Biseptol 480 na zápal v bruchu, išli by ste na dovolenku?

ona12
30. júl 2018

Ahojte,priateľ dnes dostal na predpis biseptol -zápal v bruchu.V piatok ideme do Chorvátska ...lieky ma na týžden.Myslite,že by sme môhli ist?A druha otazka...je biseptol antibiotikum?
Ďakujem

simsalabim
30. júl 2018

@ona12 ja by som zdvihla telefon a opytala sa priamo lekara. U niektorych liekov je problematicky pobyt na slnku, nech mu predpise nieco ine, ak tam patri aj Biseptol.

jankalukasova
30. júl 2018

@ona12 Biseptol je antibiotikum a u mňa bol pobyt na slnku veľmi problematický ešte dva týždne po doužívaní. Asi 4 dni po tom, čo som ho dobrala som šla do mesta (nie na pláž) do mesta v krátkych rukávoch a dlhých nohaviciach, behom pol hodiny som celá komplet opuchla a po tele sa mi porobili vystúpené červené fľaky, ktoré boli ako popáleniny. Nenapadlo ma nič iné len vletieť do prvej lekárne, kde sa pani zhrozila a okamžite do mňa naliala fenistil. Následne pre mňa prišiel otec a odviezol ma domov. Opuch po fenistile zmizol ale fľaky som mala ešte asi 14 dní...

evitka83
30. júl 2018

@ona12 Biseptol je ATB, ale pozor na slnko, pocas uzivania je pokozka velmi fotoreaktivna a vysledok nevyzera dobre 😨

lumma
30. júl 2018

Brala som ho pred mesiacom, dr vyslovene zakázala na slnko počas užívania a aj týždeň po dobratí. Taktiež pozor na všetko kyslé.

luliu
30. júl 2018

@ona12 biseptol je atb a nesmie sa ísť na slnko, ani jest kysle