Batožina Ryanair - môžem mať ruksak a kabelku?

lylyjana
5. apr 2024

Ahojte. Ku zakupenej zakladnej letenke co mozem mat ako batozinu? Mozem ruksak a kabelku?
Nechcem abh ma nepustili alebo si musela za obrovsky priplatok to dodatocne kupovat na letisku.
Ake mate skusenosti? Vdaka

onedaynick
5. apr 2024

@lylyjana vsade ine.. zalezi od letiska, cloveka.. mozu ta poziadat, aby si kabelku dala do ruksaku a nemusia. To, ze to prejde 100 ludom neznamena, ze tebe ako stoprvej to prejde tiez.

simca115
5. apr 2024

@lylyjana my sme si priplatili v raynair 80 e aby sme mali veľký kufor obidve. Tam aj nazad. A viem že sa aj príručnej batožiny priplacaju po novom.

qetka
5. apr 2024

mas kupeny priority boarding? Asi nie, tak iba 1ks

simsalabim
5. apr 2024

Ak mas kupenu iba zakladnu letenku s malou batozinou, tak nie.

mk1111111111
5. apr 2024

Kabelka musi do ruksaku

lusyyy36
5. apr 2024

Ja nosím takú mini kabelku kde mam len penazenku a pasy, ale miesto v ruksaku keby nahodou som tam kabelku musela strcit. Lebo ak máš zakladnu letenku tak len 1 KS môžeš mat

onedaynick
5. apr 2024

@simca115 mala batozina, ktora sa zmesti pod sedadlo pred tebou je zadarmo.

ibrunova
5. apr 2024

Ak si si nekupovala batožinu, môžeš mať len jednu malú, žiadnu kabelku.

ivka2717
5. apr 2024

Ja som tak už neraz presla,aj s malym kufrom aj kabelkou a mala zakladnu letenku. Nekontroluju aky máš tip letenky, skôr pozeraju na rozmery príručnej batožiny.

mk1111111111
5. apr 2024

@ivka2717 ano, presla si,mala si stastie, ale ona nemusi, natrafi na niekoho, kto sa zle vyspal a ma problem. Preto sa batozina dokupuje, lebo to by bolo: ta malu kabelku, ta este jeden maly ruksacik a pod.
Jednoducho povoleny 1 ks v urcitom rozmere

ibrunova
5. apr 2024

@ivka2717 ja som letela pred mesiacom a veru to kontrolovali, ako sme čakali v rade, k tým, čo mali kufor, prišli a pozerali, akú má letenku, jeden chlapík musel za batožinu doplácať. Tašku pod sedadlo pozerali len tak jedným okom.

dariaaa
5. apr 2024

@ivka2717 kontroluju typ letenky.Po novom ode o farbu.Modra je s priplatenou batozinou,to znamena priority a biela je bez zakupenej batoziny,takze len 1 kus.Oni to maju velmi dobre pod kontrolou.Ked nie si priority,mas automaticky 1 kus batoziny.Ale moja skusenost,,,ruksak na chrbat,kabelka na plece a prehodena dozadu.Vsetko sa da,aj 2 kusy preniesť, len ich musi clovek vediet skryt,hlavne v zime ked su bundy.Cestujem min. 12x do roka a vzdy idem s velkou taskou co ma vacsie rozmery a mam este jednu ktoru schovam.Treba vediet

valise
5. apr 2024

My sme mali ruksaky a ladvinky, ja som mala dost velku, taku kabelkovu, nikto to neriesil ani cestou tam, ani nazad. Akurat ked sme leteli na dovolenku, tak sme si mohli dat ruksaky do ulozneho priestoru, cestou nazad nam uz "letuch" povedal, ze si ich mame dat pod nohy. Takze ulozny priestor bol prazdny a nohy sme si nemali kam ulozit. Neriesili ani tie cestovne vankusiky, dcera si tam napchala tricka

liv1
5. apr 2024

Nikto neriesi kabelku ked mas k ruksaku

alama
5. apr 2024

Ahoj, leteli sme minuly tyzden s Ryanair, mala som maly ruksak pod sedadlo a malu kabelku,s dokladmi. Nikto to neriesil, nic som neschovavala ani nemusela dat kabelku do ruksaku.

tamitamitami
5. apr 2024

Obleč si bundu a malú kabelku si daj pod bundu. U väčšej kabelky by pravdepodobne už mohol byť problém.

