Austrian airlines - kočík až po bránu

dzukeles
1. nov 2017

Ahojte,
Leteli ste niektora s austrianom dlhy let? Je mozne si vziat kocik na gate a odovzdat ho az pri boardovani? Podotykam, ze pouzivame stale vanicku.
Dakujem 🙂

martina9999
1. nov 2017

letela som roznymi spolocnostami a myslim ze to bola aj austrian nice vieden. a uplne v pohode. vezmu ti ho ak sa ladoujes tulenom hned pred dverami a potom ti povedia ze si ho mas pockat na batozinovom pase. alebo ak sa nalodujes busom a schodami tak dolu u schodov ti ho vezmu. ked odovzdavas batozinu v hale tak im povies ze mas kocik a beries ho ku gate-u a daju ti na neho stitok.
akurat neviem co ta vanicka, lebo myslim ze austrian mal pravidlo ze kocik ma byt skladny a vaha do 6kg tusim. ale nas pripad bol ze sme nemali ziadnu odbavenu batozinu iba palubnu a kocik sme chceli mat ako bonus k batozine.

prasiatko30
1. nov 2017

Ako vanickovy kosik by som len tak u gates nechavala s prozaickeho dovodu oni tie kociky laduju do batozinoveho priestoru a nie vzdy s nimi manipuluju v rukavickach. Ja som viezla velky kocik len raz - dieta malo 3m - a kocik som si dala obalit foliou a zafakturovala a vysiel ok, dieta som niesla v nosici az ku gates ale po tomto zazitku som veru na cestovanie kupila lahke golfky a bolo to omnoho praktickejsie.

prasiatko30
1. nov 2017

Nechavala- malo byt nenechavala

dzukeles
autor
1. nov 2017

No ja by som tiez radsej brala praktickejsi kocik - nejaky golfac. No maly bude mat 5mes. Nie je to este skoro na taky kocik? Ci su aj take skladne cestovne vhodne pre mensie babo?
My ho aj nosime a samozrejme budeme mat aj nosic a satku. No cakaju nas 2 lety a teda prestup, plus mesiac v zahranici, kde kocik urcite budeme potrebovat...
neviem, ci mam brat nas alebo kupit nieco skladnejsie. Ach

bosoriak
1. nov 2017

@dzukeles neviem, kam idete, ale ide zima - kupila by som golfac, ktory sa da dat do lahu plus fusak. A treba sa spytat na aerolinkach, kedy odovzdavas kocik. My sme leteli Aegean v lete a kocik sme davali az pri vstupe do lietadla. Nezabudni si ho na letisku checknut na checkine.
Pokojny let!

dzukeles
autor
1. nov 2017

@bosoriak vdaka za radu! Ideme do tepla 🙂 praveze my doma mame britax go big aj so sportovou castou (teraz este pouzivame vanicku s fusakom), no ten je strasne velky a bojim sa, ze sa ponici. Tak rozmyslam nad niecim mensim, lahsim a skladnejsim. Skusim popozerat maly golfac, co sa da dAt so lahu.

prasiatko30
1. nov 2017

@dzukeles ja neviem vsak musis vediet ake bude v tej cudzine pocasie ak ides ku niekomu ci by ti nemohli pozicat od niekoho hlboky kocik - ku mne ked prisla sestra s 2m tak som zohnala od znamych hlboky kocik aby to nemusela vliect so sebou. A ja som napr pri druhom dietati pouzivala golfac uz od nejakych 4-5m hlavne aby sa dal dat do uplneho lahu. Ten hlboky kocik by ti asi aj tak nedali pri tych prestupoch lebo neviem aky kocik mas ale oni ho mozu uz dokonca povazovat ako nadrozmernu batozinu

maciatkolulu
1. nov 2017

@dzukeles nerozumiem tomu, ked niekam cestujem s malym dietatom a zjavne na dlhy let, tak sa v prvom rade informujem v danyej leteckej spolocnosti, ktora da zarucenu odpoved a je to vyriesene, dokonca ked nekomunikujes v cudzom jazyku, ani AJ, ani DE, tak si otvor ich stranku a skus pouzit google prekladac....

bluka2
1. nov 2017

Je to vobec prakticke, nosit kocik s vanickou az po boarding? Sama som babatko brala vždy len v šatke/nosici a to vidím robiť aj väčšinu iných s malými bábätkami. Ale videla som aj také vajickove kočíky na gatoch, aj keď pomenej, tak možné to asi bude. Veď si ho zober a ak sa to niekomu nebude páčiť, môžeš nacheckovat. Po ten gate to tak ďaleko nebude...

sense
1. nov 2017

ked som pred dvoma troma rokmi lietavala s austrian s kocikom tak vzdy bola podmienka ku lietadlu mozem zobrat vtedy ak zlozenim ostane len jeden kus....cize sa nebude nic davat dole len sa zlozi,..... mozno za tie roky nieco zmenili....ale viem ze sa dalo zapozicat si kocik stalo to 8 eur na pohyb po letisku teeeda po checkine az k lietadlu...

maciatkolulu
1. nov 2017

@sense istalo to tak...

slavka030
1. nov 2017

@dzukeles ja napr. Golfové kočíky nemusím. My sme kupili nuna pepp luxx plus. Pre mňa najlepšia voľba v kategórii golface, aj keď to nie je priamo golfac. Ovládanie jednou rukou. Zloží sa na placku. Na prepravu v lietadle som kúpila aj tašku nan.

dzukeles
autor
2. nov 2017

@maciatkolulu volala som na infolinku, kde mi pani ledva vedela zodpovedat zakladne otazky... takze tak. A to hovorila trocha po slovensky. No ja plynule hovorim aj nemecky. A samozrejme, ze som hladala info asi vsade, len som sa k nicomu konkretnemu nedopatrala.

dzukeles
autor
2. nov 2017

Uz som to inak zistila! (az cez dvoch ludi som sa dostala k cislo na jednu letusku od nich 🙂 ) kocik na check-ine zacekuju, no nechaju ho vam aj na terminal a az ku gate. Odovzdava sa pri boardingu a pri prestupe vam ho daju tiez. Moze to byt aj samostatna vanicka s konstrukciou, len cele to nesmie mat viac ako 10kg. Plus prirucna batozina do 8kg plati aj pre infanta, aj ked nema sedadlo.

herodias
21. feb 2019

@dzukeles ahoj, vidím síce, že si to písala dávno, ale chcem sa opýtať 😊
Brali ste ten Britax nakoniec či golfáč? Keďže ste cestovali na mesiac zrejme ste mali aj veľkú batožinu, keď ale máme iba príručnú čo všetko prosím treba urobiť, aby nám ho vzali na palubu?
Ďakujem krásne!