Augustová dovolenka v Egypte

dagmarka12345
6. júl 2022

Ahojte boli ste niekto v auguste v Egypte? Plánujeme od 12.8. dovolenku. Boli sme dakedy prvý týždeň v septembry to bolo fajn teploty sa dali zvladnut. Bojim sa ci to nebude pre deti vela také teplo. Deti majú 8 a 11 r. Dakujem vopred za infošky.

jaskolka
6. júl 2022

Boli sme v Egypte viackrát, ale práve kvôli teplú až tak koncom septembra, a raz v polovici októbra, to bolo super.
V auguste je tam ozaj veľmi teplo.

sissy27
6. júl 2022

@dagmarka12345 bola som aj júl/august, ale tak mne vysoké teploty nevadia. Hlavne tam je to iné kvôli vysokej vlhkosti vzduchu, a od mora stále pofukuje, takže aj keď v číslach je tam viaca ako u nás, tak pocitovo je to oveľa lepšie ako 30 stupňov niekde v meste.
My sme to aj s dcérou zvládali v pohode, dokonca ani žiadne hnačky či iné problémy. Vodu máš k dispozícii nonstop, na plážach sú slnečníky, izby klimatizované, každý hotel má zelenú záhradu, bazén... Fakt nevidím problém.

dagmarka12345
autor
6. júl 2022

@sissy27 Ked sme boli 1 septembra tak teploty 40, 41 ale ozaj priemne pofukovalo nemala som pocit ze je toľko veľa. Hlavne sa treba hydratovat a natierať opalovacim kremom. To sme boli este bez deti teraz chceme po rokoch sa vratit pretože za nas najkrajšie more 😍 Dakujem za info

huginko
6. júl 2022

@dagmarka12345 my sme sa akurát vrátili z Egypta, teplota v Hurgade bola cca 39 stupňov cez deň. Dalo sa to vydržať. Pri bazéne a mori je to celkom zvládnutélne. A boli aj menšie deticke od vašich.... 😊

maciatkolulu
6. júl 2022

@dagmarka12345 no krásne more, len teraz majú nejako pahltnych žralokov.... Bola som v Egypte v marci, v máji, v júli, za mňa pre deti letné mesiace sú zaberák a to veľký. Keď vyjdes von z hotela, dostaneš takú facku a nepomôže fonovy vetrík. Pokiaľ nemáš školopovinné deti, bud jar, alebo jeseň. Leto neodporúčam a plus tie žraloky teraz.

huginko
6. júl 2022

@maciatkolulu teraz sme boli v Hurgade, nik žraloky neriešil. Boli sme v mori normálne. To len tu panika velka

maciatkolulu
6. júl 2022

@huginko tak ono zjedenie dve ženy v priebehu dvoch dní, je dosť blbé... A dosť hodne paniky. Tobôž, keď plávali v povolenim pásme a plavčík nikde. Za mňa dosť nepríjemné. Lebo inde, kde sa vyskytujú žraloky sú aj opatrenia, pod opatrením nerozumiem ja osobne uzatvorenú pláž tri dni...

liljana
6. júl 2022

Nastastie je turistov v Egypte viac ako zralokov.

huginko
6. júl 2022

@maciatkolulu vy ste tam boli, keď to viete?

sissy27
6. júl 2022

@maciatkolulu prosím ťa, JEDEN žralok, JEDEN. Ano, dve obete sú presne o dve viac ako by bolo únosné, ale netreba podliehať panike. Žraloky sú súčasťou oceánov a morí a kupodivu veľmi potrebnou. Na každej dovolenke máš nejaké riziká, aj na Šírave alebo doma pri bazéne... takže toto určite nie je argument "prečo neísť do egypta".
@huginko nemusela tam byť, je to realita. V Sahl Hasheesh 2-3 dni dozadu zaútočil žralok na ľudí, dve obete zraneniam podľahli. O pár dní bude kľud, len dúfam, že žraloka nezabijú ale nechajú ho odplávať tam kam potrebuje, resp. len jeho odchod urýchlia.

liljana
6. júl 2022

@sissy27 Preco by mal zralok odplavat, ked ma na plazi prestrety ranajkovy bufet. Ak natrafi na nejakeho rusa, tak bude mat dokonca flambovany obed a happy hour.

