20. júl 2013

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako je to s ubytovaním detí, keď máte 3 malé deti a najstaršie je 3,5 roka, koľko sa platí za také detí? Poraďte neaký apartmán, Ďakujem

obcansr
20. júl 2013

@simsalabim ahoj my sme z Oravy a išli sme do Podgory ,, išli sme cez Madarsko ale nie cez dialnicu, ale po ceste 86 to je cesta 1 triedy, a je to super cesta, ja by som ti odporučila tuto trasu, nemusíš žiadne poplatky platit na dialnici a je to 200 km na slovinské hranice, potom asi 20km prejdeš slovinskom a si v chorvátsku a potom už len po chorvátsku cesuješ, to bolo naša najkratšia cesta aku sem absolvovali do chorvátska a bola uplne super sorry som sa pomýlila to nepatrilo tebe 🙂

obcansr
20. júl 2013

@p69majka ahoj my sme z Oravy a išli sme do Podgory ,, išli sme cez Madarsko ale nie cez dialnicu, ale po ceste 86 to je cesta 1 triedy, a je to super cesta, ja by som ti odporučila tuto trasu, nemusíš žiadne poplatky platit na dialnici a je to 200 km na slovinské hranice, potom asi 20km prejdeš slovinskom a si v chorvátsku a potom už len po chorvátsku cesuješ, to bolo naša najkratšia cesta aku sem absolvovali do chorvátska a bola uplne super

obcansr
20. júl 2013

no zapltíš asi aj za ne, treba sa opýtat u toho čo ubytuje ako to vyrieši, či zapltíš za všetky deti alebo len za toho najstaršieho

sofin
20. júl 2013

@obcansr a to ste žiadne diaľničné známky neplatili?? cez Slovensko ste šli akými mestami, mohli by sme my presnejšie popísať cestu, nejaké mestá.... vďaka, tiež sa chystáme a rozmýšľame nad cestou a tiež sme z oravy...

obcansr
21. júl 2013

@sofin ahoj cez slovensko sme mali dialničnú lebo mame ročnú, potom sme šli na Madarsko smer Rajka, Janossomorja,Csorna, Szombathely,Kormend, Rédics tam je prechod do Slovinska, Držat sa na Dolga Vas a potom sledovat označenia aby ste nevyšli na dialnicu, da sa to prejst len treba sledovat značky , potom ist na čakovec to je chorvátsko, tam by to malo byt označené na tabuli, je to asi 21 km cez slovinsko a už si v chorvátsku, potom z čakovca sa držat na Varaždin, tam je mýtnica , platí sa 33 kun čakovec- sv. helena sa to volá, a potom sa držat na Zagreb a potom už bude mytnica Lučko a už ideš len po dialnici kde potrebuješ ist tam potom zíjdeš s dialnice, my sme išli až do Podgory , je to cesta č 86 po nej ked sa budete držat tak nezablúdite nikde, my sme mali navygačku a ta nas vodila po samých blbostiach lebo ma hodne trás nainštalovaných, tejto cesty sa treba držat už od Rajky, pozri si ju aj na googlemaps a bud si ju vytlač alebo si popíš tieto mestá ide sa mimo nich je tam ta cesta pekne vyditelná, to je najkratšia cesta do chorvátska, jedna dr. mi ju odporäčala oni tadial jazdia stále, v choevátsku sa platí mýto a lepšie je zaplatit kartou alebo kunamy

kudrlivka
21. júl 2013

@p69majka najlepsie je vyhladat cestu cez google maps 🙂 zatial sa nam to vzdy oplatilo. a cestovat cez tyzden, alebo na noc.

sofin
21. júl 2013

@obcansr veľká vďaka, kuknem , budem sa riadiť radami, sú nad zlato,...my teraz ešte riešime ubytko a miesto kam vlastne ísť.... sme väčšia skupina, tak v tom máme trochu problém....