Prvýkrát ideme na dovolenku s All inclusive. Cez cestovku. Koľko peňazí cca zobrať len tak do "vrecka" ? Ďakujem.
no zalezi kolko suvenirov a fakultativnych vyletov planuje absolvovat, cestovka vam 7 dni pred odletom posle ceny vyletov..podla toho sa viete zariadit
Mali sme len tak 300 v hotovosti, no platili sme prevažne kartou, takže hotovosť sme ešte priniesli.
Záleží od toho ako si chcete užívať a nakupovať, či si pôjdete posedieť, vypiť aj inde ako na hoteli. Niekto minie 500e niekto nič
My sme s manželom za nás dvoch vybrali 400 dolárov do Egypta a minuli sme cca 200 a 100 z účtu, ale na výlety sme nechodili. Iba jeden
Peniaze v hotovosti potrebuješ len na fakultatívne výlety, inak sa skoro všade dá platiť kartou (souvenir shops, drobné občerstvenie, ak vybehnete mimo rezort na kávu a podobne). Ja som si vždy vopred premyslela, aké výlety by som chcela, cestovky mávajú v katalógoch predbežné ponuky aj s cenou. Mimo peňazí na výlety mávam tak max 100-200€ pre istotu. Teraz naposledy sme minuli dokopy asi 100€ (nejaké darčeky, káva na letisku, lehátka na pláži platenej a tak).
Niekto neminie nic, ked sa nepohne z hotela. Aj takych poznam. Ked chces vylety, suveniry a pod. tak par stoviek urcite.
Záleží na vás, teoreticky nepotrebuješ ani euro
My sme minuly za týždeň ca 150€ - išli sme busom na výlet do neďalekého mesta obehli nejaké atrakcie tam, zmrzka , káva , pizza - keby sme nešli na výlet minieme asi tak 20€- ale platili sme aj pobytovú taxu na mieste - kartou to bolo 60€ za 4 osoby
No peniaze v hotovosti potrebujes jedine ak budete chciet ist na nejaky vylet. Zvyknem bravat hotovost do 500e, presne na tento ucel. Ak treba nieco ine, tak karta 🤷🏼♀️ my lapace prachu v podobe suvenirov nekupujeme, max potom na letisku nejake korenie, olej, alebo lokalne sladkosti, pripadne drobnost detom, podla toho v akej krajine sme (to ale platime kartou).
Kam idete? Myslím krajinu. A závisí aj od toho či niečo plánuješ len tak nakupovať aj v meste, väčšinou na hoteli sa dá platiť kartou ale napr trhy...
My keď chodíme či už rodina alebo idem iba s partnerom, tak berieme vreckové max 150-200€, ale nechodíme po trhoviskách ani po obchodoch, pokial ideme na ultra all inclusive, netreba ti vôbec žiadne vreckové. Ak by sa vyskytli nejaké poplatky tak zaplatíš pripadne z karty. Keď si v rezorte a máš všetko uhradené dopredu, nerozumiem naco brat ešte vysokú hotovost so sebou.
my vždy okolo 600 eur v hotovosti
My berieme 1000e, ideme na 2 tyzdne, tak chceme ist aj na par vyletov (2 dospeli a 2 deti). A vzhladom na nase skusenosti, ked pocas kazdej dovolenky sme potrebovali lekara (syn je kamikadze bez pudu sebazachovy), tak aj ak by bolo treba platit lekarovi😅.
Ja som bola yeraz prvy lrat v bulharsku menila s len 50tku s dvoma detmi na ich levy..to na autobus vlacik. Nakupy som riesila vsetko kartou
Aleala s v penazenke 300 eura pre pripad a kartu samozrejme
Podľa toho, či chcete chodiť na výlety, nakupovať. Brávam vytiahnutych 500 a samozrejme karta.
ved maj na ucte, kdyby neco. vzdy mam aspon tisicku pre pripad.