Boli ste na dovolenke v Tunise s malými deťmi?

monika76
6. mar 2012

Ja by som chcela vediet či naozaj Tunis je taký ako ho opisujú že je tam veľký problém s vodou .Ked bol niekto poradte bol problém aklimatizovať sa deckám ? aké jedlá ponúkajú ? dá sa aj pre dieťa ktoré bude mat rok a pol.Mám obavy ale zároven sa tešíme 🙂 Ideme do Port El Kantaoui hotel Riviera

marcy30
6. mar 2012

My sme boli dvakrat...a obidva razy sme si to pekne odhnackovali cela rodina 😝 ...a to sme si fakt davali pozor, aj zuby sme si umyvali balenou vodou. Ale mozno va sto obide, my sme boli prvy krat v Hammammete, druhy v Nabeule.

monika76
autor
6. mar 2012

@marcy30 toho sa bojím veľmi ..takže brat lieky asi na všetko čo ? a ako ste to zvládli bez lekárov ?

mamoka4
6. mar 2012

@monika76 Ahoj, ja som bola pred 8 a 6 rokmi...v Sousse a v Mahdii...bolo dobre, ale po posledných problémoch v krajine, by som do Tunisu či Egyptu s malými deťmi nešla. 😒 😖 EU má veľa neobjavených kráás. 😉

monika76
autor
6. mar 2012

@mamoka4 aj ja začínam pochybovat či som správne vybrala 😒 no cúvnuť sa nedá 😒 vrta mi to v hlave.

marcy30
6. mar 2012

@monika76 nase lieky na to nepomozu, treba si hned po prichode kupit v ich lekarni lieky na hnacku....delegat vam urcite povie nazov, ja uz si to nepamatam

monika76
autor
6. mar 2012

@marcy30 ďakujem za radu 😉

marcy30
6. mar 2012

@monika76 nie je za co...inak deti su odolnejsie, vacsinou to skoli len dospelakov....ale netreba riskovat...asi by som pobrala vyzivy a prikrmy od nas 🙂

monika76
autor
6. mar 2012

@marcy30 Ach jaj však dačo už pobalím ako je sunár ,čajíky a iné .No tak je to, že do lietadla toho veľa asi nenabalím 😒 veľmi ma to štve ,zas som sa len splašila.Zájazd zaplatený kedže to bolo cenovo výhodné ísť mimo sezonu a kedže som sama mamina chcela som na odporučanie lekárky íst s mojím drobčekom niekam k moru.No ja konám a potom zistujem 😢 sama si za to možem. Snáď bude dobre ... hotel riviera má dobré recenzie

marcy30
6. mar 2012

@monika76 nie, neboj sa a tes sa...nechcela som ta vystrasit 🤐 ak vas to aj chyti, trva to dva, tri dni...a vacsinou az na zaver dovolenky...nie je to take strasne...hlavne na to nemysli 😉 peknu dovolenku. potom napis, ako bolo.

janka_pn
6. mar 2012

@monika76 ja sm bola dva krat v tunise a tri krat v egypte a nikdy mi nic nebolo. ono na taky druhy treti den ti moze byt horsie, ale to je skor zmenou stravy, nie je to hned daka choroba... my ideme tento rok do egyptu, tiez mam obavy, ale uz sa aj tak velmi tesiiiiim. minuly rok mi mala dostala brusne problemy v bulharsku, takze to si asi nevyberies....

tea333
6. mar 2012

@monika76 problem je hlavne vek tvojho najmladsieho synceka. 1,5 roka je dost malo.Tak male deti moze hnacka velmi rychlo vycerpat, dehydrovat, mozu prestat prijimat potravu aj vodu. Tak malemu dietatu nedohovoris.
Ja by som do Tunisu takto nesla. Je to sice lacna dovolenka, ale ja som hnackovala a vracala druhy raz, co som tam bola. Bola to aj pre mna velka zataz, trvalo to 4 dni a mala som so sebou co robit.Podotykam, hotel bol 4+ hviezdicky, problem bol v jedinom dzuse v hotelovom bare

monika76
autor
6. mar 2012

@marcy30 tak ok ešte raz ďakujem 😉 ja sa asi prehnane bojím ale to len koli tomu že ked to napíšem tak mi poviete že kde som nechala rozum 😒 moj synček má bunkovú poruchu imunity ☹ ma 16 mesiacov a od narodenia má teploty okolo 40,05 proste prehnane reaguje na všetko aj na vietor. Tak veľmi mu chcem pomoct ☹ a ked mi lekárka povedala že aj more by mu mohlo pomoct tak som sa toho chytila . Všetko mimo sezony bolo ešte chladné na začiatok júna .Ked som našla tu ponuku tak som jasala .No teraz počúvam od každého že Tunis nie lebo to lebo ono .Snád mu pomože 11 dní a nepohorší .

kocko
6. mar 2012

My sme boli v Tunisku, meste Hammamet. Každý nás upozornoval, že budeme mat problémy so žalúdkom a
hnačky. Nemali sme nič. Strava veľmi pestrá, veľa zeleniny, troška menej rýb. Voda bola zadarmo v hoteli.
Ale ked sme išli do mesta, zopár fliaš sme si kúpili. Dcéra bola uz veľká a mala 10 rokov. Čo sa týka skúseností
s menšími deťmi, boli tam aj také a nevidela som nejaký väčší problém. Ešte k tým liekom, niečo sme si zobrali
z domu. Na ranajky moja dcéra jedla pravidelne palacinky, na obed ryžu alebo zemiačiky. Naozaj sa dalo vybrať a jedlo skombinovať....rôzne šaláty, veľa zákuskov. Jedna večera bola pri sviečkach a klasická tuniská kuchyna.

