Barcelona - čo vidieť, ako cestovať, kde sa najesť?

smile31
20. feb 2020

Ahojte, prosím vás bol niekto z vás na pár dní v Barclone? Nás čaká toto dúfam, že krásne mesto, na budúci týždeň, poraďte, kto má skúsenosť, čo sa oplatí vidieť, navštíviť, či kupovať dopredu vstupy do múzeí,ako sa oplatí po Barceone cestovať, či kupovať dopredu viac denné lístky, pozerala som aj super nápad ohľadne prenájmu bicyklov...no názory sa tam dosť bijú. VĎaka za každú radu! (cestujeme 2 dospelí)

fokuska
20. feb 2020

@smile31 Tu mas nejake zakladne info a tipy: https://travelhacker.blog/vylet-do-spanielskej-...

Takych blogov je viac, staci hodit do googlu a citat osobne skusenosti a odporucania 🙂

queen_mary
20. feb 2020

Ja som bola s muzom. Nie sme moc muzejne tipy, skor si radaej vychutname na teraske sangriu 🙂

Prvy vecer sme isli smer montjuic (svetla, hudba, fontana..🙂

Cestovali sme dlhsie trasy metrom. Co nam sa pacilo: prechadzka po la ramble, trh boqueria bol super,potom smerom na plaz barceloneta, kde sme si dali obed. Tapas a sangria v stvrti la gracia, poobedny spanok v parc de la ciutadella. Potom prechadzka okolo vitazneho obluku.

Druhy den sme dali sagrada familia, gaudiho domy, parc guell a vodny svet v pristave.

Veci ktore sme presli stylom ze check, videli sme: sagrada familia, casa batlo a ten druhy(uz si nespomeniem).

Urcite sme vela veci nevideli, alebo niektore dost neocenili, ale my sme skor pohodickovo cestovatelia 🙂

missdiva
20. feb 2020

@smile31 ahoj, oplati sa vidiet La Sagrada Familia, Park Güell (na oba kupit listky predom online), Gaudiho domy v centre, a centrum.
My sme mali hotel na La Rambla a metro rovno pred vchodom, nim sme sa dostali vsade. Okrem Tibidabo kam sme si brali taxi. To tiez odporucam nevynechat, je to zabavny park na kopci s vyhladom na cele mesto.

queen_mary
20. feb 2020

@missdiva a ide tam lanovka 🙂

n_i_ka
20. feb 2020

ahoj 🙂 my sme boli v auguste a určite odporúčam pozrieť La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Millo a Casa Batlo, celý park Montjuic, večer určite spievajúca fontána, celú štvrť La Rambla aj s ich trhom....Metrom sa dostaneš všade, my sme bývali na Barcelonete a využili sme ho minimálne, odporúčam dopredu kúpiť trvavelcard (napr. BCN).

n_i_ka
20. feb 2020

ešte ma napadlo štadión NouCamp..my teda nie sme fanúšikmi futbalu ale boli sme na zápase a tá atmosféra ťa chytí. Večer býva na pláži ale aj v blízkych uličkách živá huba a tanečníci.

77daniela77
20. feb 2020

Barcelona je nadherna,tak ako pisu predomnou,neviem ci niekto spomenul ten podmorsky svet,akvarium,alebo ako sa to tam volalo....Len pozor na vreckarov,je ich tam velmi vela.

smile31
autor
22. feb 2020

@fokuska
@77daniela77
@n_i_ka
@queen_mary
@missdiva vdaka baby,,,prosim vas ako ste sa dostali z letiska? pozeram metro...kolko ste platili, daju sa pouziť listky T-10 ? alebo treba specialny listok na prepravu z a na letisko? vdaka