Aquaparky/kúpaliská - kontrola testov

evaachesa
16. júl 2021

Ahojte, viete mi prosím povedať, v ktorých aquaparkoch/kúpaliskách na Slovensku skutočne kontrolujú testy/zaočkovanie? Vopred ďakujem 🙂

hettinka
16. júl 2021

@evaachesa kontrolujú sa len vo welness zónach a kúpeľoch. Obyčajne vonkajšie kúpaliska funguju bez testov. Máš to na stránkach konkrétnych kúpalísk, kde ich treba.

hipuska
16. júl 2021

@hettinka presne tak. Čudujem sa ľuďom,pretože si myslia, že kúpaliska na to kašľu a testy nekontrolujú. (Tatra, Bešeňová). Oni pri Tom ani nemusia,nakoľko nie je povinnosť mať test, keďže majú exteriérové bazény. (okrem toho wellnes). A potom aqua v DK, kde majú iba vnútorné bazény, musia tie testy vyžadovať.

Takže, názory ľudí, že aqua na to kašľu sú úplne smiešne

evaachesa
autor
16. júl 2021

@hipuska asi som nepochopila 😃 ja práveže hľadám kúpalisko kde to kontrolujú a nekašlú na to. Najlepšie kde sú vnútorné aj vonkajšie bazény v jednom objekte.
V Tatralandia a Bešeňovej kontrolujú? Či ako si to myslela? Ďakujem 😊

hettinka
16. júl 2021

@hipuska veď ak idem na kupko, pozriem na ich stránke, čo treba. Aj keď, ja potvrdenie o ockovani nosim v peňaženke, takze nemám problém na požiadanie ukázať hocikde.

hettinka
16. júl 2021

@evaachesa v Bešeňovej pisu, že treba iba do welness zóny. Inde nie

evaachesa
autor
16. júl 2021

@hettinka vieš jedno je prečítať si na stránke (to musia mať v tejto situácii všetci) a druhá vec je ako to reálne funguje. Preto sa pýtam na skúsenosti 🙂

hipuska
16. júl 2021

@evaachesa nekontrolujú. Nie preto, že na to kasliu. Ale preto, že nie je potrebný. Ani Bešeňová ani Tatra . Okrem toho spomínaného wellnes.

hipuska
16. júl 2021

@evaachesa to bolo inak písané na otázku....Kontrolujú všade tam, kde musia, lebo im to prikazuje vyhláška. Nekontrolujú tam kde nemusia. Keby bola otázka položená či je potrebný, bolo by to iné....to som myslela tak, že z každej strany počúvam ospevne ódy na Tatra a Bešeňová, že nekontrolujú....

zuzanockamt
16. júl 2021

Dolný Kubín, Turčianske Teplice

hipuska
16. júl 2021

@zuzanockamt Dolný Kubín kontroluje

hettinka
16. júl 2021

@hipuska nekontroluju, lebo nemajú na základe čoho kontrolovať. Oni nemôžu vyžadovať testy alebo ockovanie nad rámec vyhlášky a covid automatu. Druha vec je, že ľudia nemajú naštudované opatrenia a vytesuju sa, že sa nekontroluje.
Ja by som tam práve z toho dôvodu nesla, že sa nekontroluje. Človek sa chráni rok a nestojí mi zo za to, sa tam zbytočne nakaziť, keď neviem, či človek vedľa je ockovany/pretestovany.

zuzanockamt
16. júl 2021

@hipuska veď som to napísala

ice8
16. júl 2021

@hettinka nakazit? a od koho? od ludi co plnou energiou behaju do studenej vody? Poviem ti male tajomstvo.. alebo radsej nie..