Ahojte,
chystáme sa do Čiernej Hory autom, stačia nám op? A ktorú trasu odporúčate? Ďakujem.
@maranco ďakujem
Kedze je to celkovo dlha cesta, ak sa vyberiete cez Madarsko a Srbsko, odporucam spravit si prestavku na prespanie v Srbsku - Zlatibor, cez booking sa tam najde ubytovanie aj za 40-50e na noc apartman pre vsetkych a je tam pekna priroda🙂
@makica ďakujem
@petulka1987 ahoj my ideme v sobotu, trasa z ba madarsko, srbsko tam mame 3dni prespavacku v belehrade, dalej pokracujeme na ciernu horu do ulcinj...
Kedy sa chystate a kam konkretne?
@kulumulu123 ahoj, my ideme od 26.8. do Baru, prajem peknú dovolenku a dáš mi potom prosím info? 😉
@petulka1987 jasne vdaka 🙂
My sme sli tam cez Chorvatsko. Spat ideme cez Bosnu, tak uvidime 🤷♀️
@janedoe ďakujem, dajte potom info 😁
@petulka1987 ahoj tak sme uspesne vcera dorazili na ciernu horu..
Trasa madarsko srbsko cierna hora...
Co sa ciest tyka za mna osobne jazdi sa tu super na rozdiel od nad nemaju tak rozd...e cesty ako na sk... Mne osobne sa v srbsku soferovalo dobre aj po dedinach, po belehrade ci dialnici... Na ciernej hore sa vela ciest buduje a su vo vystavbe ale kazdy kto dostal vodicak by to mal v pohode zvladnut... Jazdi sa tu sice pomaly (bezne je vsade 50-60tka) ale cez hory v tych serpentinach kde vytacsm volant do opacneho smeru skor ako ho stihnem vyrovnat sa inak jazdit ani neda... Nikto sa nepredbehuje ani nevytrubuje mne sa zatial nestalo.. Co sa bezpecnosti tyka tak tiez super ludia su mili ja som tu sama s 2 detmi (3r a 9r) nemala som doteraz najmensi problem...
Ak este nieco kludne pis budeme tu do 1.9
@kulumulu123 sama s detmi. Waw.... tak to klobuk dole 😊 To by som nezvladla.
@petulka1987 my sme zase vcera dorazili domov. Cesta super. Cez Bosnu, Chorvatsko a Madarsko. Aj kedv Bosnr za hranicami som si musela aktualizovat vyznam slova ROZBITA cesta. Ale zase len asi hodku. Ale to bola fakt taka cesta, ako u nas v dedine na zberny dvor 🤣🙈🤷♀️ Potom uz bolo fajn. Co sa mne najviac pacilo, ze sme na oboch hraniciach stali dokopy 30 minut.
Ale zase ja som rada, ze soferoval manzel, ja by som to nezvladla 😁 Hlavne tie serpentiny. Manzel tiez dost nadaval, najma na symbol "neviditelnosti", kedy clovek odparkoval auto so 4 indexom napr. v krizovatke a odisiel prec. Celkom sa vtedy tvorili kolony. Najviac sa mi pacili auta zaparkovane na kruhaci 🤣 Alebo to vyhybanie aut na milimetre. Obcas sme museli aj zrkadla stiahnut, nech sa zmestime.
Ale musim povedat, ze Ciernu horu som si zamilovala. Neskutocne krasna priroda a mili a zhovorcivi ludia. Ako bonus.....neskutocne priatelski k detom. Napr. v jednom ubytku, kde nas chytil dazd deti dostali mainovku s keksikmi a o 2 hodky zase kolac s cajom a pod. 😊
@kulumulu123 ďakujem krásne a užívajte 😉
@janedoe ďakujem krásne za info 😉
@kulumulu123 môžem sa ešte opýtať, čo sa týka cien jedla v obchodoch, reštauráciách? ☺️
@petulka1987 ahoj onchody cca ako u nas nieco lacnejsie nieco nie nieco drahsie ake v priemere nakup ako u nas v potravinach.. Syn ma silne pitravinove alergie tak varime na byte.. Je tu vela stankov s ovocim kdekolvek na ulici je nenormalne dobre a lacne (chodim kupovat cely melon cerveny taky mensi gulaty za 1-2eura, alebo ten mega velky ovalny za 3eura kus).. Figy a hrozno su mega super tiez takze my vacsinou jeme ovocie v tomto nenormalnom teple ked o polnoci je 29'C nas ani nejake mega varene jedlo nelaka... V restikach je lacnejsie ako u nas a porcie mega pre ozaj hladneho cloveka....
Ahojte. Rozmýšľame aj my nad dovolenkou v ČH... s odstupom času, tie, čo ste to absolvovali, ako to hodnotíte? Akú trasu odporúčate? Možno aj nejaké ubytko? Ďakujem.
@anhelik za nás skvelá dovolenka, bývali sme v meste Bar, tam sme išli Chorvátskom diaľnicou a naspäť divočina (Bosna, Srbsko...) ale zážitok. Veľmi sa mi páčila aj oblasť Ulcinj, boli sme len tak na výlet, krásna piesočná pláž...
@petulka1987 Ďakujem, že ste sa ozvali 🙂 ako odporúčate teda ísť? cez Chorvátsko tam aj späť? Koľko Vám asi trvali cesty?
@anhelik Tam okolo 19 hodín, ale v Čiernej Hore boli zapchaté cesty (tak preto tak dlho a aj prestávky)... A späť okolo 15 hodín. Závisí aj od toho, akí je kto vodič, na čo si trúfa a samozrejme aj akým autom idete...
@kulumulu123 Ahoj, môžeš prosím napísať, ako to bolo s diaľničnými známkami v Srbsku a tankovaním? Ďakujem
@ivusik98 v srbsku sme nabehli na dialnicu hned na madarsko srbskej hranici... Neplatili sme nic az ked sme schadzali z dialnice... Benzunka je kusok za madmrskou hranicou na dialnici inak su bezne pri cestach ci dialniciach ako u nas
@ivusik98 dialnicna znamka ako taka sa tam nekupuje zaolatis vzdy ked pouzivas dialnice... Z madarskej hranice to belehradu som platila cca okolo 8eur ak si dobre pamatam... Nie je to ziadna drama cenovo
@kulumulu123 Dakujem
@ivusik98 ak by si este nieco potrebovala kludne pis
@kulumulu123 Mozem sa opytat na ceny na plazach? Lehatko na den, nejake ine poplatky? Dik
@anhelik ahoj my sme neplatili nic mala som taky plazovy stan co sa dal cely zatvorit na zips maximalne odporucam... Boli sme na tej velkej pieskovej plazi bola super pre deti plytke more a ziadne kamene... Inak na kazdej plazi je restika ceny v pohode cca 10/15eur obed pre dospeleho... Parkovanie pri plazach tiez zadarmo 😊
@kulumulu123 ďakujem!
@kulumulu123 na hraniciach ste ako mali Maďarsko srbsko?
@petulka1987 https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...