janka_pn
6. mar 2012

@monika76 a ides s detmi sama? ci len s nim???

monika76
autor
6. mar 2012

@tea333 no ano aj ja som brala to lepšie dúfam že sa nik nepohnevá ked tu dám link http://koala.sk/dovolenka/tunisko/riviera/409/?... storno poplatok je katastrofa 😒 a moje ospravedlnienie je to že som nikdy nikde nebola a chcem íst len koli malému .

monika76
autor
6. mar 2012

@janka_pn idem sama s 8 ročným a s malím teraz bude mat 17.mesiacov 9. marca.Odchádzame 4. júna tak ešte nejaký ten mesiačik mu pribudne 😉

kocko
6. mar 2012

@monika76 Ja byť tebou, tak neuvažujem a idem. Ked máš možnosť ísť, tak chod.....Ked sme tam leteli,
boli v lietadle aj malé bábetká.... Dá sa to v pohode zvládnuť.

monika76
autor
6. mar 2012

@kocko snáď že to bude dobré a pre istotu beriem celú lekáren 😀 aj tak pani doktorka povedala že nás pripraví snád do vtedy aj bude lepšie berieme už 2. liečbu Imunoru

chovancova27
6. mar 2012

Ako bývalá pracovníčka v cestovke môžem povedať len toto... Tunis určite nie, a už vôbec nie s detičkami...:((( a teda ak predsa len áno, tak jedine 5* kvalitný hotel. Tunis je cigánska krajina, vždy ked som tam bola som skončila so silnými hnačkami, a to som si dávala extra pozor na všetko... Tunis je najšpinavšia dovolenková destinácia. Už Egypt je na tom o čosi lepšie. S deckami jedine Turecko alebo grécke ostrovy. Už len to hovorí za všetko, že dovolenka v Tunise je cenovo najlacnejšia...

jahodnicka
6. mar 2012

Moje zkušenost - nepít ani nápoje, co se podávají k jídlu...různé limonády (ze sifonu), pak voda na kávu a čaj - vše bylo slané a dělané z té jejich příšerné vody, né z pet lahví...pijte jen svoji balenou...

dai
6. mar 2012

do tuniska by som s detmi neisla , teda ja ani do egypta a pod. ... ked uz chces teplo chod do Turecka 5hviezdickovy komplex - maju tam omnoho europskejsie standarty a zdravotnictvo na velmi dobrej urovni...

janka_pn
6. mar 2012

@dai len to turecko je na inej cenovej urovni, ked teda kvalitny 5*... a to spominala, ze nemoze.

monika76
autor
6. mar 2012

Ach jaj dievčatá teraz ste mi dali ☹ nemala som to platit ...aj ked som neviem ako dobre chcela...

monika76
autor
6. mar 2012

@dai na také drahá destinácie nemám a toto čo som vybrala je 4+* to najlepšie čo bolo...

janka_pn
6. mar 2012

@monika76 mysli pozitivne 😅 ale odvahu mas 😅 , sama s dvoma detmi. skus sa popytat v dakej teme, ci sa nechysta niekto v tom termine do toho hotela, aby si aspon dakych "spojencov" mala. alebo nemas kamosku co by sla dako s vami? ale ja si myslim, ze budete spokojni 😉 vsade je vzdy veeela deti, aj miminiek... tes sa, bude fajn 🙂

tannia87
6. mar 2012

moj maly synvec chytil v turecku v 5* hotely brusnu virozu a horucky musel byt v nemocke na infuzii takze ani t turecko nie je svate 😉 ale mas odvahu s dvoma detmi sama to by som ja asi len chorvatko volila ale dja pozor na pitie pripadne na zmrzlinu a budete okej halvne si to tam uzite

monika76
autor
6. mar 2012

@janka_pn ale však nepojdem z košíc sama 😉 určite na ten termín pojdu viaceré rodinky 🙂 ja nemám problém sme rodinka ja a decká a nič iné nám netreba žiaden tato čo nechá maminu samú v 2. mesiaci tehotnú a ani teraz nejavý záujem o svojho synčeka .Ja sa chcem venovať na dovolenke len mojim deckám 😉

dai
6. mar 2012

@tannia87 no, tam je tiez rozdiel medzi 5hviezdickovymi hotelmi - treba si to preverit na holidaychecku alebo tripadvisore dopredu - ja teda preverujem vzdy a pozeram hlavne negativne hodnotenia...

ak sa to neda zmenit tak nato uz kasli a uzi si dovolenku - zober so sebou na hnacky, nurofen a paralen a ziaden lad a vodu len prevarenu - pozor aj na dzusy a vsetko co nie je varene...

Inak my sme boli v 5hviezdickovom rezorte v Dubaji ked mala nasa malinka necely rok a dostali sme aj tam zaludocne problemy - teda ja a moj muz 🙂 malinka 2x zvracala a bolo dobre 😉 takze tie male deti to niekedy znesu lepsie ako dospelaci...

dai
6. mar 2012

@monika76 mas uz velkeho syna, on urcite pomoze 😉

tannia87
6. mar 2012

@dai hotel mal najlepsie referencie moj brat si potrpi on enjde ani do attier do hotela ktory ma menej ako 4hvezdicky no len mu nieco ais enzapasovalo predsa ine bakterie mozno si glgol aj vody v bazene clovek nikdy nevie kde ho co stretne ale vraj nemocnice na velmi vysokej rovni