Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. S manzelom čakáme bábätko a on pracuje home office na Slovensku ale raz za mesiac musi ist mimo EÚ. Chcel by ked sa dieťa narodí aby sme raz do mesiaca išli vzdy s ním. Potrebujem preto poradiť kvalitný kocik do lietadla...Uz mám niečo napozerane a nie je to moje prvé dieťa, čiže už mám aj odskúšané. Moja predstava je ze kocik zlozim ako prirucnu batožinu...ale vsetky tohto typu su od 6 mesiacov...a ked Potrebujem pre menšie dieťa? Ako ste to riešili? Celkom sa mi páči Joolz aer+ a vanička k tomu...len neviem co s tou vaničkou v lietadle...a moja posledná otázka. Odkedy je vhodné s bábätkom lietať?
Vďaka baby
Lucia
Raz do mesiaca ide na koľko dní mimo.... Ak na pár dní určite by som s novorodencom, resp. malym babom nelietala s ním. Dieťa a jeho komfort by pre mňa boli na 1. mieste
ja som mala golfac ktory sa dal sklopit uplne do lahu a don som dala fusak nespomeniem si teraz na znacku budem rozmyslat
Kočíky vhodné pre malé bábätká sa nedajú zobrať ako príručná batožina. No všetky letecké končiare pre deti berú zadarmo do podpalubia. My sme potom na letisku používali nosič.
Nelietala by som s takým malým babom ak to nie je nutné. S ohľadom na jeho komfort aj komfort ostatných cestujúcich, nie je nič lepšie ako plačúce dieťa celú cestu.
My s malým chodíme kade tade ale teda začali sme lietať keď mal 4/5m tuším.. Dovtedy by som nešla. A mame easywalker na takéto cesty.
To mi prijde strasne blbý napad.. muža máš takmer vždy doma, par dni ide mimo na služobku a ty nevydržís (?) Doma pár dní s babom sama a vystavis ho všetkému tomu stresu na letisku, ľuďom,klíme v lietadle, čakaniu a spaniu v hoteli v cudzom prostredí.. baliť a vybalovať zakaždým.. bože blbsi napad som asi necitala dlho.. ak tam nejde na mesiac dva tri tak ostante doma.
@vanilkovazmrzka bez ohľadu na môj názor, kedy začať lietať s dieťaťom (aj ja som názoru, že nie s novorodencom), ale akú spojitosť má spratnosť kočíka/velkosť kočíka s lietaním?
@januska12323 tak nie kazde babo reve. Ale za takýchto podmienok je to úplne zbytočne dieta ťahať zo sebou, nejdu na dovolenku, on tam bude v práci...Naš mladý zatiaľ letel len v stave hlbokého spanku...
Ale k téme babyzen yoyo ma newborn vložku. Kúp ten.
@lucia13022023 dakujem za radu, ja sa len radím, tiež si to neviem predstaviť a muz nechce byť bez nás...ale muži tomu nerozumeju
@anjelicek26 ja sa iba radím, nie som nadšená z tej myšlienky a s mojim 4 ročným synom som tak skoro nelieta...zaujímajú ma nazory mamičke, kedy je to najvhodnejšie...ja vydržím...ale moj muz bežím na nie😃
@anjelicek26 ďakujem za názor...ja iba zbieram skúsenosti. Mam 4 ročného syna a s ním som tak skoro nelietala a tiež si to neviem predstaviť...pozerala som babyzen a paci sa mi. Ďakujem za nazor
pozri este yoyo tam sa dokupuje taka vlozka pre 0+ babo, takze moze spodla mna rozobrat a zlozit… a co sa tyka lietania nevidim v tom problem… my sme leteli cca s 3 mesacnym.. mne sa skor zdalo moc skoro… ale poznam aj take co lietali od 3 tyzdnov
@pupkacik ja chapem, ze mu budete chybat, ale cela ta logistika okolo toho je na palicu a uplny diskomfort pre teba, dieta, proste pre vsetkych plus riziko lapit nejaku chorobu po ceste vzdy pritomne... skus mu to vyhovorit aspon tie prve tyzdne. On tam aj tak bude v praci... nebude s vami skoro cely den...
