Albánsko - sprepitné na recepcii

biancochilli
26. júl 2017

Ahojte, rada by som sa spýtala niekoho, kto už bol na dovolenke v Albánsku, či sa pri príchode do hotela zvykne dávať na recepcii sprepitné. Nie všade je to bežné, v niektorých krajinách som počula, že sa dokonca vedia za to uraziť, ale napr. v Egypte sme rovno pri prihlasovaní nechali v pase 10 € a oplatilo sa, dostali sme čistú izbu, kde všetko fungovalo, dokonca s výhľadom na more.

yanni
26. júl 2017

@biancochilli Noooo neviem ako Albansko, ale ked sa uz jedna o izbu s vyhladom na more, tak tu si bukujeme. A ked ju nedostaneme (co sa este nestalo), tak by som im otrieskala to potvrdenie o rezervacii o hlavu. Chcem to, co som si zaplatila. Ked sa "vyhlad" pri bukovani neda vybrat, tak tam by som nic nebukovala.
my sme fakt ze scestovani, a na Recepcii nemaju co pytat sprepitne.
Restika len ak nie je dopredu bookovane a nie su svedske stoly.
"Nosic kufrov" ako kedy.
Pre Roomservice nechavame (ako kde) v posledny den nase posledne peniaze v ich mene v izbe. Co s nimi urobia, je uz ich vec. Netrapi ma.

biancochilli
autor
26. júl 2017

Ďakujem za odpoveď. Máme rezervovaný výhľad na more, ale vieš ako... niektoré izby sú v lepšom, iné v horšom stave. A tiež asi nie je ideálne prvé poschodie, kde všetko zdola počuť a výhľad na more zakrývajú stromy. Preto by som rada vedela, či niečo také ako sprepitné pri príchode vôbec očakávajú alebo nie (pri tom Egypte sme na to boli vopred upozornení, že je lepšie im niečo dať).

obsadenemeno
26. júl 2017

@biancochilli nie, nedava sa. Ak chces, mozes nechat PO dovolenke, ked odchadzas a bola si spokojna.
My sme si dokonca mohli pozriet izbu pred tym nez sme ju vzali, aky je vyhlad, ake zariadenie, cistota...a pod. Ale to sme sli na blind, nie cez cestovku.

V "byrektore" sa dedusko dokonca urazil, ked mu manzel chcel nechat prepitne. Tak sme "nakupili byrekov na cely den a zasli tam kazdy den, lebo mm je zavisly 😉

dominika6
26. júl 2017

@biancochilli sprepitné by sa malo nechať iba v reštike ak si myslíš,že si sa dobre kvalitne najedla a bola si spokojná..
na recepcii je ich povinnosť dať izbu,ktorú si rezervujem,tak isto aby boli izby čisté a vo výbave akú ponúkajú na stránke či cestovke..
ak sa tak nestane,chcem kompenzáciu..ale nebudem dávať prachy na všetky strany aby som strávila týžden na dovolenke,ktorú mám rezervovanú,príp zaplatenú vopred a dostala služby,ktoré majú byť v cene automaticky 🙂

alaguema
26. júl 2017

@biancochilli ešte som o tom ani nepočula a určite by som nič nedávala nikomu na recepcii. Tringelt sa platí v reštauráciách, baroch etc. Izbu môže hosť reklamovať, ak nespĺňa požiadavky, na ktorých ste sa dohodli pri rezervácii. Mimochodom, pochybujem, že by si vo veľkých frekventovaných hoteloch uprostred sezóny mohli dovoliť tento "systém". Izby sa obvykle prideľujú vopred, aby pri príchode hostí nebol chaos, takže pravdepodobne oni už vedia akú izbu vám dajú už pred vašim príchodom.

biancochilli
autor
26. júl 2017

Ďakujem vám za rady a názory, pomohli ste mi 🙂

zlte_kuriatko
26. júl 2017

Ahoj my sme tam boli minuly rok,a nechali sme na recepcii tiez rovno do pasu tusim 10e aj poslickovi co sa nam trepal s kuframi sme dali 2e taky bol rad 🙂 izbu sme mali peknu vsetko v pohode. Kde konkretne idete?

zlte_kuriatko
26. júl 2017

@biancochilli mas rezervovany vyhlad na more ci rezervovanu izbu na morskej strane?lebo tam kde sme boli my bol tak ten hotel ze pred nim bol dalsi a mali myslim za 40e zaplatenu izbu na morskej strane a teda morska strana to bola len more videli tusim jednym okom pri nazreni sa z balkonu. To sa na tom ludia rozculovali,ze zbytocne vyhode peniaze.

biancochilli
autor
26. júl 2017

@zlte_kuriatko písané je výhľad na more. Ideme do Durres 🙂

zlte_kuriatko
26. júl 2017

@biancochilli my sme boli v shengjin tak snad to bude ine a vyhlad budete mat 😉

biancochilli
autor
26. júl 2017

@zlte_kuriatko tak oprava, pozerám to v zmluve, tiež je tam písané morská strana. Ale pokiaľ viem, tak hotel je hneď prvý v rade, priamo na pláži, nič pred ním nestojí. Ale je to sila takto zavádzať ľudí, ktorí, samozrejme, pod pojmom "izba otočená na morskú stranu" neočakávajú pohľad izby niekoho iného.

zlte_kuriatko
26. júl 2017

@biancochilli no tak uvidis hadam budete mat potom napis sko bolo 😉 nas hotel bol tiez na plazi teda vysli sme z hotela von z arealu a hned bola nasa plaz. Len tak divne to bolo stavane ze pred nasim hotelom este hotel.

zlte_kuriatko
26. júl 2017

@biancochilli a idete all inclusive?

biancochilli
autor
26. júl 2017

@zlte_kuriatko áno, all inclusive 🙂 má to byť svadobná cesta, preto chcem, aby bolo všetko tip-top O🙂

zlte_kuriatko
26. júl 2017

@biancochilli ojoooj snad sa vam len bude pacit 😀

biancochilli
autor
26. júl 2017

@zlte_kuriatko ďakujeme 🙂