dzina007
6. júl 2022

My sme boli v Egypte na prelome jul/ august aj s detmi aj bez deti... Bez deti sme boli aj na vyletoch po pamiatkach a to je zahul v takom pocasi lebo rozpaleny kamen...
Ale pri mori s detmi ked sme boli tak uplne parada... to teplo je ine ako u nas... a v Egypte vacsinou pofukuje vietor a to teplo proste pocitovo je ine... Nam tie teploty nevadili ani chalanom ktorí mali 5r a 6r.

sissy27
6. júl 2022

@liljana ty asi o žralokoch nič nevieš, že? 🙂 žralok ľudí nezabíja ako potravu a už vôbec si nevyberá podľa národnosti... ale aj na takých ako si ty musí slnko svietiť, čo už 🙂

maciatkolulu
6. júl 2022

@sissy27 ono to je všetko úplne ôk, ale žiaľ egypt nie je a nebol nachystaný na "ochranu" nie sú vyškolení, proste nič, ženská bez ruky a nohy dopláva na breh a nič... Plavčík nikde.. Tiez by som sa dávala obhryzat niekde inde, ale v Egypte nie. Nie je bežné, aby žraloci v tomto regióne chodili k pevnine a napádali v bojami oznacom priestore ľudí. Uprostred sezóny. Keď je ruch atď. Celkom zvláštne a smutne. Žralok patrí do mora, je tam doma a bol vždy, ale tie útoky sú zvláštne.
@huginko prečo? Jedna obet je rakusanka, žijem v at, je toho všade plno, nemám pocit, že by som si vymýšľala,ci co sa ti nezdá?

huginko
6. júl 2022

@maciatkolulu nepovedala som, že to je výmysel, skor ako to presne bolo a ako sa to udialo asi nik nevie... A napísali ste, zjedol dve ženy... 🙊Štát sa to môže kdekoľvek a kedykoľvek. Opatrnosť je vždy namieste. To akoby sme si povedali, keď sa stane na ceste nehoda, že na aute už viac nepôjdeme... Nuž áno, aj tieto veci sa žiaľ stávajú. Hovorím, že som bola v tom čase v inej časti Hurgady a nemám pocit, že by bola medzi dovolenkármi panika... Ja som bola tiež posledné dva dni v mori...

maciatkolulu
6. júl 2022

@huginko ja nikde nepíšem o panike, píšem o tom, že v Egypte sa útoky žralokov vyskytovali minimálne. Co je fakt. Tzn, nie sú absolútne pripravení na tento fakt. Ako krajiny, kde sa vyskytujú útoky často. Opatrnosť? Neviem si predstaviť, keď sa raz potápas, plavas a nie si vo vode po kolená, tak bud máš šťastie, alebo smolu. Pretože plavčíka v Egypte vidieť, reálneho plavčíka vyskoleneho a nie rozdávaca lehátok je dosť malo pravdepodobne a tobôž nejako špeciálne vyskoleneho. O tom píšem.

huginko
6. júl 2022

@maciatkolulu a teda kde boli útoky žralokov najčastejšie? Vždy práve v Egypte co si ja pamätám... Ved ich je najviac v Červenom mori... Nuž tak treba sedieť v hotelovom komplexe pri bazéne, aj tak sa dá.

sissy27
6. júl 2022

@maciatkolulu áno, zlyhal aj ľudský faktor, vo viacerých smeroch, aj čo sa týka predídeniu nešťastia a aj už následkom... ale toto sa stáva aj v austrálii aj kdekoľvek inde, proste narušíš žralokovi teritórium, cíti sa ohrozený, tak zaútočí, je to predátor... Každopádne tých útokov na ľudí je na celom svete ročne tak málo, tak netreba sa z toho zblázniť (aj keď samozrejme je to tragédia pre tých, ktorých sa to týka). Keby ich bolo toľko čo autonehôd tak nikto ani okom nemrkne.
@huginko máš nejaké zvláštne info, rebríček v tomto smere vedie Florida, Južná Afrika a Austrália, Egypt je prakticky na konci tejto "hitparády" (Florida vyše 800, Egypt aj s týmito dvoma 24).

maciatkolulu
6. júl 2022

@huginko v Egypte??? 🤣🤣🤣Možno pre teba, ale skus mrknúť realitu.

