Ahojte. Potrebujem poradiť ohľadne rozmerov batožín na palubu pre tieto dve spoločnosti.
Môj kufor presahuje na výšku približne 4-5cm od potrebných rozmerov týchto dvoch spoločností. Je potreba si zaobstarať úplne nový kufor alebo dokážu týchto pár cm tolerovať a pozerajú skorej na váhu? Má s týmto niekto skúsenosť? Za odpovede ďakujem!
resp. pises batozina na palubu - tak tam to nemas ako oklamat, tam mas skrinky a bud sa ti tam kufor zmesti, alebo nezmesti - a mas problem. A teda ty vies ze sa ti tam nezmesti.
@patriciaz123 no vies, tych 4-5cm je prave tolko, aby sa nezatvorila vrchna skrinka, kedze aj tie rozmerovo spravne kufre su nadoraz. Ono ti to mozno nebudu merat pred nastupom do lietadla, ale v lietadle s tym moze byt problem a kufor poputuje do batozinoveho priestoru, ak mas prestup, tak stresy, ci ti to vylozia na prestupnom mieste alebo az v cielovej destinacii. Ja by som to urcite neriskovala a kupila novy kufrik, ved to je investicia 30-40 eur (ak sa nejedna o Samsonite)
@patriciaz123 napis, kolko presne tvoj kufor meria od spodku koliesok az po vrch, lietadla maju rovnake standardne skrinky
@tenerifka ahoj😊moj kufor ma na vysku presne 60cm od original 55cm, sirku 38cm co je este fajn lebo maximalka je 40cm a sirku 23cm ako je aj povodne co je maximalka, cize len ta vyska mi robi presny problem. Co som aj citala a pytala sa ludi naokolo tak hovorili, ze to nebudu skorej riesit ale presne toto je ta vec, ze co ked sa to nasledne nedovrie ta skrinka…
@patriciaz123 *hlbku 23cm
@patriciaz123 neviem cim letis, ale wizzair ma 55 cm plus kolieska - co je zrovna tych 5 centimetrov. Ta vyska 60 cm je aj s kolieskami, ano? Lebo ak hej - je to OK.
@kaktusik007 letím austrian airlines a spiatočne s United airlines
@patriciaz123 áno, výška aj s kolieskami…
@patriciaz123 no nech googlim ako len chcem - nikde to nevidim... asi ti ostava iba zavolat do leteckej spolocnosti. Ale ako som spominala, wizzair ma tento isty rozmer a maju tam dovetok ze *Size allowance does not include bag handles/ wheels; however, wheels must add no more than 5 cm to the size of the bag. a este *Must fit in the overhead compartment -- cize by to malo byt v pohode.
@tenerifka vies rozmery tych standardnych skriniek?
@kaktusik007 neviem, ale moje kufry maju aj s kolieskami 55cm a je to akurat
@patriciaz123 normalne si zneistila aj mna, ze ci je to ok to co pise wizzair... kedy letis? ze by si mi posunula cerstve info 🙂 my letime az v polke augusta
@kaktusik007 haha, teraz 26.6 odlietam uz😁ale risknem to. Co som sa popytala aj inych ludi tak vraj sa nemusim tym stresovat ked vsetko ostatne sedi, tych 5cm by nemalo spravit nic viacmenej u tychto vacsich aeroliniek, priestoru by tam malo byt aj na rezervu tak neviem no…uvidime, nechame sa prekvapit na mieste. Info mozem spiatocne urcite posunut☺️
@patriciaz123 budem rada ak posunies info 🙂 ale podla mna to bude OK, ved wizz je nizkonakladovka a nemali by tam napisane ze rozmer 55cm je bez uchytu a koliesok - pricom to nesmie presahovat 5 cm. Takze tam bude isto rezerva.
@kaktusik007 V to dúfam! Každopádne veľmi pekne ďakujem za rady! Po prílete posúvam hneď inf.
@patriciaz123 ak vies ze presahujes rozmerovo - mas to hop alebo trop. Ak si to vsimnu - daju ti to patricne doplatit. Lacnejsou alternativou podla mna bude kupa noveho kufra, splnajuceho rozmery.