Booking - skúsenosti

paulahr
7. jún 2022

Ahojte
Aké máte skúsenosti s ubytovaním cez booking? Platili ste po príchode ešte nejakú sumu navyše alebo práve tolko co udávali na stránke?

clori
7. jún 2022

@paulahr vzdy len to, co bolo na internete. ale treba si poriadne prestudovat podmienky a poznamky, ci neuvadzaju nieco extra.

kristiii
7. jún 2022

@paulahr len dobré. Nikdy som neplatila nič naviac, len treba poriadne čítať, či nie sú uvedené napríklad nejaké dane a poplatky, čo sa platia až na mieste

paulahr
autor
7. jún 2022

@kristiii ďakujem, pod cenou je uvedené, že zahŕňa dane a poplatky, takze asi aj ten servisný poplatok či?

petamich
7. jún 2022

rovnako ako baby nado mnou 🙂 raz sme mali negativnu skusenost, ze B&B penzion predal nasu izbu a ked sme sa prisli ubytovat, ze nemaju volne, vtipne to nebolo, kazdopadne som podala staznost na Bookingu a ti nam vratili peniaze a ich vyhodili z ponuky - za to ale zial nemohol Booking ale ten penzion

akvi
7. jún 2022

@paulahr ak je uvedene, ze zahrna dane a poplatky, nemala by si uz platit nic naviac. Aj ked nam sa uz stalo, ze pytali este osobitne dan z ubytovania. Treba sa opytat cez spravu, aby ste neostali prekvapeni.. Kedze pouzivam booking aj ako hostitel, tak viem, ze prave toto je dost na hlavu spravene, je to jedna z mala veci, co som ja napr. musela riesit s klientskym centrom, takze viem, ze je to tam dost nezrozumitelne spravene (ako vsetko, co sa preklada do ineho jazyka nejakym automatom..riesim teraz nieco podobne s airbnb..)

kristiii
7. jún 2022

@paulahr tak to už by mala byť konečná suma. Inak mne sa asi dvakrát stalo, že mi vyhodilo, že mám zaplatiť dajme tomu 200 eur a z karty mi stiahlo napríklad 180 a tých 20 sa potom malo platiť práve ako daň na mieste.

kitycat
7. jún 2022

Ja myslim, ze budete platit ked tak ten rekreacny poplatok. Pretoze cena DPH je uvedena v cene ubytka, ten polatok casto je extra pre hotel, ktory to odvadza mestu. To pod booking nespada.

paulahr
autor
7. jún 2022

@kitycat myslite turistickú daň?

paulahr
autor
7. jún 2022

Ďakujem za rady 😇

matus7030
7. jún 2022

@paulahr cez booking chodime už roky. Či Slovensko, či zahraničie. Žiadne problémy. Len si treba poriadne naštudovať, čo je v cene a akú izbu vám ponúkajú. Vždy platím navyše iba daň mestu (na SVK zvyčajne do 1eura na noc/osoba, v zahraniči sa to môžr vyšplhať aj na 5€ noc /osoba).

yanni
7. jún 2022

Podobne ako
@matus7030 pise. my cestujeme uz len tak. Vsetko na vlastnu päst bukujeme a ubytko cez booking.com. Uz nieco cez 10 rokov. SK aj zahranicie. Treba si riadne precitat, co vsetko je zahrnute v konecnej cene. A NIKDY neplatime vopred. Vzdy kreditkou na mieste na konci pobytu, popr. ran na SK sme platili v hotovosti. Ale to bolo udane, ze platba len v hotovosti.

kitycat
7. jún 2022

@paulahr ano presne to ☺️

vilsonka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sszuzu8
7. jún 2022

Nikdy viac. Našli sme si apartmán 500 km od bydliska ze si urobíme výlet. Príchod sme mali mat po 22hodine.. Neplatili sme vopred a nenapadlo ma overiť si rezerváciu po telefóne. Keďže mi prišlo v apke ze je úspešná. Prídeme tam a apartmán tam nie je. Bola to nejaká budova kde bola krčma a nikdy tam také apartmány neboli... 😐 No a hľadaj si ubytko v noci z piatka na sobotu a v dobe pandémie. Neoveruju si kto tam ponúka bývanie. Volala som tam a žiadna kompenzácia nič. Maximálne sa ospravedlnili ze nechápu. Napísala som zlu recenziu a zmazali ju s tým ze nevyhovuje podmienkam.

alfredgalo
2. máj 2024

@paulahr ahoj skusenosti z bookingom velmi zle,neodporucam nikomu cez nich daco rezervovat

alfredgalo
2. máj 2024

My sme si rezervovali pobyt na dve noci v bratislave aj sme ho zaplatili ale nas apartman dali aj inemu zaujemcovi a nam len napisali aby sme zrusili svoju rezervaciu.prosil som ich ze to ubytovanie potrebujeme lebo tam idem na operaciu,a bolo to blizko tej kliniky kde ma budu robit.nepomohlo odpisali mi ze mi vratia peniaze do 7-12 prac dni.a donutili ma rezervaciu zrusit aj ked nepriamo,ale keby som ju do zajtra nezrusil prideme aj o peniaze ktore sme zaplatili

tiezjedna
2. máj 2024

Cez Booking riešime roky, po celom svete, vždy všetko ok. Cestujeme neustále. Občas to robím tak, že na bookingu vyberiem, a potom mrknem na stránky konkrétneho hotela, rezortu a booknem priamo, keď mi napríklad nevyhovuje dispozícia alebo veľkosť. Vyplatilo sa mi to v zime v Laponsku a teraz nedavno v Marbelle, bolo to asi aj o 100 € lacnejšie vo finále. Ale väčšinou to neriešim a nikdy sa nestalo, že by niečo zrusili alebo realita nezodpovedala objednávke. Pravda, idem len po zariadeniach 4*+. Cena nie je prvoradá.

nmonika
3. júl 2024

prosim vas a ako to je ak ziadaju OP fotku? je to OK?

yanni
5. júl 2024

@nmonika nikto Nikdy neziadal ziadne osobne data, okrem toho, co mas ulozene na Booking.com Profile a nie to Este Fotku.

sense
5. júl 2024

@nmonika booking nikdy nežiadal kópiu občianskeho preukazu alebo iného dokladu okrem teda kreditky kvôli platbe

akvi
5. júl 2024

@nmonika doklad s fotkou ziadaju od ubytovatela. Od ubytovaneho nie. Dokonca ani adresu a pod., co mne ako ubytovatelovi sposobuje problem, ale to je ina tema..

kristiii
5. júl 2024

@nmonika odo mňa žiadal priamo ubytovatel, poslala som, nebol problém. Keď si to vezmem opačne, tiež by som mala rada základné info o ľuďoch, ktorí sa u mňa ubytujú.