Boli ste v Indii?

13. aug 2024

Láka ma navštíviť s Indiu s kamarátkou.. úplne ina kultúra
Avšak sa bojím stravy.. naozaj sa bojím čo tam budeme jesť príde mi že hygiena je tam nulová.. boli ste tam niekto?

sisska96
13. aug 2024

Ja by som tam nešla ani zadarmo

diewcatqoo
13. aug 2024

Ja nie, ale zopar mojich znamych bolo. A o Indii plati, ze bud si ju zamilujes alebo si zhrozena.

autor
13. aug 2024

@sisska96 precoo? 🥹 India je krásna zaujímavá..
rada chodím aj na dovolenky typu že ležím pri mori.. ale toto verím že bude oveľa zaujímavejšie

baldinka
13. aug 2024

Moj kolega chodi dva razy do roka na 1 mesiac.Bez problemov,A to nechodi po drahych hoteloch vobec, ma limit do 30 euro na noc.
India to nie su len slumy,byvaju tam najbohatsie rodiny sveta...

melanta
13. aug 2024

Bola som 3x na ajurvédskom pobyte. Prvý krát sme boli
najprv týždeň po výletoch, až následne rezort a ajurvédsky pobyt. Stačilo mi ten týždeň Indie. Ja nerada chodím po špinavých miestach. A India je špinavá aj tam, kde žijú bohatí. Ale ajurvédsky pobyt v rezorte si určite zopakujem ešte pár krát v živote. Strava bola vegetariánska a veľmi chutná, pestrá, keďže išlo o rezort, tak bolo čisto.

tenerifka
13. aug 2024

Nebola som v Indii, a kedysi som mala iluziu ist na juh v hausboote po Kerala..... a k tomu potom par dni nejaky luxusny hotel na plazi. Ale zatial vyhravaju ine destinacie, svet je velky. Ked som bola minuly rok v Singapure, ja neviem, ci sme vychytali nejake prazdniny v Indii alebo co, ale bolo ich mrte uplne vsade vo velkych davoch, vtedy som povedala, ze Indiu uz som zazila a stacilo mi. Ale dobre vyskladana dovolenka, kde sa vyhnes Mumbai a ND by mohla byt skvela. Zasada pre cudzinca-nejest v poulicnych stankoch a mat pripravene lieky pre pripad otravy, dobre cestovne poistenie a ockovanie proti roznym kmeñom zltacky, brusneho tyfusu a vlastne vsetko, co ti doporucia v ambulancii tropickych chorob

katkaseiner
13. aug 2024

Kamoska bola a jej sa velmi pacilo... dokonca jedina zo skupiny skusila raz aj poulicne jedlo...na stastie bola v pohode, ale proste bez toho odist nechcela. Ona je ale vseobecne velmi dobrodruzna...
Ja by som isla, ale teda celkom isto nepojdem lebo mojho muza tam nedostanem.... a sama nepojdem urcite

tenerifka
13. aug 2024

@melanta bola si aj na Ayurvede na Sri lanke? (u teba cakam vsetko🤣), a ak ano, mozes porovnat?
A nezavisle od krajiny, pomohlo ti to z dlhodobeho hladiska?

gemerka17
13. aug 2024

Bola som. Nie je to krajina, žeby ste išli samé 2 baby a chodili kade tade. Odporúčam teda ísť cez cestovku.
Co sa týka stravy, nečakaj pestrost. Každé raňajky som mala toust, maslo, varené vajíčko a džem. V reštauráciách sa delia jedla na vegan a non vegan. Chýbala mi čerstvá zelenina, syry a pečivo. Hladom som neumrela, ale teda nie je to gurmánsky zážitok.
Zážitky mam perfektne, krajina má čo ponúknuť.