Nech si radšej skúsi vybaviť voľno z tých služobiek na pár mesiacov. Nevie si predstaviť čo všetko by si musela riešiť v nejakej hotelovej izbe.
@anjelicek26 tiež si neviem predstaviť tu logistiku...zaujímalo ma nazory bab
@januska12323 to nie je služobná...on robí pre firmu v Dubaji a kvôli mne sa presťahoval na Slovensko a robi zo Slovenska home office a raz za mesiac tam musí ísť...neboli by sme v hotelovej izbe ale ma tamm byt, žije tam bude mať bábätko nejake veci
Osobne by som počkala aspoň 6m. Najlepšie je podla mňa však letieť s dieťaťom, už keď vie samo sedieť, posadíš na kolená a zabávaš, je to už jednoduchšie. A určite by som použila nosič, v ňom sa dá uspať alebo sa poprechádzať aj v lietadle.
A muž je čo? Nezrely že sa hodí o zem keď mu teraz nevyhovies? Alebo gestapo že ta donúti s pištoľou pri hlave? Ani by ma nehlo na úkor deti toto robiť a chodiť nezmyselne hore dole za zadkom dospelému mužovi. Čo si mysli že ho tu za ten čas podvádzas? Pretože žiaden normálny muž by takéto caviky nerobil. Kočíka už poradili
@pupkacik tak keď má byt to je iné, mohli by ste sa tam nasťahovať aj na dlhšie namiesto cestovania stále hore dole. Táto možnosť neprichádza do úvahy?
Pockala by som kym nebude mat aspon ockovania, letiska su uzavrete priestory s koncentraciou vsetkeho mozneho.
Nech sa manzel pozera a vsima si pocas najblizsich ciest, co sa okolo neho deje 😄
Co sa kocika tyka, volila by som joolz
Myslím, že v lietadle sa ľahko chytí kadejaká pliaga, špeciálne pre tak malé dieťatko... okrem teda argumentov, čo tu zazneli...
Ked tam ma byt, tak skor zvazovat rozne kombinacie. Napr. tam zostanene aj tyzdne medzi tymi tyzdnami, co tam potebuje byt. Potom pridete na SK a dalsi raz pojde iba sam. Potom zase mozete ist na dlhsie. Kazdt mesiac by to bolo take nahananie. Ale tak niekomu to nemusi vadit a vyhovovalo by mu to. A kedy zacat lietat? Pockajte si, ake bude babo a kedy sa das ty do poriadku po porode. Ak budu babo trapit koliky a viac preplace ako prespi, tak cesta neprichadza do uvahy. Ak bude kludne babo, tak by som najskor isla po 3 mesiacoch.
@januska12323 nie, pretože mám syna z prvého manželstva a moj byvaly mi nedá suhlas aby syn žil mimo SR...inak by sme tam už dávno boli...
@pupkacik okrem toho, čo ti tu popísali ostatné, no ja by som veru nikam nešla. v dnešnej dobe rôznych videohovorov, ktoré máš na výber a vo výbornej kvalite, by som takisto s novorodencom neriskovala. možno po tom 6.mesiaci.... ale kvôli týždňu sa mi to zdá dosť pritiahnuté za vlasy. veď koľkí muži pracujú roky na týždňovky a prídu na víkend a vedia to navzájom bez seba vydržať.... a tu ide o 1 týždeň za mesiac. veď to je nič. a ešte máte 4-ročného, i ten potrebuje pozornosť a starostlivosť. a muž tam akože pôjde do roboty alebo bude robiť z nejakej ubytovne alebo nechápem? tak či onak, minimálne tých 8 hodín sa vám aj tak venovať nebude môcť. ja tomu celkom nerozumiem, naozaj nie.
@gab1sol asi ze keby to bol taky super napad lietat s par tyzdnovym dietatom, vyrabali by tie veci aj pre partyzdnove deti?
🤦🏻♀️
Ja by som tak intuitivne povedala, ze ked je vsetko od 6 mesiacov, tak do tych 6 mesiacov to dieta nie je vhodne vystavovat rizikam lietania.