Ahojte, rozmýšľame nad dovolenkou v Taliansku. Chceli by sme ísť autom do nejakého apartmánu blízko pláže s dvomi malými deťmi. Chcem sa spýtať na ceny ubytovania a ceny potravín. Je to oveľa drahšie ako u nás alebo v Chorvátsku?
Ceny v obchodoch sa vyrovnaju tym nasim....najlepsie je,ak idete s detmi nakupit vzdy v nejakom vacsom nakupnom centre...my chodime pravidelne do Jesola,Caorle,Eraclea....v Jesole je nakupne centrum ,vola Tosano,tam su potraviny ovela lacnejsie nez u nas...0,5 cestovin Barilla 59cent,litel oliv.oleja 2,99....maso,syr.vyrobky ako u nas,ak nie menej.......more supwr pre det,pies.plaze a cesta autom cca 7hod...s dvoma prestavkami
ahoj..my sme asi 10 rokov chodili do chotvatska a pred 3 rokmi sme sa rozhodli ze skusime aj taliansko.. nasla som agenturu https://www.annyonline.it/en/ a chodime len cez nu.vedia anglicky, nemecky plynule tak neni problem sa dohovorit. kauciu beru za apartman 100e a zaverecne upratovanie nemusite platit pokial si upracete sami- ako nic narocne, klasicka upratovanie doma - za hodku som to mala zvladnute :D
My chodime 2x rocne raz do ligana a raz do jesola...ceny v obchodoch - lidl su take iste ako u nas - nebereme z domu so sebou nic, len zeleninu... ceny v restikach tak isto ako u nas len si za kazdeho pripocitaju copertu - tringelt- 1,5e na osobu- aj deti...
V lignane mame super apartman do ktorehu chodime - je to hned pri plazi, kusok je fitko, kusok pesia zona...no proste super- platovy servis 15e na den...
v jesole sme mali hotel cez inviu a dovolenka prvy septembrovy tyzden s polopenziou nas vysla pre celu rodinu 480e!!!!!!- na invii maju vela hotelov co maju deticky zadarmo do 6 rokov tak sme to vyuzili a bolo super- sice 3 hviezdy ale strasne mily personal a vyborne jedlo :D
Ďakujem, tak som rada, že tam nie je nejako draho. My tiež chodíme do Chorvátska, ale chceli sme skúsiť niečo iné. My by sme chceli apartmán, nakoľko ja mám celiakiu a je to jednoduchšie so stravovaním, keď si navarím sama, ako stále zisťovať čo môžem a čo nie. A malému ešte robím aj mlieko, tak v apartmánoch mi to príde jednoduchšie.
@andy03 vies dat link na ten apartman prosim?
ano, ako pisu dievcata, ceny v taliansku su u mnohych potravin este aj lacnejsie ako u nas, napriklad my vzdy pred odchodom z talianska kupujeme veci ako paradajkovy pretlak, olivovy olej, cestoviny a co nam chutilo a berieme si domov, objavili sme obchod, co sa vola Iperlando, to je velky hypermarket, ceny su tam urcite nizsie ako u nas
....a dovolenka v Taliansku na tyzden vas vyjde okolo 1000eur so vsetkym, ak nemate velmi luxusne ocakavania, a s varenim na apartmane urcite
este je tu taka skupina na MK, vola sa: Dovolenka v Taliansku - dozviete sa nam uzitocne info
my chodime už 10 rokov do Lignana, ceny su ako u ans, resp. niečo aj lacnejšie ak ankupujes vo velkych supermarketoch ako je LIDl, pizza ci zmrzka ako u ans, co je drahsie su služby, ciže benzin, mýto, prip. restauracne služby,a le stale sa mi to zdá lacnejsie než v Chorvatsku, tam su ceny ubytovania i potravin drahsie (co som minuly rok porovnavala), no a co sa tyka ubytka, tak Taliani si drzia ceny stale rovnake uz 7 rokov platime za ten isty apartman rovnako....470E, kdezto, v HR ide kazdy rok cena za tyzden o 20E hore a nevravim o napr. slovenskom Sturove, dke sa vysvihli apartmany nad 600-700EUR, to ako fakt? ale treba ist cez tal. agentury, elbo azs slovenske CK ti rovnaky apartman ponukaju o cca. 150-200E drahsie nez Taliani...
@sorciera24 ahoj. Prosim ta vedela by si poskytnut nazov nejakych cestovnych kancelarii? My zvazujeme ist na ostrov elba tak hladam nieco. Dakujem
@feuer viem akurat secver Talaisnka, tal. agentury, ostrovy ani nie......ale anpr. ja som sa tento rok zamyslala nad ISchiou, tiez pozeram...
@zuzickazah v každej téme o Taliansku si robíš reklamu, akože fakt nenápadné
@mmoonna Ceny potravin su ako tu, nieco lacnejsie, nieco drahsie, apartman zalezi kedy pojdete. Mna stal apartman na konci august 450e, prirataj k tomu poplatky co pytaju cca 180e ( kaucia 100, upratanie 40-50, pobytova taxa osoba 1e/den) a plazovy servis cca 60-90e tyzden. Aj to zalezi kde v akom meste.