Dobry den mamicky chcela by som sa vas spytat ake mate skusenosti s lietadlom a babätkom ? Lebo o paru dni letime s dcerkou ( 7 mesačnou ) na dovolenku a chcem sa spytat ako ste to zvladali vy či dietatko bolo kludne alebo nie, ci malo v poriadku uška po lete.
Ďakujem pekne za vase rady 😊
Ak bol syn hore pri vzlietavani a pristavani, tak som ho dojcila. Bol uplne ok. Alebo treba dat pit.
@ema230
Ja som zažila lety, kde deti do roka revali 80% cesty 🤦♀️. A zažila som lety, kde deti do roka boli vymsiate ako slniečka a všetkým okolo robili náladičku, lebo boli veľmi zlaté. My sme začínali lietať so staršími deťmi, takže osobnú skúsenosť s takým malým bábom nemám, ale nedá sa to, podľa mňa, dopredu odhadnúť, čo sa bude/nebude diať. Čo som si tak všimla, tak totálna istota bola prsník, kde boli bábatka pricucnuté a spali alebo sa tak upokojili. Pri vzlete a pristávaní treba dať piť niečo, nech sa vyrovná tlak a uši by mali byť ok.
7 mesiacov je dosť nešťastný vek pre leteckú dopravu - dieťa už nie je tak malé, aby väčšinu dňa prespalo a ešte nie je tak veľké, aby si ho na naozaj dlhú dobu vedela zabaviť nejakou knihou, hračkou alebo rozprávkou v mobile. Letela som s takto starými deťmi, dokonca zaoceánske lety a je to lotéria - niekedy bez problémov, niekedy katastrofa.
Problémy s ušami samozrejme nastať môžu - najlepšia prevencia je mať so sebou cumeľ, fľašu, alebo ponúkať kojenie. Vezmi so sebou nejaké nové zaujímavé hračky a knihy a najmä niečo, čo môže chrúmať. Samozrejme, treba mať náhradné oblečenie (aj tričko pre seba), vlhčené obrúsky, plienky, jedlo, deku. Ja som si zvykla na akékoľvek čo i len trocha dlhšie lety (= dlhšie ako 20-30 minút) pribaliť aj niekoľko malých uzatvárateľných vreciek, každý s párom štopľov do uší a nejakou sladkou drobnosťou, ktoré som v prípade dlhšieho plaču ponúkla ľuďom naokolo - ľudia sa na nás v prípade detského plaču potom pozerali skôr so súcitom než s otrávenosťou 🙂
lietam s detmi (od 2m) uz par rokov. A vzdy to je hop alebo trop, nech sa poskladas, nikdy nevies, ao to vypali
My chodíme od 5. týždňov aj na dlhé lety a v živote som problém nemala, ani celkovo si už nepamätám nejaký let, keby by nejaké dieta otravovalo ostatných revom
Nas tiez nikdy nereval, ale boli sme pripraveni-ja s prsnikom, a plnym ruksakom hraciek, kniziek, nejake ovocie, kapsicky, nalepky, vrtulky, proste plny ruksak a bavila som ho cely let. V tom veku to bolo naozaj najtazsie, teraz uz ho zaujme aj tablet, videa v telefone, ale vtedy to bol stopercenty animatorsky zazitok.
@ema230 tak je rozdiel či je to 2 hodinový let alebo 10h. To nepíšeš. 7 mesačne dieťa je také nie ľahko zabavitelné na dlhšiu dobu takže sa na to priprav, že budeš robiť animačný program. Ale možno budeš mať šťastie a prespí ti. Problém s tlakom v ušiach čakaj a pozor na klímu aby ste prvé dni na dovolenke nemali chytene oči alebo uši, deti sú na to háklivé. Šťastnú cestu.
Ďakujem vsetkim za vase skusenosti a rady 🙏 len trva 2h takze nie je to az tak dlho ale urcite vase rady vyuzijem este raz vam dakujem 😊
a co by malo mat s usami?? let je bezpecny, jedine tlak pri vzlete ci pristavani vadi niektorym ľuďom, ak by plakalo treba dat pit z flasky tlak v usiach sa vyrovna a nie nikdy deti nemali poskodeny sluch z lietadla