Ahojte baby.
O pár dni ideme do Talianska do Bibione s našimi tromi toroédami 😃 a rada by som sa opýtala pár otázok al ste tam už boli.
1. Aké su ceny potravin v Taliansku? Napr. Lidl. Lebo nechce sa mi moc vláčiť z domu toho ak tam nie je nejaký mega rozdiel. A áno budem variť, decká moc neľúbia jesť v reštauráciách 😩 (nie každý deň samozrejme!!)
2. Dá sa niekde v okoli Bibione nájsť aj nejaká “nedotknutá” pláž alebo zátoka, kde by si deti mohli aj pošnorchlovať prípadne popozerať mušle atď?
Ďakujem ❤️
@andreakotesova tak toto ma naozaj nenapadlo 🤣 ďakujem
@dominica27 ceny v Taliansku sú ako na Slovensku niekde aj lacnejšie
Bibione je super na dovolenku s deťmi, dlhé upravené pláže, plytké more - ale na šnorchlovanie veru neviem... možno smerom k majáku je to trochu divsie. Ceny veľmi podobné ako tu, my sme chodili do Visotto -mali sme to blízko. A je tam celkom dosť Slovákov a Čechov v službách 🙂
Mna by zaujmalo (sorry ze totalne odveci) ci este stale chodi typek po plazi a.k.a. Coco Bello? 😃 vitamine, proteine, potenza! 😂😂nebola som tam 100 rokov, toto si z detstva pamatam 😅🤣
@basulaak chodí Coco bello, ďalší za ním beží donaats (donuty) a ďalší kukuruuuc (kukuricu predáva)
V lidl sú veľmi podobné ceny ako u nás, niekedy aj nižšie. Maju aj teply pult , dá sa kúpiť aj hotové grilované kurča...
@marcellka32 jeeej 😀😁
@basulaak áno, Coco Bello je nezabudnuteľný!
@basulaak samozrejme...erotico a bombastico coco bello tam stále je 😅
skus v Bibione Eurospar a Winner, tam chodime my nakupovať už roky. Potom su tam aj menšie obchodiky, vacsinou zastrčene v uličkach a tam kupujeme pečivo a zeleninu ako melon, hrozno, papriku. V tento rok ideme do Bibione po 5-tich rokoch (2019) od 27.07.24 na tyždeň. Byva tam aj velky trh so všetkym možnym od ovocia po textil a mam taky pocit, že to byva v piatok. Chodime aj do Caorle do supermarketu Aliper, tam su tiež zaujimave vyrobky aj ceny. Tiež chodime do Portogruara nakupneho centra a tam je tiež velky supermarket, v sučasnosti Conad. Je tam dosť aj inych obchodov napr. textil a samostatny supermarket všeličoho s nazvom SME, krory odporučam. Je tam k dostaniu sklo-porcelan z Lednickych Rovnii a ešte vela dalšich vyrobkov od vymyslu sveta. V roku 2019 bol ešte obchod v Bibione z bižuteriou vyrobenou na ostrove Murano, ale teraz už tam nie je. Ja som tam kupil manželke peknu bižuteriu za dobru cenu. Dnes by sa mala dať kupiť už len na ostrove Murano a da sa naň isť lodou z Benatok. Do Benatok najlepšie nechať auto na žel. stanici a isť vlakom ako to robime aj my. Co sa tyka čistoty Bibione, tak je to čiste mesto dobre udržiavane. Najviac je v Bibione Talianov, nasleduju Nemci, Rakušania, Slovaci a Cesi atd.
ešte k tomu lidlu. Zabudni naň. Ten je tak zastrčeni, že ho asi ani nenajdeš. My na Slovensku v tomto obchode nenakupujeme, sama salmonela a nekvalitnych, radšej nakupujeme inde.
@dominica27 drahsie je maso, vajcia, ostatne mi neprislo nejak vyrazne drahsie. Chodievame do Ildi, D-piu, to su take ich diskonty, v Lidli sme boli v Lignane, ale to bola katastrofa, neskutocne vela ludi. Taka divoka plaz je pri majaku, je tam vela krabov na skalach, ale na snorchlovanie to moc nie je, voda je od piesku kalna, ked tak, odporucam skor doobeda
Pozri si letáky https://www.lidl.it/