Albánsko - informácie

s1234
31. aug 2023

Cestujeme autom do Albánska na vlastnú päsť v oblasti ako je mesto Tirana, ale pri pláži budeme ubytovaní. Chcem sa opýtať na čo by som sa mala pripraviť, čo ma čaká, čo sa týka cien, či sa tam dá platiť kartou, nejaké cenné rady by som uvítala.
Ďakujem 🙂

ivette1223
31. aug 2023

@s1234 ja viem iba poradit ohladom dát (internetu) Albansko nepatri do EU a data vas vyjdu poriadne draho. (Hovorím z vlastnej skusenosti) ak budete vyuzivat internet, informujte sa u operatora ake su možnosti.

ibrunova
1. sep 2023

Dcéra bola vlani na vlastnú päsť. Priprav sa , že odchody autobusov, ktoré nájdeš niekde vyvesené, nezodpovedajú realite, nespoliehaj sa na posledný spoj. Ale inak si to vcelku užili, jeden deň prešli trajektom na Korfu a dva dni boli tam.

tramtada31
1. sep 2023

My sme tam boli len na výlete. Krajina, kde má každý Mercedes, to je jedno, že 40 ročný 🙂 kopec tulavych psickov, na odpočívadlách aj žobráci, ale v mestách sú celkom fajn služby, relatívne lacné. Aj nám sa tam pacilo, nemali sme ziadnu negativnu skúsenosť. Keďže je to skôr moslimská krajina, neodporúčam na pláž moc tanga, ani opaľovať sa hore bez, tam to úplne v pohode neberu a okrem divákov aj zazerať na teba budú. Ani extra vyzývavé oblečenie by som si nedavala.

rooskoliv
1. sep 2023

Sme tu teraz. Platba väčšinou iba hotovosť