Ahojte...som tu nová, ale zaujala ma tato stranka, je super, takze pridavam temu, ktora sa tu uz mozno riesila. Rada by som isla s 3 rocnou dcerou k moru, ale kedze ma celiakiu, mozno budete vediet pridat skusenosti s cestovkami, hotelmi a tak...dakujem za odpovede
dakujem za odpoved, urcite by som brala polotovary, bez peciva ani na krok, ale predsa, ak ma niekto skusenosti s destinaciami aj pre takyto typ cestovatelov, rada uvitam vsetky dotazy
@magia3 ja som na dovolenke pre muža varila....ale najlepsie je all inclusive a tam uz mas navyber toho viac....a ak sa poinformujes v cestovkach tak tie uz maju aj zoznamy hotelov so špecialnou stravou, aj tu niektore baby davali konkretne miesta, hotely....skus pouzit vyhladavac 😉
@magia3 - ked si vyberies kam pojdes a do ktoreho hotela tak tam napis a opytaj sa ich ci ti mozu poskytnut bezlepkovu stravu, pokial sa hedna o restauracie jasne su aj take kde ti dokonca aj bezlepkove pecivo ponuknu - ale treba pocitat ze tie budu trochu drahsie, potom napr v poslednej dobe - teda aspin v spanielsku ponukaju aj v mcdonalde bezlpekove hamburgery, niektore pizzerie ponukaju bezlepkovu pizzu ale tiez zalezi na jednotlivych lokaloch. Inaksie bezlepkove pecivo ti uz ponuka hociktory supermarket a oznacenie je univerzalne - preciarknuty obilny klas- cize v najhorsom pripade si kupis v miestnom supermarkete pecivo a ked poziadas tak v hoteli ti otoastuju. A potom v globale treba si davat pozor na omacky - zvycajne zahustuju s psenicnou mukou, ale pokual idete do primorskych oblasti tak nie je problem tam je na vyber velke mnozstvo jedal bez glutenu.
ahoj ja mam celiakiu, na dovolenky si vacsinou beriem chlieb aspon 🙂, bud si varim (podla ubytka), niekedy sa da dohodnut v restike (podla krajiny)...,ale velmi dobru skusenost mam s hotelom Club Palma Bay Resort na Mallorke.....celkovo ma velmi milo tato krajina prekvapila 🙂....konkretne v tomto hoteli sme mali all inclusive.....a bol tam velmi mily a ustretovy personal (skutocne vedeli co je to celiakia a rozumeli tejto chorobe podla mojho nazoru, nakolko aj hranolky mi urobili zvlast v cistom oleji ked som chcela 🙂, mne a este jednej pani varili zvlast....aj suchu desiatu ti nachystaju ak chces ist na vylet.. aj zvlast pecivo a dezerty mi chystali alebo kupili....oproti slovenskym sluzbam som bola ohromena 🙂 Tot moja skusenost....prajem stastnu ruku pri vybere....
ja mam s manzelom a detmi inu dietu (vysokokaloricku bohatu na tuky a bielkoviny), ale na dovolenku chodievame kazdy rok, najidealnejsie pre nas su apartmany s dobre vybavenou kuchynou (aj sporakom,,),,,boli sme aj s all incl., ale nejake tie nahrady "tuky" si vozime so sebou, keby nieco,,, 🙂
@magia3
@magia3 dcera ma celiakiu zistenu pred 2 rokmi, odvtedy absolvovala dovolenku v Chorvatsku-hotel,kde jej varili solo obedy aj vecere,2x dovolenka v Turecku-all inc.,pecivo,susienky,...berieme bezlepkove so sebou ,ostatne riesime na mieste vyberom,pripadne sa poradime s personalom,zatial nemala zo stravy na dovolenkach ziaden problem
Prosím Vás, bol niekto na dovolenke v Gradači, idepandance LABINECA ? Ďakujem, popíšte mi niečo o tom.
@magia3 ku sem http://europrojektdz.com/europrojekt/ tu je niečo pre teba 😉
@magia3 Ahoj, neviem ako je to s CK a hotelmi v zahranici. Ale co mam ja skusenosti na Slovensku, takmer kazdy hotel vie ponuknut aj oddelenu stravu pre celiatikov. Organizujem pobyty pre rodiny a mali sme uz zopar deti alebo rodicov a celiatikov a vzdy boli v hoteloch ochotni.
@flori
Ahoj flori prosim ta a v akom hoteli v Chorvatsku ste boli? Hladam vhodny hotel, kde robia celiaticku stravu pre deti.
Sisa
@siskasdetmi dcera bola so starymi rodicmi v Crikvenici-Kacjak,mali polpenziu,dcere po dohovore varili bezlepkovu stravu,dokonca vraj mala lepsie jedla ako ostatni 🙂,ale myslim,ze v Chorvatsku by sa dalo na bezlepkovom stravovani dohodnut takmer vsade
Ahoj dakujem pekne za informaciu, Minuly rok sme boli v Crikvenici ale v private, tento rok chceme skusit hotel. Rozmyslame nad Falkensteiner Club v Zadare, udajne by tam nemal byt problem z bezlepkovou stravou. Ak mate este niekto skusenosti s hotelom v Chorvatsku, budem rada ak sa ozvete.
@magia3 môj syn má síce inú dietu, ale ja som dovolenku riešila vlastnou stravou, teda nabalené aj strava na cestu aj základné potraviny, aby som nemusela zháňať a čítať zloženie tam. som brala z domu a varila som sama. Nám sa nedá prestravovať v reštike. Nespoliehala by som sa, že ti niekto navarí bezlepkový obed, chlieb by som si brala tiež so sebou a tam by som si ho dala do mrazničky na celý pobyt 😉 Tak som robila aj ja.