Booking - zrušenie rezervácie

diablica697
13. jún 2017

Ahojte.Rezervovali sme si letnu dovolenku cez booking.Cislo kreditnej karty od nas nechceli,rezervaciu potvrdili.Dalq som zrusit rezervaciu po cca 15 min.od objednania.-ubytovanie nesedelo podla popisu,nebolo v tom mestecku,ako pisali v nadpise,faktur.manzel volal do bookingu 2-krat,priznali ze su tam aj nejasne storno podmienky atd.Napriek tomu po prevereni odmietli zrusit rezervaciu,i ked sme zrusenie promptne a korektne riesili.

diablica697
autor
13. jún 2017

Dokonca nam aj fakturu vystavili na nespravny pocet osob. Pisala som aj do Inter Holiday,ktori to maju na starosti,oni ma odkazali na booking. Zo zaciatku mi vypisovalo v stave objednavky ze po zruseni pozaduju 25%zo sumy,napriek tomu vyzadovali/jú 100%. Maju len moju adresu,meno a e-mailovu adresu. Rozhodli sme sa to neriesit,my sme rezervaciu zrusili,boli nekorektni.Teraz mi zrazu interholiday vypisuje ze sk nezaplatim mi zrusia rezervaciu.Aj ju zrusili,ale na druhy den poslali mailom vyuvu na zaplatenie celej sumy dovolenky.

ragulca
13. jún 2017

@diablica697 hmmm, zaujímavé, bežne sa ubytovávame cez booking, doteraz sme žiadne problémy nemali, ani pri stornách nie... ani pri ubytovaní na SK, ani v zahraničí...

ragulca
13. jún 2017

@diablica697 a ešte nerozumiem, to si prečítala nadpis, rýchlo objednala a tak si pozerala, čo si objednala? Ináč pri storne ti príde krásne mail o zrušení rezervácie, rovnako ako príde aj pri rezervácii ubytovania

diablica697
autor
13. jún 2017

@ragulca nie,oni pisali ze je to v Malinska a potom po dokladnom prestudovani sme podla adresy zistili,ze to je vo vedlajsej dedinke.Spoliehala som sa bohuzial na nadpis,objednavala som to v noci s tym,ze rano to zrusime ak by nam nevyhovoval hotel.-bohuzial som si myslela,ze sa to da zdrama zrusit.Mail mi dosiel ze som poziadala o zrusenie,ale museli cakat ci mi to schvali ubytovanie.Zevraj neschvalilo.Cele to je cudne,doteraz sme ani my nemali problemy

ragulca
13. jún 2017

@diablica697 ak máš mail o zrušení rezervácie, asi by som to riešila bookingom, pretože oni sú sprostredkovateľ

diablica697
autor
13. jún 2017

Riesili sme to aj s nimi.manzel tam volal 2-krat.Telefonicky priznali,ze aj podmienky zrusenia su cudne,raz pisu 20%,raz celu sumu.povedali,ze to preveria.Dosiel mi mail,ze ubytovatel odmietol rezervaciu zrusit. My to nezaplatime,len sa bojim,ze to budu pravne riesit,kedze nasu adresu maju

zarrinka
13. jún 2017

@diablica697 Ale ved pri uzatvoreni rezervacie mas jasne uvedene storno podmienky. Precitala si si ich?

ragulca
13. jún 2017

@diablica697 a nepozerala si priamo na bookingu, tam máš zoznam všetkých rezervácii aj zrušených, aké sú tam uvedené storno podmienky? Ináč už fakt neviem

janush
13. jún 2017

Robim cez booking no tie podmienky sa mi zdaju cudne...ak ste nedali cislo kreditnej karty myslim ze peniaze za storno vam nemaju ako uctovat. Napis este do hotela ze rusis cez booking c.rezervacie, aby si bola kryta. Myslim, ze to bude ok...to len oni robia z toho haloo

