rozmýšlame nad bulharskom a egiptom ,poratte ak máte skúsenosti na dovolenke s malými deťmi-ďakujeme za odpovede
aj ja by som volila Bulharsko,v Egypte sú aj nepokoje,tento rok ho aj preto núkajú lacnejšie,lebo neni moc záujem.
S takým malým dieťaťom vám bude lepšie v bulharsku,podľa mňa. 🙂
Vubec bych se dovolene nebala, pokud se nebojite "vy-dospelaci" toho, ze se budete muset prizpusobit malemu...a preci jen nejake to "adaptacni obdobi" probehne 😉
(proto bych i rekla , ze idelani jsou dovolene delsi nez 10dni)
Malemu nebude nic chybet, kdyz to budete prozivat v pohode vy...s nicim bych si nedelala hlavu, vzala bych mu sebou jen "sve pohodli" a veci, na ktere je zvykly (treba na usinani ci na hrani)...oblibeny polstarek, knizku.. 😉
Moje deti na plazi "vyrostly"...a od svych 7mi nedel cestuji a prekonavaji dalky nekolika tisice kilometru (poprve v 7mi mesicich 3tisice km) 😉 ..v aute!!!
Pripojuju se k nazoru, ze EGYPT ne, i kdyz s financnich duvodu laka..nevim, jaka je informovanost na CS a SK televizi, tady od techto dovolenych zrazuji, ponevadz predpokladaji zvetsene a rozsirene nepokoje - tzv. jaro egyptske, jako bylo kdysi u nas...
Italie nebo Chorvatsko by mohlo byt reseni..
Nicim nerusenou dovolenou 😅 😅 😉
p.s. kazdopadne nezapomenout na plazovy-detsky stan 🙂
Boli sme aj aj, ale to sme este nemali mimi. Egypt neodporucam s takym malym babom, suhlasim s dovodmi, ktore uvadza sisaha, plus faraonova pomsta. Bulharsko je z tychto destinacii vhodnejsie.
V egypte je strasne teplo, takze tam chodte radsej az tak september-oktober, inak sa tam v tych horucavach budete len trapit 😉
V Bulharsku som bola len na Zlatych pieskoch a Slnecnom pobrezi ale prislo mi to tam skor take diskotekove a hlucne pre mladych, s dietatkom by som tam ja nesla... mozno nejaka mensia kludnejsia destinacia by bola lepsie...
Tiez sa priklanam k severu Chorvatska, mozno Crikvenica, Selce a pod na severe, alebo nieco na Istrii, Umag, Rabac, Medulin. Vlastnym autom, aby ste boli mobilni a mohli si ist, kam potrebujete, lekar, alebo skorej domov v pripade potreby. Egypt - no neviem, arabi, zatvoreni v hotelovom komplexe, horucany okolo 40-50 stupnov.
ahoj aj my sme sa minulý rok rozhodovali, či Bulharsko, Turecko alebo Egypt, ale nakoniec sme si vybrali Turecko ...Egypt je dosť náročný aj pre dospelých, ale ak ste skúsení cestovatelia, tak sa to dá zvládnuť...ja až taká odvážna nie som 😉...kým sú moje deti malé, tak pochodíme radšej európske destinácie🙂...ale to je len môj názor...
ahoj, my sme boli v Bulharsku, a bola to naša doteraz najkrajšia dovolenka. nie že by ostatné neboli dobré, ale niet nad dovolenku s malým drobčekom. 🙂
volila by som inu destinaciu nap. Bulharsko, Chorvatsko 😉
no a Egypt je s y a nie i 😒
naša prvá dovolenka pri mori s 2-ročným synom a 5-ročnou dcérou bola v Chorvátsku. O rok sme si trúfli už na Grécko a neskôr aj na Turecko.
Ahoj, my sme boli s našou Hankou v Egypte keď mala dva roky aj jeden mesiac. Keďže predtým sme tam boli viackrát ešte bez nej, tak som vedela, čo môžem očakávať a na čo si mám dať pozor. Nemali sme s ňou žiadne problémy, ani črevné ani so slnkom, proste skvelá dovolenka 😀 😀 😀
Egypt je úžasná krajina, aj keď tetnto rok sme ju vynechali aj kvôli nepokojom aj kvôli tomu, že chceme ísť v auguste a to je tam pre dieťa príliš teplo. Takže ak Egypt s malým dieťaťom, tak vzačiatkom júna alebo v septembri.
