Boli ste v Egypte počas nepokojov?

isabel11163
11. júl 2013

Ahojte, v septembri by sme chceli ísť na dovolenku do Egypta (ešte ju nemáme zaplatenú) a nevieme ako sa zariadiť aké máte pocity z tých nepokojov ? mali ste počas dovolenky nejaké problémy alebo ste nepokoj v krajine nijako nepocítili..viem že do septembra sa môže všetko zmeniť..ďakujem za odpovede 🙂

kandrea
11. júl 2013

..my sme boli minulý rok a vtedy tiež boli nepokoje...nič sme nepostrehli všetko bolo v poriadku, len k pyramídam sme radšej neišli...

959touareg
11. júl 2013

my sme boli a nie raz, aj v roku 2011 priamo pocas revolucie sme tam ked ine staty odtial brali turistov, my sme tam akurat leteli. a ako tam bolo, no to je na dlho. teraz ked to opat zacalo sme sa cudovali,co robime este doma. 😕
do sept. daleko,dovtedy sa tisickrat zmeni situacia tam. ako tam bude potom ti nikto teraz nepovie. z priamych zdrojom viem, ze je tam zase klud, teda v letoviskach, sice ten bol aj pred tyzdnom , akurat vylety sa nerobia. pred tyzdnom by som napr.nesla. teraz ano, hoc aj hned. 🙂

959touareg
11. júl 2013

@kandrea
a minuly rok co tam bolo?ake nepokoje? naposledy co tam bol prevrat bol v roku 2011, ta revolucia na prelome jan./febr. to bolo vazne.odvtedy nic take. nepokoje su tam takmer stale, to ani nepocitam. to,ze niekedy preskoci beduinom a zacnu robit sarapatu, alebo si tam skupina ludi nieco zmysli a urobia bordel- to je tam bezne. oni sa lomazdia stale. ja to uz tak tragicky neberiem.
akurat teraz po dvoch rokoch to tam opat vrie. a vyzeralo to byt opat vazne.

kandrea
11. júl 2013

http://www.topky.sk/cl/11/1309332/Nasilie-v-Kah... tam sú nepokoje stále...my sme boli v máji 2012 a našla som aj tento článok napr...neviem presne o čo tam išlo...ale viem že pri pyramídach to bezpečné nebolo...

svano
11. júl 2013

Moj brat sa pred dvoma tyždňami vrátil z Hurghady a vraj tam bol kľud.

959touareg
11. júl 2013

@kandrea
to nie je nic hrozne, taketo sarapaty su tam na dennom poriadku, to nijako neohrozuje turistov pokial sa priamo do davu takychto ludi nezapoja.
taketo clanky mozes citat denne o nich. napr. ze aj zajtra sa chysta veeelka demonstacia, ale od revolucie v roku 2011 je to pre nich samozrejmostou sa stretavat kazdy piatok na Tahrire.
napr. pred par mesiacmi tiez vystrielali turistov na vylete v Luxore-aj ked o tom media radsej mlcali, zajatie taktiez turistov beduinmi je tam bezne, obsadenie letiska, atd......
zakladatelka tejto temy ma asi na mysli revoluciu,ktora bola v tom roku 2011 a teraz co sa tam udialo toho 30.6. a posledne dni,a malo to obdobny zaciatok ako ta revolucia z pred dvoch rokov.
ale tento prevrat prebehol pokojne, zatial je v letoviskach klud, mam denne cerstve info odtial a co sa moze stat o par hodin, dni, to nikto nevie. ale to sa moze stat aj u nas.
vylety su zatial do Kahiry, Luxoru stopnute, treba si davat vacsi pozor v meste, nezucastnovat sa a nechodit ku davu demonstrantov a samozrejme zakaz fotit to, co sa nesmie nikdy fotit v Egypte aj ked je tam klud. ale to vie aj blbec.

sandrika1986
11. júl 2013

Sesternica prišla v pondelok z Hurghady, kde bola s rodinou na dovolenke a žiadne problémy neboli. Je tam kľud 🙂