Austrian&United Airlines

patriciaz123
20. jún 2023

Ahojte. Potrebujem poradiť ohľadne rozmerov batožín na palubu pre tieto dve spoločnosti.
Môj kufor presahuje na výšku približne 4-5cm od potrebných rozmerov týchto dvoch spoločností. Je potreba si zaobstarať úplne nový kufor alebo dokážu týchto pár cm tolerovať a pozerajú skorej na váhu? Má s týmto niekto skúsenosť? Za odpovede ďakujem!

kaktusik007
20. jún 2023

@patriciaz123 ak vies ze presahujes rozmerovo - mas to hop alebo trop. Ak si to vsimnu - daju ti to patricne doplatit. Lacnejsou alternativou podla mna bude kupa noveho kufra, splnajuceho rozmery.

kaktusik007
20. jún 2023

resp. pises batozina na palubu - tak tam to nemas ako oklamat, tam mas skrinky a bud sa ti tam kufor zmesti, alebo nezmesti - a mas problem. A teda ty vies ze sa ti tam nezmesti.

tenerifka
20. jún 2023

@patriciaz123 no vies, tych 4-5cm je prave tolko, aby sa nezatvorila vrchna skrinka, kedze aj tie rozmerovo spravne kufre su nadoraz. Ono ti to mozno nebudu merat pred nastupom do lietadla, ale v lietadle s tym moze byt problem a kufor poputuje do batozinoveho priestoru, ak mas prestup, tak stresy, ci ti to vylozia na prestupnom mieste alebo az v cielovej destinacii. Ja by som to urcite neriskovala a kupila novy kufrik, ved to je investicia 30-40 eur (ak sa nejedna o Samsonite)

tenerifka
20. jún 2023

@patriciaz123 napis, kolko presne tvoj kufor meria od spodku koliesok az po vrch, lietadla maju rovnake standardne skrinky

patriciaz123
autor
20. jún 2023

@tenerifka ahoj😊moj kufor ma na vysku presne 60cm od original 55cm, sirku 38cm co je este fajn lebo maximalka je 40cm a sirku 23cm ako je aj povodne co je maximalka, cize len ta vyska mi robi presny problem. Co som aj citala a pytala sa ludi naokolo tak hovorili, ze to nebudu skorej riesit ale presne toto je ta vec, ze co ked sa to nasledne nedovrie ta skrinka…

patriciaz123
autor
20. jún 2023

@patriciaz123 *hlbku 23cm

kaktusik007
20. jún 2023

@patriciaz123 neviem cim letis, ale wizzair ma 55 cm plus kolieska - co je zrovna tych 5 centimetrov. Ta vyska 60 cm je aj s kolieskami, ano? Lebo ak hej - je to OK.

patriciaz123
autor
20. jún 2023

@kaktusik007 letím austrian airlines a spiatočne s United airlines

patriciaz123
autor
20. jún 2023

@patriciaz123 áno, výška aj s kolieskami…

kaktusik007
20. jún 2023

@patriciaz123 no nech googlim ako len chcem - nikde to nevidim... asi ti ostava iba zavolat do leteckej spolocnosti. Ale ako som spominala, wizzair ma tento isty rozmer a maju tam dovetok ze *Size allowance does not include bag handles/ wheels; however, wheels must add no more than 5 cm to the size of the bag. a este *Must fit in the overhead compartment -- cize by to malo byt v pohode.

kaktusik007
20. jún 2023

@tenerifka vies rozmery tych standardnych skriniek?

kacusik69
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tenerifka
20. jún 2023

@kaktusik007 neviem, ale moje kufry maju aj s kolieskami 55cm a je to akurat

kaktusik007
20. jún 2023

@patriciaz123 normalne si zneistila aj mna, ze ci je to ok to co pise wizzair... kedy letis? ze by si mi posunula cerstve info 🙂 my letime az v polke augusta

patriciaz123
autor
20. jún 2023

@kaktusik007 haha, teraz 26.6 odlietam uz😁ale risknem to. Co som sa popytala aj inych ludi tak vraj sa nemusim tym stresovat ked vsetko ostatne sedi, tych 5cm by nemalo spravit nic viacmenej u tychto vacsich aeroliniek, priestoru by tam malo byt aj na rezervu tak neviem no…uvidime, nechame sa prekvapit na mieste. Info mozem spiatocne urcite posunut☺️

kaktusik007
20. jún 2023

@patriciaz123 budem rada ak posunies info 🙂 ale podla mna to bude OK, ved wizz je nizkonakladovka a nemali by tam napisane ze rozmer 55cm je bez uchytu a koliesok - pricom to nesmie presahovat 5 cm. Takze tam bude isto rezerva.

patriciaz123
autor
20. jún 2023

@kaktusik007 V to dúfam! Každopádne veľmi pekne ďakujem za rady! Po prílete posúvam hneď inf.