Ahojte, chystam sa za dva týždne letieť, je to let s ryanairom a zároveň môj úplne prvý, chcela by som sa skúsenejších opýtať aby som nestresovala pri check-in 🙂 teda kedže budem v destinácii skoro pol roka potrebujem si zobrať epilátor, môžem ho mať v kufri ktorý ide do podpalubia či musí isť do príručnej batožiny? a čo sa týka tekutín je mi jasné že do príručnej max 100ml, ale v kufri môže byť väčší objem? jedna sa mi hlavne o šampón, ktorý ma 250ml, dakujem 🙂
Ano kúpim len je to česká znacka a ta tam nebude a tiež nechcem ísť hneď prvý týždeň na nákup kozmetiky, letenku mám dúfam správnu za 20kg kufor a príručnú som si doplácala
@n3la a kam cestujes? Fajn, ze si si doplatila. Ja som minule isla na sluzobku nizkonakladovkou (uz nikdy viac) a na gate tie zhrozene tvare par pasazierov, ked prisla tetuska a chcela od nich cash za prirucnu. Niektori ludia bukuju to najlacnejsie a neprecitaju si poriadne podmienky a potom su vyhukani.
@yanni preco uz nikdy viac? ja cestujem do urcitej destinacie velakrat za rok len nizkonakladovkami, letenky su rozne ale aj za 50€ sa da. ani by ma nehlo platit napr austrian za min 5xviac. ide o tri hodiny letu, to je nic.
@n3la Mozes dat do podpalubia aj epilator, aj vacsie tekutiny v pohode, len dodrz vahu
@jenn7 ja som tiez precestovala mnozstvo krajin len vdaka Ryanairu a wizz.
@jenn7 Prosím vás, Tailwind - môžu sa kufre zlucovat bez doplatku?
Napr.2 osoby v jednom napr.30 kg kufri?
Vďaka
@oliverceky ak je váha kufra do 20kg tak nie, samozrejme 2 osoby sa môžu zbaliť do 1 kufra a letieť len s ním 🙂 ale váha sa nescitava hoci lietadlu je jedno či poletí s 1x40kg alebo 2x20kg
@zuzanka.zuzu nemate pravdu
@n3la ja som isla nedavno ale s inou leteckou spolocnostou a oni mali vyslovene uvedene, ze vsetky elektronicke zariadenia musia ist do prirucnej, takze treba precitat na stranke leteckej spolocnosti. ale zaujala ma ina vec v prispevku a to check-in lebo ten sa uz robi vacsinou dopredu online (dokonca aj pre podpalubnu batozinu) a pri niektorych leteckych spolocnostiach moze byt spoplatneny, ak ho robis na letisku.
@cherrystone Ryanair sa robi check-in vopred, ale batozina sa checkuje az na letisku… inak je spoplatneny (iba pri niektorych tarifach leteniek je zadarmo) … epilator moze byt ako v podanej tak v prirucnej
@n3la epilator moze ist do podpalubnej. A kedze budes niekde pol roka ako pises, naco trepes sampon? Kupis si na mieste. hadam nejdes niekde do ciernej Afriky. Vsetko, co sa da kupit na mieste, hlavne kozmetika, ktora je tazka a zaberie dost miesta, by som nechala doma a kupila na mieste. Namiesto toho by som zabalila radsej nieco, co by ppopripada na mieste nebolo k dostanie/bolo velmi drahe/bez coho sa nezaobides. A ryanair je nizkonakladovka. mas tu spravnu letenku?