Ahojte.Chcem sa opýtať aké máte skúsenosti s cestovaním autobusom do Bulharska .Máme cenovo výbornú ponuku,trošku sa bojím tej cesty.Dcérka má 5 a malý 2 roky.Viete my poradiť ako ich "zamestnať" na tej ceste?Dakujem
Tiež by som nešla v žiadnom prípade! ☹
Moja mala mala 2,5 r. ked sme isli. Vyrazali sme rano, na obed mi este spavala a nakolko trebalo skor vstat, zaspala ako dudok na 2hodky. Brali sme papiere, ceruzky, knizky. Bolo viac deti ujo pustal rozpravky. Vecer o5 spanok a rano sme boli na mieste. Cesta tam bola super, no domov hotova katastrofa 🙂 nieco mi zjedla pred cestou, asi ju bolelo brucho bola nervna, ale ked sa povracala asi sa jej ulavilo a uz to bolo lepsie. Cestu sme prezili a tak som sa toho bala, ale sme tu zive a zdrave, bez ujmy na psychike ;)
@mary75 nie v zlom, ale kukni do mapy kolko km je do bulharska a vydel to 100mi a vyjde ti ten najlepsi cas, za aky tam budete ☹ kedy naposledy ste sli s detmi niekam autobusom viac ako hodinu? Urcite ani keby zadarmo bolo to Bulharsko by som tam nesla busom a uz vobec nie s tak malymi deťmi...daju sa zohnat aj letecké zájazdy za par eur do bulharska. ..
Dôvody: veľmi ďaleká cesta a ísť autobusom nie je ísť autom. Deti potrebujú individuálne prestávky. Jedine že by ste šli nocou a mohli by to prespať. Bulharsko má aj nižší štandard hygieny a stravy a more býva studené. Rozumiem výhodnejšej cene, nie každý môže letieť do Turecka...ale nie som si istá, či by som si to takto užila 😒
Ja som tak sla niekolkokrat,, ako dospela osoba a ano bolo aj vela rodin s detmi a poviem ti ze vsetci asi aj s rodicmi by ich najradsej viezli na streche 😀 Ale nie, zalezi od deti, niekedy to mozno zvladaju lepsie ako dospeli, ale osobne ked uz autobusom , tak skuste skor chorvatsko, taliansko , niekde kde sa da ist cez noc, kde je aspon mala sanca , ze to prespia.
@alobalka inak z mojich skusenosti potrebuju individualne prestavky skor napite partie, co slopu pivo a tvrde po ceste 😕 😀
No my sme teda išli do Bulharska iba raz autobusom a cesta tam nám vďaka dlhému státiu na hraniciach trvala 36 HODÍN !!!! naspäť sme išli chvalabohu už iba 26 hodín. mali sme v autobuse jedného asi 3 ročného chlapca a jeho rodičia sa poistili tým, že mu zaplatili jedno miesto v autobuse naviac, aby sa tam mohol na tej dvojsedačke viacej pohrať aj si pospinkať. Ale poviem Vám, že sme ho zabávali všetci cestujúci len aby to vydržal. Ja na tvojom mieste by som s tak malými deťmi určite nešla. My sme mali problém to zvládnuť a to ešte malé deti !!!
isla som s kamaratkou autobusom v bulharsku ked som mala 18, bolo tam asi 5 deti, najmladsie dievcatko mohlo mat tak 2-3 roky a poviem ti ja by som tak nesla ani zadarmo s detmi. raz chcelo jedno cikat, potom bolo druhemu zle, zachvilku zas daco...to najmensie bolo nervozne no neviem. cestou naspat sa nam dokonca pokazil autobus tak sme museli cakat na druhy...
Chapem vyhodnu ponuku, ale nesla by som s dietatom autobusom na dovolenku ani keby mi ju nukali zadarmo, jednoducho uprednostnujem komfort mojho dietata, do Bulharska sme s malym leteli ked mal rok, letisko mame 10minut cesta lietadlom 90 minut z letiska 15 minut, uzasna dovolenka, teraz ma maly uz 3 a pol, ale aj tak by som ho v ziadnom pripade neposadila do auta/autobusu na viac ako 5 hodin, ved aj dospely ma co robit
Chodili sme roky s deťmi busom do Grecka,od 2,5r. veku,cesta spočiatku 32 hod.,potom cez Srbsko cca 20 hodín.Treba si to naplánovať a dá sa.Brala som ľahkú stravu,čaj,vodu,knižky,farbičky,karty,malé deky a vankúšiky,pre jedno lieky typu Kinedryl...veľa prespali,ujo šofér púšťal aj rozprávky,kvôli wc pre deti bus nestál nikdy mimo plánované prestávky,nebolo to treba ...záleží však aj od detí,raz šlo s nami 5r. dievčatko a o ju celý autobus strážil,spievala,vystrájala,hlučná bola že až....ak z finančných dôvodov nemáte nalietadlo,tak tú cestu busom určite skús,nie je to také strašné,more za to stojí....
A mozem sa opytat kolko vas ta dovolenka busom vide? Je ta az taky velky rozdiel ak by ste sli letecky? Vo first moment je kopec ponuk deti zdarma
@mary75 na mňa bolo príliš aj dve hodiny v lietadle so sedačkami s minimom miesta s jedným 2 r. dieťaťom 😅 určite by som nešla.. moj síce zvládol ako 10 mesačný 10 hodinovú cestu do chorvátska, ale to prespal a v aute to bolo o inom.. autobus+ dve male deti + cca 25 hodin jazdy / nepozerala som kolko to je km / = dovolenka , z ktorej sa doma este clovek musi dalsi tyzden zotavovat.. fakt ta cesta je dost aj na dospeleho 😒 / sla som vlakom 35 hodin a nikdy viac.. aj ke dnikdy nehovor nikdy.. a 😀 /
ja som sla do Bulharska ked som mala 21 rokov a skoro som sa zblaznila, tie deti Vam tam nevydrzia, je to neskutocne dlho. To je naozaj tyranie.
Ahojte, chcela by som trochu ozivit temu.Tiez som rozvedena, mam ine priezvisko a syn a chceme ist cez leto busom do Bulharska. Na stranke min.zahr.veci je pisane ze pri vstupe do srbska sa vyzaduje suhlas druheho rodica s vycestovanim dietata. Preto sa chcem opytat ci niekti isiel sam s dietatom a ci srbi robili nejake problemy na hraniciach.
@nemezys nuz zalezi vzdy na konkretnej osobe na ktoru natrafis. Ja som rozvedena a znovu vydata a muz ma tiez dieta z predchadzajuceho vztahu to znamena ze mame 3 rozne priezviska ked niekam ideme...raz nam na letisku robili velke problemy ci sme deti neuniesli. Odvtedy mame uradne prelozene rodne listy a sobasny list. Mm raz cestoval s dcerou mimo eu a potreboval suhlas matky pre hranicne kontroly. Takze odporucam mat to.
V žiadnom prípade. Ja som bola keď som mala asi 23 a som sa zaprisahala, že ak by som už v živote nešla k moru, autobusom už nikdy. Tobôž do Bulharska.
Dufam,ze srandujes. Ja som to ledva zvladla Ked som mala 22 rokov. Su strasne male na take tyranie.