aurora33
13. aug 2024

Ja by som tam nešla ani keby mi zaplatili 😀😀 kamarat bol, dával si pozor na stravu aj na to čo pil a aj tak prehnačkoval cely týždeň 😂😂😂

diewcatqoo
13. aug 2024

Moj muz spolupracuje s Indmi a niekolkokrat boli jeho kolegovia v Indii na partyzdnovom pobyte. To teda boli historky... jeden kolega to raz zrhul do vety: "Len co vystupis z lietadla, udrie ti do nosa smrad hovna a toho smradu sa nezbavis este tyzden po prilete domov. A v usiach ti bude este nasledujuci mesiac zniet trubenie aut."
Tiez poznam par jeho indickych kolegov, ktori pracuju tu v Europe a tiez rada pocuvam tie historky o ich domove a porovnavanie so zivotom tu.
@gemerka17 moja sesternica bola v Indii sama, resp. po par dnoch sa k nej pridala aj jej kamoska. Ja by som teda sama takto nesla nikdy, ale ona lieta vsade mozne sama.

melanta
13. aug 2024

@tenerifka nie, na Sri Lanke sme boli predtým na dovolenke, takže keď som išla prvý krát na ajurvédsky pobyt, tak som si vybrala Indiu, keďže tam som predtým nebola. A potom sa 2 krát vrátila do toho istého hotela. Priamo pri oceáne, čistulinké, skvelá a veľmi pestrá strava, joga každý deň, masáže. A áno, pomohlo mi to. Prvý krát som tam bola na konci obdobia, kedy som ešte pracovala ako zamestnanec. Bol to neskutočný relax. A k tvojej skúsenosti zo Singapuru - áno, India človeku stačí keď Indov zažije aj inde. Obalení v zlate, ale hluční a zanechávajúci za sebou špinu a bordel.

danica2711
13. aug 2024

@melanta sorry, ale ajurvédsky pobyt v luxusnom rezorte nemá so skutočnou Indiou takmer nič spoločné. Tvoj pobyt svoj účel splnil, ale autorka chcela vedieť niečo iné

sisaka
13. aug 2024

Nebola som, ale mám 2 kamošky Indky. V prvom rade, tak ako ti radia, treba ísť na zájazd, alebo aspoň pribrať nejakeho chalana. Jedlo na ulici, ak tak, len varené, nikdy nie nápoje, sandwiches… skratka nič, čo nie je horúce. Kamoška to dodržuje a zväčša prežije bez ujmy, niektorí clenovia rodiny už skončili na infúziách v nemocnici, lebo neodolali kolačiku na svadbe, či nejakej dobrote zo stánku a to sú Indovia.

monikkatt
13. aug 2024

Mam dve kamosky co si zobrali indov a teda boli aj u nich v indii a co hovorili tak krajina zaujimava, krasna, ina... ale aj hrozne spinava, preplnena a nehygienicka. Oni su proste taki.. ja som ich zazila v anglicku a aj v polsku ale teda mala som dost.. co oni dokazu po sebe zanechat za bordel v restauracii som este nevidela
Krajinu by som si isla pozriet len treba ratat fakt so vsetkym

sisska96
13. aug 2024

Pre mňa tá celá krajina je hnus, smrad, bordel. Vonku je nebezpečné, úplne iná kultúra. Keď vonku niečo zješ dostaneš do nemocnice, kakačky, hnačky, infekcie. No fuj. Jedine keby si bola celý čas v hoteli a v areáli hotela.

autor
13. aug 2024

@danica2711 presne tak, túžim zažiť realitu Indie

domak2
13. aug 2024

Za mňa isto nie same dve baby, minimálne jedného muža alebo ako vravia baby, cez cestovku. Inak z jedla mi bolo niečo len raz a to sme jedli s brachom kade tade. Ja som rada ze som bola ale raz mi stačilo. 😅 Zato môj brat to tam miluje a chodí každú chvíľu ale nie len cestovať ale na tie jogove pobyty

autor
13. aug 2024

Ale naozaj by ma zaujímalo kvôli čomu sú tie žalúdočné problémy aj keď si človek dáva brutálny pozor čo zje aj tak to dostane.. to je naozaj kvôli takej zlej hygiene alebo iných druh potravín ?

maranco
13. aug 2024

Nedávno tam bolo hromadné znásilnenie španielskej youtuberky, tam je sexuálne násilie voči ženám časté.

Indická polícia v sobotu zadržala troch mužov podozrivých zo skupinového znásilnenia španielskej turistky, ktorá po Indii cestovala na motorke spolu so svojím manželom
https://www.teraz.sk/zahranicie/indicka-policia...