Bulharsko vyskúšané nemám, ale tento rok som ho zvažovala spolu s Tureckom. Avšak vyhralo Turecko- letíme v auguste 😀
v egypte sme boli, keď sme ešte nemali malého, a už nikdy viac !!!!!!!!!!!!!!! A už vôbec nie s dieťaťom!!!!! Faraón sa na mne teda dobre vybláznil 😖
myslim, ze 1,5 rocnemu dietatku bude najlepsie v lete cez obed v chladocku, a inak na ihrisku na Slovensku🙂) mate cas ist napr o rok na dovcu mimo SR🙂
Na prvu dovolenku s takym malym dietatom by som zvolila blizsiu destinaciu, kedze nevies ako bude znasat let a myslim ze pre zaciatok bude dost aj dvojhodinovy let. ak chces arabsky svet zvolila by som skor Turecko alebo Tunisko. My sme boli prvy krat az s trojrocnym dietatom, let znasala dobre len uska boleli pri prvom pristavani, domov to bolo uz ok aj ked sme mali jedno medzipristatie. Boli sme v Tunisku. Takze dovolenka pri mori ano - Egypt nie. Ten super morsky vzduch sa neda nahradit ziadnou dovolenkou na Slovensku.
Ked nasa mala mala1,5 roka tak sme boli na jej prvej dovolenke v Turecku - vsetko bolo bez problemov - Turecko odporucam - ale s malym dietatkom by som brala len 4 alebo 5 hviezdickovy hotel.
My sme boli v Egypte minuly rok, ked mal maly 2 a bolo fantasticky. Tiez som sa bala, ale nakoniec sa potvrdilo, ze deti to znasaju lepsie ako dospeli. V lietadle spal skoro cely cas aj na letisku v pohode. My sme boli v Egypte niekolkokrat aj predtym, takze sme vedeli, do coho ideme. Boli sme v hoteli Palm Beach, co neni nic moc (oproti tym, co sme poznali), ale bol baby-friendly, bolo tam strasne vela deti, aj rocnych, dali nam detsku postielku, mali detske menu - nekorenene - kuracie masko, cestoviny, ryza, palacinky a tak. Ziadna faraonova pomsta sa nekonala. Maly papal hlavne zemle s maslom a s paradajkami, cestoviny, takze nic exoticke, ale tych kolacov, co tam pojedol 😀 Hlavne treba davat pozor na vodu, pit len vodu z flasiek a dzusy z krabic, ziaden lad. a co sa tyka hygieny, nemyslim si, ze by bol problem. Ak pojdete do hotela so 4* a vyssie, nezazila som nikdy problem s hygienou. A maly sa samozrejme vysalil, plaz bola pre neho jedno velke pieskovisko, este aj spal poobede vonku pod slnecnikom, skratka fantazia!
No ale druha vec je s tymi nepokojmi, neviem, aka je tam teraz situacia, to je jedine, coho by som sa obavala.
Potom by som skusila to Chorvatsko alebo Taliansko je super. Len tam za tu cenu, co mas v Egypte all inclusive si musis varit sama, riady umyvat a docestovat tam vlastnym autom, co tiez nie je bohvieco s malym dietatom.
my sme boli v chorvatsku,ked mala krpata 23mesiacov a bolo fantasticky..mala si to uzivala ako sa len dalo...kojenie+papanie na plazi,spanok na plazi pod slnecnikom a ubytko sme mali 2min od plaze,tak to bolo idealne..pevy krat cestovala 2000km autom,ked mala 1mes a pol a zmakla na jednicku 😉
ak sa rozhodujete medzi tymito dvoma destinaciami, tak sa priklanam k bulharsku, aj ked to tiez nie je ziadna vyhra pre tak male babo. Moj nazor je ten, ze cim mensie dieta, tym byt blizsie k domovu, keby sa nieco stalo. Cize radsej Chorvatsko, Taliansko.. V Egypte su v lete strasne horucavy a hygiena teda tiez nic moc...