Bezlepkové stravovanie - sever Talianska

bublinka127
7. jún 2015

Ahojte chcela by som sa opytat, ci mate skusenosti s bezlepkovou stravou formou polpenzie v hoteli v Taliansku - Lido di Jesolo.
Mám booknuty hotel s ranajkami cez booking.com a len tak pre zaujimavost som oslovila cestovku, ktora ma v ponuke aj hotel s bezlepkovou polpenziou, nakolko neviem aká je táto strava drahá v restauraciach. Dakujem za info.

alexsk
18. júl 2015

Ahoj a prosim ta, co je to za hotel? Ja ratam, ze si so sebou dotiahnem chlieb a inak budem jest iba zeleninu. Vela z tej polpenzie nevyuzijem, nakolko ja nemozem ani mlieko, laktozu a niektore druhy zeleniny a ryby.

prasiatko30
18. júl 2015

Vsetky lepsie hotely uz o celiakii vedia a v svojich restauraciach bezlepkove varenie aj zabezpecuju ale na poziadanie - tak ako sa v sk prislovi hovori -"nememu ani vlastna mater nerozumie" - cize ak vy nepoviete pri objednavani ze mate nejake intolerancie tak oni to nevedia. Treba by bolo napisat priamo na hotel - myslim si ze drviga vacsina hotelov aj v taliansku rozumeju po anglicky - a spytat sa priamo na mieste ci su schopni zabezpecit chlieb bezlepkovy a ci maju v ponuke aspon nejake jedlo bezlepkove. Obycajne to nie je problem. Ako hovorim v 4a+ hviezdickovych hoteloch maju tie chleby zamrazene a preto ich treba info aby mali cas ho pripravit a jedlo vzdy je nieco co je robene len na oleji bez omacok a pod