Mám športový kočík skladací , berie sa ako príručná batozina ? Ako zo funguje na letisku s kočíkom , prvýkrát ideme takto
Prídem s ním až k lietadlu ?
je to zdarma, mozes ho mat az k dveram lietadla (ak teda nemas ten co sa da zlozit uplne tak ze ho mozes mat na palube, typ joolz aer)
pri prilete ho potom vacsinou daju na pas alebo do prepazky pred nadrozmernu batozinu, niekedy ho vytiahnu aj pri vystupe z lietadle 😂 je to rozne ale urcite sa k nemu dostanete.
Podla toho aky kocik mas. Bud ho odovzdas spolu s kuframi, alebo pred vstupom do lietadla (ten ti bud nachystaju pri vystupovani alebo ho daju “na pas” s ostatnou batozinou), alebo mas cabin size kocik a ten si mozes vziat na palubu do priecinku na prirucnu batozinu nad hlavou (najnovsie plati legislativa, ze musi byt ten kocik v obale inak ti ho na palubu nevezmu). Za kocik neplatis a babo ma narok aj na diaper bag na palube, ale najlepsie si je to preverit u konkretnej leteckej spolocnosti (ak letis s cestovkou, tak neries).
Zalezi od typu kocika a leteckej spolocnosti. Nie vsetky su odobrene IATA. Takze tych, co mozes brat ako kabinkovu batozinu je minimum.
Mas 2 moznosti, bud odovzdas pri odovzdavani batoziny, vacsinou sa to odovzdava na oversize luggage, alebo s nim ides cez letisko a odovzdas pri schodikoch do lietadla. Nuz spatne ho dostanes... zalezi od spolocnosti a nalady, uz som zazila vsetko. Pri vystupe z lietadla, na normalnom pase s kuframi. Pri oversized luggage, aj v uplne inej hale ako vsetko ostane :(
Keď budete odovzdávať kufre, dajú vám naňho tiež pásku a pri nastupovaní do lietadla ho odovzdáte kde vám povedia. Dieťa má nárok na kočík bez ohľadu na príručnú.