Ahojte, chapem ze tu uz bolo vela diskusii co sa tyka stravovania a varenia pri mori, avsak... 🙂 O dva tyzdne odlietame do Bulharska na 7 dni, hotel mame zajednany bez stravy. Do lietadla sa mi v batozine zavaraniny tahat naozaj nechce preto si lamem hlavu co vymysliet. Do Bulharska ideme po prvykrat takze vobec netusime ake ponuky maju v supermarketoch. Prosim o rady ci je vhodne kupovat si nejake polotovary pripadne vas srdecne proosim o radu co rychle a lahke varit na obed, veceru.... Ranajky sa uskromnime aj na suchom chlebe 😀 Dakujem 😉
v obchodoch maju vsetko - mlieko, jogurty globalnych znaciek, na ulici kopec palaciniek, pizza, pecene kura, na ranajky banica, sladke pecivo, ovocie, zelenina... v restike maso, salaty...v pohode sa prestravujete... aj ked pozor na to kam idete, mensie obchodiky v mensich mestach zatvaraju po sezone, otvorene ostavaju tie vacsie....
Dakujem krasne baby za pomoc 😉 no najviac sa obavam, ze ideme uz v podstate mimo sezony a aby to neskoncilo tak, ze ten suchy chlieb bude servirovany trikrat denne 😀 preto rozmyslam aspon nad "zasobou" sackovych polievok a nejakych sucharov. Kuchynku budeme mat k dispozicii v apartmane, tak snad nas neoplachnu s tym supermarketom co by mal byt par metrov od hotela. 😅
v Bulharsku je fakt kopec reštaurácií. jedlo je lacné a nechutné, veľa ľudí má z neho žalúdočné problémy. neškodné sú jedlá ako hranolky a palacinky, pozor na mäsové výrobky a ryby, nám z nich bolo zle 😖
@melany_s ryby sme jedli denne, nakoľko na Slovensku nemáme more, vyskúšali sme Bulharsku všetky dostupné druhy rýb z ponuky rôznych reštaurácií, no nikdy sme žaludočné problémy nemali. To isté platí aj o mäse z iných zvierat. Všetky pokrmy boli veľmi chutne pripravené, a to som v jedle prieberčivá. ))) Z ktorého letoviska máte takéto zlé skúsenosti?
V Bulharsku sme boli tuším 5x. Raz na Slnečnom a 4x v Prímorsku. Strava v reštikách lacnejšia ako v posratej Tatralandii a chutná.... jedli sme všetko (Ja hlavne mäso) a žiadne problémy. Vždy nám všetko chutilo a to sme dosť prieberčiví..... V Prímorsku nad tým hlavným námestím nejakých 100 metrov je bohovská čínska reštika... 600g porcia krehučkej hovädziny na zelenine ( oveľa viac mäsa ako zeleniny) stála 11 levov... dobrotka.
My sme boli v Bulharsku dva krát ( raz v Pomorí a raz v Kitene v rozmedzí 7 rokov) a obidva razy nám bolo všetkým zle a to, čo sa týka jedla si fakt dávame pozor na to, čo jeme. Nám podľa všetkého nevyhovuje bulharský olej, ktorý používajú do jedál pri varení (doma používame hlavne panenský olivový alebo iné kvalitné hlavne za studena lisované oleje), ale či to bolo skutočnou príčinou neviem.
Takže 2x a dosť. 😀 Odvtedy do Bulharska ani zadarmo. V Grécku a Taliansku sme takéto problémy vôbec nemali.
@karkulka1 som veľmi prekvapená, čo tu píšeš. Z mojej rodiny boli za posledných 6 rokov v Bulharsku štyri krát, raz aj s ročným dieťaťom, zabezpečené mali len raňajky, takže chodili do reštaurácií. Boli aj na Slnečnom pobreží, aj v Primorsku, vždy v inom hotely, iných reštauráciách, nikdy nebolo nikomu nič. Je pravdou, že si vyberali lepšie reštaurácie, veď je tam jedlo veľmi lacné, ale aj tak ma to prekvapuje. Asi to bude fakt tým olejom. Oni by išli o rok znova do Bulharska, len už tam všade boli, tak asi Turecko.
@domi52 ahoj, asi idete na dovolenku niekam kde budete mať aj vlastnú kuchynku ? no v tom prípade keď pôjdete do potravin tak tam zozenies vela potravin za velmi dobru cenu asi ako u nas tak nebude problem a ak sa ti nebude chcet variť tak sa tam da dobre a lacno najesť, aspon tri roky dozadu bolo vsetko dosť lacne...