yanni
13. jún 2017

Nooooo my bukujeme ubytko rokyyyyy len a len cez booking.com. A NIKDY neboli problemy. A to bukujeme fakt ze vela, takmer kazdy druhy mesiac sme niekde a muz bukuje kazdy mesiac aj svoje sluzobky.
Ale ja sa zase nespolieham ne popis polohy v nadpise. Vzdy si presne pozrieme na mape, kde sa hotel presne nachadza. Tiez si dopredu prestudujeme storno podmienky. Zväcsa su moznosti na vyber. Lacnejsie bez storno moznosti, minimalne drahsie so storno. Tiez je to vzdy rozne, dokedy mozes stornovat, kolko percent atd.
Tak enviem, prestuduj si este raz dokladne, co si to tam bukovala a ake storno podmienky su. Lebo ako pisem vyssie, nie vzdy sa da stornovat, popripade nie vzdy zadarmo atd.

oriesocek
13. jún 2017

taktiez som cez booking riesila vela krát ubytko. standardne si vyberiem vsak alternativu, kde sa da zrusit pobyt. Nie vzdy som si ista, ze o 2-3 mesiace tam naozaj pojdem. Zatial som nikdy nemala problem so stornom. a ani mi nikde storno neucovali - avsak vzdy som si objednala moznost storna.

diablica697
autor
13. jún 2017

@janush ale inter holiday mi uz zrusil rezervaciu,pretoze sme to neuhradili.Mam sa ozvat hotelu o napriek tomu?

janush
13. jún 2017

@diablica697 ak ti prislo, ze rezervacia je zrusena, nemusis uz s hotelom nic riesit.. je to vybavene

biba
15. júl 2017

@oriesocek ahoj,chcela som ta poprosit,mam rezervaciu v booking.com no potrebujem ju zrusit. No v aplikacii neviem prist na to ako to zrusit. Nikde ziadne tlacitko,nic ☹ nevedela by si mi poradit prosim?

oriesocek
15. júl 2017

@biba bohužiaľ neviem, nemám nainštalovanú aplikáciu, ubytka robím cez PC. Skús napísať rovno do hotela a zrušiť ubytko tak.

yanni
15. júl 2017

@biba kukni do mailu, tam by mali byt pokyny. Tiez nemam app, cez PC je vsetko lahsie.

ragulca
15. júl 2017

@biba cez aplikáciu máš tam správa rezervácie, klikni a môžeš tam upraviť termín alebo zrušiť rezerváciu

viera
13. sep 2018

@diablica697 Ahoj ako si dopadla prosim s booking?

diablica697
autor
13. sep 2018

@viera parkrat mi este mailom poslali vyzvu na platbu,ale potom to dalej neriesili chvalabohu.

bubuliatkova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viera
21. júl 2020

@bubuliatkova do 5-7dni by si to mala mat spat,moja skusenost.....

bubuliatkova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bubuliatkova
22. júl 2020

@viera Prišli za dva dni.😊

katusqua
7. júl 2022

@diablica697 dobrý deň, môžem sa opýtať, či to stále nikto neriešil? My s tým máme aktuálne problém a nevieme čo s tým robiť. 🙈

viera
7. júl 2022

@katusqua aky porozpravaj?

katusqua
7. júl 2022

@viera mali sme asi dva dni rezerváciu a na tretí deň sme to stornovali. Našli sme vhodnejšie ubytovanie.

Vyplatené to nie je, čakáme ešte na ďalšie pokyny, ale vraj budeme musieť vyplatiť celú sumu. Ešte sa nám majú ozvať, ale nechceme to vyplatiť.

Len sa bojím, že čo bude po čase... Či nám môžu dať nejakú "pokutu"? V podmienkach sme si nevšimli, že tam bolo stornovanie spoplatnené celou sumou. Ale v podstate my sme to mali platiť v hotovosti priamo na mieste.

andy_007
9. júl 2024

@oriesocek a ako si to presne stornovala? Dostala so mail a na ten si odpisala?