Alkohol na letisku

22. dec 2023

dobry den v nedelu cestujeme lietadlom, no ideme dve osoby a mame kazda svoj velky kufor kazda berieme do kudru jednu flasu alkoholu do 67%
No chcela som sa soytat ze ak mame aj batohy tak aj ked odovzdame kufre tak na letisku mozme kupit uz v tych obchodikoch dalsi alkohol? na osobu na letenku?

blondinka95
22. dec 2023

Áno

martinmmartin
23. dec 2023

podla toho kam idete. Problem nebude pri kupe ale pri vstupe do cielovej krajiny

melanta
23. dec 2023

Presne ako píše martin, záleží od cieľovej destinácie. Do niektorej krajiny nemôžete priviesť žiadny alkohol, či v podpalubnej alebo palubnej batožiny.

petronellla87
23. dec 2023

Ako pisu hore, podla toho kam. Kolega raz isiel na sluzobku do Saudskej a bol v tom ze ved v kufri flasu mat moze. Asi si viete predstavit ako to dopadlo😁

martinka13
23. dec 2023

Ako píšu vyššie. A doporučujem kúpiť na letisku alkohol v plastových fľašiach. Sklenené nám raz vyhodili pri poslednej kontrole aj pri lete do NY.....

muchotrafka298
23. dec 2023

jedine cim sa musis riadit je to, kolko alkoholu a akeho je mozne doviest do krajiny, kde ides. A pocitat s tym, ze ak mas viac a skontroluju Ta, tak to vyhodis alebo zaplatis (niektore krajiny to maju tak, ze platis dan za vsetko, co privezies nad limit).
Na letisku sa podla mna v ramci EU neoplati kupovat nic z alkoholu, lebo je to tam vacsinou dost predrazene.

syslik81
23. dec 2023

ak kupujes v duty free tam sa dava palubnamletenka a pocitaju sa litre..ak kupis v tom malom stanku kde sa caka tam si kup kolko chces-ak to krajina povoluje..velky kufor do podpalubia nema obmedzene mnozstvo tekutin ...

autor
23. dec 2023

@melanta Norsko

juliet86
23. dec 2023

norsko je prisne a specificke tie 67percentne rovno vyberte z batoziny. toboz ak je to domace neoznacene... vid tuto

The question of how much alcohol can be brought into Norway is of interest to many vacationers. Up to 2 liters of beer, up to 1 liter of spirits (up to 60%), up to 1 liter of wine (up to 22%), or up to 2 liters of wine if no spirits are imported are duty-free.

ankare
23. dec 2023
muchotrafka298
23. dec 2023

Do Norska urcite "nepasuj" nic navyse, co nie je povolene. V krajine plati ciastocna prohibicia a kontroly su fakt prisne.

https://mzv.sk/web/oslo/cestovanie/colne-a-devi...

autor
23. dec 2023

@juliet86 tatra caj a ten berieme vzdy 67

martinmmartin
23. dec 2023

dovoz alkoholu nad 60% je v norsku zakazany.

kacusik69
23. dec 2023

v leteckej preprave je mozne prepravit obmedzene mnozstvo alkoholu do 70%, takze 67% je ok… ALE nadradene su podmienky tykajuce sa importu do konkretnej krajiny… Norsko to ma obmedzene do 60%

oliverceky
23. dec 2023

@petronellla87 ako to dopadlo?

petronellla87
23. dec 2023

@oliverceky namiesto na vystavu, musel ist na fizlaren. Ale casom sa z toho stala u nas v praci vtipna historka, odvtedy ked sa ide do Saudskej si uz nikto flasku neberie😀

muchotrafka298
23. dec 2023

@petronellla87 no tak zazitok ste mali vsetci, vy z vystavy a on z fizlarne 😂😂 A je to podla mna ai stylove, ze sa ho opytal niekto "Ty co si videl v Saudi?" a odpoved "Fizlaren" 😂

petronellla87
23. dec 2023

@muchotrafka298 😀😀😀😀to ano. Normalne som sa este smiala aj ked som to sem pisala😂

kiki68
23. dec 2023

@petronellla87 dvaja slovaci takto vyliapali slivku pred prechodom cez viza na prilete do Male/ Maldives. Joj ti mali tie medove tyzdne druhe od prvej sekundy. Museli byt zliapani jak svine, normalne to za tu pol hodku supli 😂😂😂

petronellla87
23. dec 2023

@kiki68 ti isli asi po prichode na hotel rovno spat😂😂😂

juliet86
23. dec 2023

ved fajn ze ho beriete ale je to mimo noriem a riskujete tym

su aj menej percentne tatra tea. mas tam presne vyssie rozpisame co mozes a. co nemozes. al osa zariadis je na tebe

kiki68
23. dec 2023

@petronellla87 netusim veru 😂😂😂 ale po 2 tyzdnoch sme ich stretli a boli vysmiati

hiro
23. dec 2023

Rozdel si to co najviac do roznych batozin. Ked ides do Norska tak sup zo 2 flase do velkeho kufra, zo jednu do kapsy a zo 2 kup na letisku pri prilete a pekne to nes viditelne v taske z duty-free. Aspon mne si to nesparovali dokopy ze je to viac 🙂 Museli by ma odchytit po prevzati kufra aby to spocitali dokopy. A hlavne ta tasticka z obchodu je take aliby - vsak tento si nakupil po prilete - ak by mal svoju zasobu, na co by kupoval aj na letisku 🙂

autor
4. jan 2024

No mame po vylete, pytala som sa na letisku a mohla som previesť to čo mam v kufri a plus som mohl v duty free kupit na jednu letenku dalsi alkohol na jednu osobu ale musel sa mi zmesiť do batohu čo mam ako keby priručny do 10kg