Booking zamietol rezerváciu

12. júl 2023

Dobry den, rezervovala som v HU ubytovanie a dnes mi zamietli platbu. Neplatna transakcia. Limit mam dostatocny na internetove platby, penazi na ucte dost. Ide o Fio banku. Bola som aj v banke, tam sa distancovali od toho, ze oni s tym nic nemaju.
Da sa kupit dvl aj mimo booking. Tak aby netrebalo zadat cislo karty? Obycajne Chorvatsko hotel.
Povodne som chcela Madarsko.
😔😔😔

muchotrafka298
12. júl 2023

Na bookingu vzdy zadavas cislo karty, bez toho sa neda rezervovat.

janai1
12. júl 2023

Môžeš priamo kontaktovať hotel a urobiť rezerváciu cez nich.

jarmila2010
12. júl 2023

ano,mozes urobit rezervaciu priamo v hoteli a este ta do vyjde lacnejsie...dost pravdepodobne...aky hotel si chcela rezervovat?

maranco
12. júl 2023

Otvor si IB - Prehľady - Odmietnuté a zrušené platby
a napíš čo je uvedené v stĺpci "Dôvod odmietnutia" skontroluj aj čiastku akú chceli

taga
12. júl 2023

Takze, najprv si ujasni,ci ti booking aj zrusil rezervaciu a ci ti ju zrusili bezplatne. Kontaktovali ta, ze od teba potrebuju platbu? Nebola karta zadavana len ako garancia? Tvoja rezervacia moze byt kludne potvrdena nadalej,nerob si novu, pokial si nevyjasnis tu povodnu...

autor
13. júl 2023

@taga nevykonane platby - zamietnuta kartova transakcia
Toto mam v IB.

oblecenieavecicky
13. júl 2023

Booking toto urobil pred pár dňami aj mne, berie iba určité typy kariet.

liz_lemon
13. júl 2023

@oblecenieavecicky toto nie je o type karty, ale Booking takto blbne uz par mesiacov

maranco
13. júl 2023

čo máš napísané v stĺpci "Dôvod odmietnutia"?

oblecenieavecicky
13. júl 2023

@liz_lemon tak to neviem. Mne to už párkrát spravilo s mojou kartou (vždy medzitým zabudnem a skúšam nanovo🙈) a s manželovou to ide na šupu.

liz_lemon
13. júl 2023

@oblecenieavecicky uz aj tu na MK som o tom citala, aj moja znama s tym mala problem, a to skusali 3 rozne karty

oblecenieavecicky
13. júl 2023

@liz_lemon nehádam sa, je to možné. Ja som napísala len našu skúsenosť ☺️

stanulienkat
13. júl 2023

@liz_lemon je to aj o type karty. Mam skusenost.

muchotrafka298
13. júl 2023

Ja mam tiez skusenost, ze tam je problem s neembosovanou kartou u niektorych ubytovani. Lebo booking posunie (nie vzdy) to cislo karty danemu poskytovatelovi ubytovania. Mne sa to uz stalo, ze som mala neembosovanu kartu a nevedeli ju overit, tak som musela zadat druhu.

janai1
13. júl 2023

@muchotrafka298 toto neplatí už asi rok cca... Hotely už nemajú prístup k údajom karty, overuje ich iba booking

muchotrafka298
13. júl 2023

@janai1 mne sa toto stalo v auguste minuleho roka, ked si hotel v Nemecku stiahol z mojej karty peniaze (par EUR) a nasledne ich vratil. Overovali si, ci je karta platna. Rezervacia bola spravena cez booking. Odvtedy som rezervaciu cez booking nemala.

maranco
13. júl 2023

Otvor si IB - Prehľady - Odmietnuté a zrušené platby
a napíš čo je uvedené v stĺpci "Dôvod odmietnutia" skontroluj aj čiastku akú chceli
Ešte pošli obrázok z IB ako máš nastavené zabezpečenie karty
https://www.fio.sk/docs/bannery/zabezpecenie_ka...

autor
13. júl 2023

@maranco toto mam vsetko zelene, povolene.

anega79
13. júl 2023

ja objednavam viac cez hotels.com alebo airbnb, prip cez hotel priamo

autor
13. júl 2023

@maranco a dovod prekroceny limit. No to je blbost.

maranco
13. júl 2023

Skontroluj si denný a týždňový limit pre riadky internetové platby NET, ale hlavne MOTO platby, Booking asi použije MOTO, že si ručne stiahnu platbu na platobnom termináli zadaním čísla tvojej karty.
https://www.fio.sk/docs/bannery/zabezpecenie_ka...

autor
13. júl 2023

@maranco mam tam 5000 limit.

maranco
13. júl 2023

V stĺpci Čiastka akú sumu chceli stiahnuť?

maranco
13. júl 2023

Určite máš denný limit 5000? to máš Business kartu? lebo na bežnej karte je max denný limit 4000€.