54tinka54
6. júl 2022

@dagmarka12345 my sme boli v Egypte na prelome máj/jún a teda už vtedy boli riadne horúčavy, ani sa nám nechcelo vyliezť spod slnečníka.
V auguste by som nešla, skôr v septembri.

betulinka1
6. júl 2022

@dagmarka12345 kludne aj v auguste. Bola som aj v juny aj july aj v auguste, nejako nevidim rozdiel, iba v počte ludi. Najlepsie bolo v juny a v hotely, ktory nie je baby friendly.

simona92101
6. júl 2022

@dagmarka12345 boli sme v Sahl Hasheeh na prelome jul/august a teda teploty na skapatie,a to som milovnik tepla,ziadny bledokozec.hotel vyklimovany az cloveka oziabalo,a na terase 45-50C facka.na vylety a pre male deti pre mna urcite nie,ale tak kazdy nech si urobi podla vlastneho usudku

huginko
6. júl 2022

@maciatkolulu no skúsme destinácie, kde chodia Slováci bežné na dovolenku... 😂Florida ci Austrália to nebude, či?

sissy27
6. júl 2022

@huginko prečo si myslíš, že Florida a Austrália nie sú bežné dovolenkové destinácie pre Slovákov? Lebo ty tam nechodíš? 🙂 Okrem toho ten rebríček nemá nič spoločné s tým, koľko slovákov kde dovolenkuje. To potom nech tam je aj Domaša s nulovým výskytom žralokov...

elizabet173
6. júl 2022

@dagmarka12345 s deťmi v auguste určite nie a do Egypta už vôbec nie

liljana
6. júl 2022

@sissy27 Tak ho asi nenaucili, ze jedlo sa ma dojest a nie nahryznut. 🙂

huginko
6. júl 2022

@sissy27 sorry, nepoznám nikoho kto si bežne v lete vyjde do spomínaných krajín. A to mam široký okruh známych a dosť z nich zije nad pomery... No hovor si co chceš, máš potom dosť zúžený okruh možnosti kam ísť v lete, keď sa riadis podľa týchto informácií...keby sme mali takto fungovať, asi naj sedieť doma

sissy27
6. júl 2022

@liljana ježiši, nasilu vtipná 🙄 ešte raz a pomaly, lebo pomaly chápeš - žraloky sa neživia ľudským mäsom.
@huginko no moje možnosti dovolenkovania sú očividne širšie ako tie tvoje 😀 na floride je celkom slušná slovenská komunita, slováci tam dokonca vlastnia nehnuteľnosti. A ešte raz - to, kde bolo koľko útokov žralokov na ľudí absolútne nijako nesúvisí s tým, či tam chodia slováci bežne na dovolenku alebo nie. Je mi jasné, že si chcela narýchlo zahrať do outu hlúposť, ktorú si napísala, ale už sa do toho zbytočne zamotávaš. To by chcelo potom samostatný rebríček "koľko slovákov bolo napadnutých žralokom" 😀

liljana
6. júl 2022

@sissy27 Tak daj pozor, aby sa ti ta tyc v prdeli nezlomila, ked sa zohnes. Ty si zase s tymi vedomostami z wiki, ake mas siroke moznosti dovolenky oproti inym a to ako davas ludi dole s trapnymi hlaskami o svieteni slnka a nechapani trosku trapna. Tak si daj back off.

sissy27
6. júl 2022

@liljana a teraz ti je lepšie keď si si takto vyskočila aspoň na mk? 😀

cincirela
6. júl 2022

Boli sme raz v Egypte na prelome júla/august. Cez deň bolo aj 50°C, bol to masaker. Viac by som nešla. Vtedy sme dali aj Kahiru a pyramídy v tých teplotách. 🥴 Nechápem ako sme to prežili 😆 Ja by som už tak ale nešla. Chodíme inak v čase od marca do mája a úplne v pohode. Dokonca sme už boli aj v januári a super bolo.