Boli ste v hoteli Narcis v Rabacu?

fleuerette
26. máj 2013

Od piatku mi lezi na stole fakturka na dovolenku, nie mala suma tak smejdim co to da. Rozhodli sme sa ze na dovcu predsa pojdeme, ale hotel kde sme boli minuly rok je kompletne obsadeny. Tak nam ponukli v cestovke Hotel Narcis. Este do vcera som bola z neho vytesena, ale potom som na roznych portaloch nasla dost zle recenzie. Nadruhej strane boli z rokov 2009, 2010, ci 2011.
Tak zhanam cerstvejsie info.
V recenziach som natrafila na info, ze je daleko na plaz, vraj sa musi ist az k 3 hotelu i ked v popise pisu, ze plaz od hotela deli len bazen. Tiez som citala hodne staznosti na zly system stravovania, ze su dlhe rady, dlho sa caka, kym sa clovek dopracuje k jedlu. Velmi vela ludi na plazi, studena voda. No a jedna technicka vec, pozerali sme fotky a pristelka je gauc, ktory je od posteli oddeleny nejakymi komodami. Co nie je bohvie co, lebo maly by mi takto mohol spadnut. Zajtra budem este urcite volat do cestovky, ale chcala by som aj nezainteresovany nazor.

hradnapani
26. máj 2013

nebola som, ale podla google maps ten hotel je asi tak 200 metrov od mora... a ked pozries satelitne snimky, tak pred nim je postavenych este niekolko budov... 😒

obcansr
26. máj 2013

no naši boli v Rabacu v rolu 2010 ale v Hedere a mali len polpenziu , s tým stravovaním že nebol problém, ale dalej k moru , dost bolo studené lebo tam pršalo a moc na vyžitie nič aspon to mi vraveli a izby také malé ale utulné...

roxanna
27. máj 2013

My sme boli pred dvoma rokmi v Hedere. Ono je to taký komplex 3 "kvetinkových" hotelov - Narcis, Hedera a Mimosa. Bola to veľmi dobrá dovolenka.
K moru je z Hedery kúsok, len cez cestu, popri bazéne, plážovej reštike a si tam. Z Narcisu je to popri tých ostatných dvoch hoteloch, ale určite to nie je žiadna dramatická diaľka. Pláž je okruhliaková, bez ježkov. Dobré je, že hotely tam majú zadarmo vlastné označené lehátka v takej ohrádke, ak ukoristíš miesto pod stromom, nie je treba ani slnečník. Inak viac sa oplatí kúpiť si ho ako požičať. Voda bola akurát osviežujúca, ani teplá ako polievka ani studená. Nám vyšlo nádherné horúce slnečné počasie.
K hotelom patria dva bazény. Vyžitia tam bolo kopec. Hotely majú minigolf ( hrávali sme po večeroch, kým sa nezotmelo ), pingpongové stoly, takú ohrádku s guličkami pre maličké deti, futbalové ihrisko, detské ihrisko, takú veľkú klimatizovanú herňu pre deti a ďalšiu herňu s elektronickými hrami za peniaze, malý supermarket. Kúsok od hotela bol tobogán, trampolíny, autíčka, dali sa požičať loďky alebo vodné bicykle. Ďalej tam je zastávka turistického vláčika, ktorý vás zavezie až na druhý koniec Rabacu, tam sú zase iné pláže, také menšie štrkové, veľmi pekné, a aj viac vodných atrakcií. Hotel robí večerné animácie, pre deti minidisko. Klienti sú hlavne Taliani a Nemci, takže animácie a komunikácia je v týchto jazykoch. Vystúpenia boli aj v okolitých reštikách, my sme boli na kúzelníkovi. Potom sa dá ísť na kopu výletov, my sme boli na lodnom za delfínmi, bohužiaľ sme ich nevideli.
Izbu sme mali bez balkóna s nádherným výhľadom na more ( vedeli sme, že bude bez balkóna, bola posledná voľná ). Bola taká skôr menšia, ale v Chorvátsku bývajú tie hotelové izby také stiesnenejšie. My sme boli aj tak stále vonku, takže nám to na prespatie stačilo. Prístelka bola posteľ, určite nie gauč. Akurát mi vadilo, že v skriniach boli len tyče na vešanie, žiadne poličky.
Strava bola ok, my sme mali len raňajky a večere a popoludňajší nápoj a snack. Rady na večeri neboli nijak extrémne dlhé, bolo sem tam aj nejaké neobvyklé mäso ( teľacie, jahňacie ). Hlavné jedlo naberali kuchári podľa toho, čo si si ukázala. Určite by som brala AI, moji chlapi stále niečo pýtali jesť alebo piť a z Narcisu si ľudia stále nosili pitie, zmrzlinu, koláčiky, ovocie bez obmedzenia.
Okolie hotelov je veľmi pekne upravené, zelené trávniky a farebné kvety.
Problém môže byť v tom, že na Istrii nie je také stále počasie a upršaná dovolenka môže pokaziť celkový dojem. A môže sa stať, že po upršanom a studenom týždni bude more studené. Izby z opačnej strany hotela majú výhľad na skalu a na cestu, takže nič moc, treba žiadať izbu s výhľadom na more. Večerné animácie sú hlučné a dosť dlhé, takže ak vám vadí hluk, treba hľadať niečo iné.