Ahojte, o 2 tyzdne odlietame so skoro dvojrocnym synom prvy krat letecky na dovolebku do Bulharska, oblast Primorsko. Znepokojuje ma aktualna situacia s covidom a s roznymi virozami. Je realne niekto, kto prezil s detmi v tejto dobe dovolenku lietadlom bez toho aby dieta ochorelo? Vsade pocuvam o siestej chorobe, siedmej chorobe a roznycch virozach a zacinam mat strach 🤦♀️
uzite si dovolenku, ziaden stres, ked uz mas s tym problém ty aj syn odkedy vleziete na letisko dajte si respirator, zlozte ho az v bulharsku.....
pitie aj jedenie rychlo vybavit
Pred týždňom som sa vrátila z Bulharska, zo Zlatých pieskov. Hlavne kľud, nestresuj, neviem o nikom, kto by mal nejaký problém. Uži dovolenku, bolo nám naozaj super.
@erikahudackova reálne odporúčam do lietadla respirátor. aspoň vám, dospelým. boli sme na dovolenke na tom istom mieste, lietadlo plné chorých a kašľajúcich ľudí - nepreháňam. nemali sme respirátory. nikto. let zo soboty na nedeľu v noci, v utorok som mala vysoké horúčky, bolesti kĺbov, svalov, hlavy, nechutenstvo. v stredu sa pridali ukrutné hnačky a kŕčovité bolesti brucha. skončila som v nemocnici s podozrením na slepák, čo sa napokon vylúčilo. strávila som tam 3 dni :( som presvedčená, že som sa nakazila v lietadle. mám slabú imunitu. muž a dcéra v pohode.
až na túto udalosť, že som preležala 5 dní v posteli, bola dovolenka super, všetko by bolo super, nebyť tejto udalosti. moja chyba, mala som použiť ten respirátor. ono to muselo byť z lietadla, lebo sme mali skorší termín dovolenky a práve tie prvé 3-4 dni, čo sme tam boli, boli prázdne ležadlá. máličko ľudí a zdravotne v pohode...
@erikahudackova ešte dodám, že po príchode domov som šla za svojim OL so správou z tamojšej nemocnice a povedal mi, že má kopu pacientov, ktorí boli v Bulharsku alebo Turecku a boli chorí a že nie som jediná, čo skončila v nemocnici, že ich je dosť. Grécko, Taliansko, ostatné krajiny že v pohode, ale tie dve problematické :( odchádzali sme takto pred 4 týždňami. črevá dávam "dokopy" dodnes.
Pred vstupom na letisko si dajte respirator a cely cas aj v lietadle. Vyhybajte sa davom v uzavretom priestore. Ja idem na dovolenku s respiratorom a nemyslim na to,ze sa nakazim. Ked sa nakazim,nic na tom nezmenim,ale spravim maximum,aby ma to obilo a mohla som si uzit dovolenku
Ďakujem za vase skusenosti, snad to zvladneme. Viem, ze moze chytit nieco aj tu u nas, ale predsalen mame tu svojich lekarov, pohotovosf, nemocnice, neviem ako sa to riesi tam.
@erikahudackova no rozhodne neodporúčam, ak nebudete doslova umierať, ísť do nemocnice. a už vôbec nie life hospital. ak máte európske cest.poistenie, majú zmluvu práve tam. to je konečná. to sú naše nemocnice pred 40 rokmi nielen výzorovo, ale i spôsobom "liečby". keby som tam nebola šla, možno by som bola už v piatok "fit". ale spôsoby liečby také, že som mala pocit, že som skúšobný králik. odišla som úplne vyčerpaná v nedeľu ráno s tým, že som musela klamať, že mi už absolútne nič nie je. inak by som tam ostala trčať do konca dovolenky snáď.....
@erikahudackova Prosím ťa, kľud. Nenechaj sa zbytočne vopred paralizovat strachom. My sme pravidelne lietali počas pandémia a Covid či iné ochorenie sme v lietadle, na letisku, či v hoteli nechytili. Úplne rovnako môžete niečo chytiť na Slovensku na kúpalisku, v detskom centre či kdekoľvek inde.
Na svete je toľko závažných chorôb a keby si o každej jednej začala rozmýšľať, zabije ťa ten strach.
Užite si dovolenku.