Troch mužov zatkli v súvislosti s hromadným znásilnením 39-ročnej švajčiarskej turistky v indickom štáte Madhjapradéš. Ženu znásilnili v piatok v noci, keď s manželom stanovali v lese. Pár po krajine cestoval na bicykloch.
https://www.teraz.sk/zahranicie/india-znasilnen...

Šestnásťročné indické dievča, ktoré údajne dvaja muži hromadne znásilnili a potom zapálili, zomrelo v pondelok v nemocnici. Smrť dievčaťa nastala necelý týždeň po tom, ako našli visieť na strome dve sestry z kasty dalitov vo veku 15 a 17 rokov. Predtým ich údajne sexuálne napadlo a zavraždilo šesť mužov.
https://hnonline.sk/svet/96042260-v-indii-malo-...

Ďalšou obeťou únosu a znásilnenia v Indii sa v sobotu stala 26-ročná žena, ktorú skupina piatich mužov uniesla z miesta v blízkosti železničnej stanice v meste Čhattísgarh na severe krajiny. K znásilneniu došlo len niekoľko dní po medializácii správ o hromadnom znásilnení mladej fotoreportérky v Bombaji. Medzičasom sa objavili aj správy, že obeťou rovnakého trestného činu sa minulý týždeň v štáte Džhárkhand stala aj mladá policajtka.
https://www.aktuality.sk/clanok/235137/india-ma...

veronka1996
13. aug 2024

Bola som tam, konkrétne v Goa a Bangalore. Je to krajina mnohých tvárí a extrémnych kontrastov. Páčilo sa mi, odporúčam.

thirstymonk
13. aug 2024

Nebol som v Indii. PRečo by som to aj robil? Stači, že idem v kežmarku do lidlu a India je všade okolo mňa...

zuzanita1609
13. aug 2024

Kamarát tam bol, chodíl(teraz neviem,nie sme v kontakte). Je to iný svet a človek akokoľvek otvára pusu a pozerá na ten svet,či to fakt takto funguje, vždy sa tam vracia. Bordel,chaus,chudoba ,ale niečím ho vždy dokáže pritiahnuť. Zároveň krásna príroda, milí ľudia, pohostinní, nádherné chrámy,stavby, kultúra. Tiež raz za život by som šla, či to chytí aj mňa tak,ako jeho 😊.

zuzanita1609
13. aug 2024

A tie žalúdočné problémy sú z jedla. Vravel,že z
pouličného jedla všetko v poho,zároveň reštaurácie sú problém. Tiež paradox 😁. Tam kde je viac ľudí pri stánkoch na ulici s jedlom,mu nikdy nič nebolo, skôr v kamenných restikach, pohostinstvách. A balená voda samozrejme.😉

lejllamt
13. aug 2024

Kamoška bola, žiadny rezort....cestovali kade tade....hlavne si daj očkovanie proti žltačke ako základ a pozor na to, čo a kde budeš jesť a piť....na cestovanie sa buď riadne vopred pripravte a naplánujte si trasu alebo si radšej priplaťte za cestovku čo sa o vás postará

3princezne
14. aug 2024

Ja som bola, nemala som ziadne zaludocne problemy, normalne som jedla v restikach a dokonca aj z poulicneho stanku :D bola som Mumbai, Munar, Kerala.

nikoletta1712
14. aug 2024

Áno, bola a sama…V novembri 2023…Sedem dní…Úžasná skúsenosť, doteraz nechápem ako som to dala bez angličtiny…Určite choď!

lasona
14. aug 2024

Nie v Indii, ale na sri Lanke sme boli na mesiac celá rodina a žili sme u domácich...je to krásna, ale chudobná krajina, špina, odpadky, takmer všade, jedlo bolo chutné, ale veľmi pikantné, vodu sme pili ich. Nemali sme žiadne problémy. Mali sme vtedy so sebou aj 6 mesačného syna. Vonku bola vysoká vlhkosť, takže bolo všade dusno. Teploty boli pre nás masaker..ak niečo pýtaj sa