tilly
5. apr 2024

Ja zvyknem nosiť ladvinku a väčšiu kabelku. Ale v tej kabelke mám miesto na tú ladvinku, keby im to vadilo. Zatiaľ nevadilo, mám dosť odlietaneho. Ale skoro vždy vidím, že kontrolujú letenky aj batožinu a vždy niekoho chytia. Môj tip, nestavaj sa na boarding do radu, keď nemáš priority. To ti stačí boardovat medzi poslednými a to väčšinou už naháňajú, nestíhajú kontrolovať

qetka
5. apr 2024

No mna teda naposledy v Londyne zastavili a musela som dat moju 15x10xcm tasticku s penazenkou a mobilom do ruksaku. Ukazujeme jej, ze reuksak mam volny a ze to je iba tasticka na mobil a penazenku, aby mi to nahodou niekto neukradol z ruksaku. No nedala si to vysvetlit, nechcela ma pustit dalej. Tak som si ju tam dala, presla som cez gate a vybrala som si ju von 🤦‍♀️

mamina7070
5. apr 2024

nespoliehaj sa na to ze niekomu to preslo
ani ten vankusik s vecami aj na to striehnu

anulllka
5. apr 2024

Mna si typek vytipoval a musela som doplacat 46€ cestou na svk...a to mali ine batoziny predo mnou a za mnou, ale mala som smolu.

luna9
6. apr 2024

Ahoj my keď sme šli s Raynairom tak kontrolovali veľkosť príručnej batožiny na tom ich stojančeku a s jedným cestujúcim sa tam vadili lebo mal väčšie rozmery tak odtiaľ povyťahoval bundy a obliekol na seba a bolo dobre:D sk máš zakúpený prednostný nástup do lietadla tak máš nárok na kabelku alebo teda batožinu ktorá sa dáva pod sedadlo pred tebou a na väčšiu batožinu ktorá sa dáva do nadpalubia. Rozmery sú uvedené aj na tom letáku aj na palubnom lístku a pred letom si môžeš ešte skontrolovať či sa ti tašky/kufre vôjdu to toho ich stojanu;)

katarinn
6. apr 2024

Ja som letela milión krát s Ryanairom do rôznych krajín len so základnou letenkou, čiže len príručná batožina a vždy som mala k tomu malú kabelku na doklady, telefón a vreckovky...v živote sa nad tým nikto nepozastavil a neriešil to.

malenkalusi
7. apr 2024

@katarinn môžem sa opýtať, máš skúsenosti s letiskom Londýn Stansted ? Prvý krát letím sama a prvý krát na toto letisko, tak sa zaujímam 🙂

alijana23
7. apr 2024

Ahoj, možeš mať ruksak a kabelku. Ja som tak letela. Mala som malý kufor splnajuci rozmer palubnej batoziny, ten isiel do priestoru nad hlavami cestujucich a ruksak, ktory sa zmestil pod sedadlo. Takze ak mas batoh s povolenymi rozmermi, tak je to ok 🙂

simsalabim
7. apr 2024

@alijana23 ona ma kupenu iba zakladnu letenku, takze ziadny palubny kufrik nad hlavu cestujucich mat nemoze.

ibrunova
7. apr 2024

@alijana23 to si mala inú letenku

katarinn
7. apr 2024

@malenkalusi ahoj, áno, tiež neriešili kabelky ani ruksaky, jediné, na čo viac dbali, aby kozmetika bola zvlášť v priesvitnom sáčku a nepresahovala 100 ml. Sáčky tam sú inak na letisku zadarmo, personál letiska ti ich priam ponúka, keď stojíš v rade. Daj si väčšiu časovú rezervu, keď pôjdeš späť, my sme naposledy čakali na security 50 minút, neskutočne ľudí tam bolo.

malenkalusi
8. apr 2024

@katarinn ďakujem za cenné info, to s časovou rezervou dám si určite pozor, už mám skúsenosť s letiska v Amsterdame . A hlavne aj kvôli zorientovaniu. Tie sáčky, môžem ich mať teda aj viac, len jeden nesmie presiahnuť 100 ml ? Takže len rozdeliť tekutiny/ kozmetiku po 100 ml ?

ibrunova
8. apr 2024

@malenkalusi ale dokopy najviac 1 liter

katarinn
8. apr 2024

Sáčok by mal byť jeden a v ňom max 10 produktov do 100 ml, teda spolu max 1 liter. To by ti malo vojsť do toho uzatvárateľného sáčku s rozmermi 20 x 20 cm. Viac si neber, veselo to v Londýne vyhadzovali.