Austrian Airlines - sedenie s deťmi

juliasb
17. jún 2024

Ahojte, Kúpila som letenky s deťmi (3 a 6r) od Austrian Airlines a neviem sa dočítať, či mi sedadlá pri deťoch budú automaticky pridelené alebo si musím dokúpiť sedenie?
Máte niekto prosím skúsenosť? Ďakujem

melanta
17. jún 2024

Záleží od toho, koľko sedadiel bude predaných za poplatok. Ak bude dosť voľných, tak posadia vás spolu. Pri online checkine si chekni sedadlá vedľa seba, čo bežne neznamená, že tie miesta dostaneš na 100% (pokiaľ ich nemáš zaplatené). Ale ak si sama s deťmi, tak vás na cheknuté miesta posadia. Problém by bol, ak by boli zakúpené za poplatok v každom rade sedadlá a ostali by len jednotlivé miesta. Vtedy žiaľ, prednosť majú zaplatené miesta. My napríklad austrian využívame veľmi často, vždy kupujeme letenky, v cene ktorej je aj kúpa kontrétnych sedadiel, ale myslím, že väčšina miest nie je predaných a ľudia si ich rezervujú až pri checkine.

kiki68
17. jún 2024

My sme s nimi zatial vzdy mali miesta s dietatom vedla nas. Cize s tym nebol problem. Nemaju take that ako napr Ryanair, aspon taka je moja skusenost. Za sedadlo sme normalne platili. Za vyber miesta ne, normalne sme ho vybrali bezplatne a raz nam ho dali na letisku