Alanya Turecko, skúsenosti?

kasia1112
31. máj 2019

Ahojte bol niekto v Alanyi v Turecku? Ideme tam prvý krát tak by som chcela nejake zakladné info aké su pláže, more, či sa dá bezpečne pohybovat aj večer po promenade meste

viera1107
31. máj 2019

@kasia1112 ahoj, v Turecku som bola 4x.. Pláže sú ako kde.. Niekde je piesok niekde kamene.. Fajn je ak majú na plaži mólo, myslím že more v Turecku je skôr pokojné.. Menšie vlny, občas malé rybky.. Veľa urobí výber hotela, mali sme aj dobrý aj zlý.. Boli sme aj na výlety, do mesta sme sa moc nedostali.. Väčšinou je to dosť ďaleko od hotela, možno taxik alebo myslím dolmuš či ako to volali.. Je to taký malý autobus čo má pravidelné trasy okolo hotelov, jazda stojí asi 1 dolár na osobu.. Cítili sme sa tam celkom bezpečné.. Nakupovať sa dá v bazároch, treba zjednávať.. Ale ich tovar sú väčšinou napodobeniny značiek..

kasia1112
autor
31. máj 2019

@viera1107 dakujem velmi pekne a mozem sa ešte spýtať čo sa dá vidieť aké výlety v okolí nasla som ze je tam nejaka pevnost a v popise písalo ze 2km je centrum mesta od nasho hotela ideme do Monart city hotel.

viera1107
31. máj 2019

@kasia1112 boli sme Green Canyon a Pamukkale, to boli také dlhé výlety.. ale stáli za to.. Raz sme boli na výletnej lodi, to ale môj žalúdok moc nezvládal a bolo mi špatne.. Cestovky radi ponúkajú aj výlety za nákupmi a prehliadkou mesta.. Len som mala pocit, že to bolo len o nákupoch hlavne v zlatníctvach a v obchodoch s kožuchmi.. Do mesta nás vypustili na chvíľu.. Záleží či chcete v Turecku aj nakupovať, veľa ľudí tam chodí na zlato..

kasia1112
autor
31. máj 2019

praveze za nakupmi sa tam neženieme vôbec skor za oddychom a spoznanim krajiny tak dakujem velmi pekne za rady

viera1107
31. máj 2019

@kasia1112 Turecko je fajn.. Ak budete niekde v meste ochutnajte ich zmrzlinu.. Je z kozieho mlieka trošku takej naťahovacej konzistencie a fakt dobrá, môj priateľ ju zbožňuje.. Peknú dovolenku prajem..

prabinka
31. máj 2019

My sme tam tiež boli a normálne sme sa pohybovali. Síce to už bolo pred 5-timi rokmi ale myslím, že i teraz sa tam dobre o turistov starajú a nič vám nehrozí.

marina24
5. jún 2019

turecko je nadherna krajina ! žila som tam tri mesiace a este planujem, je tam velmi pekne, alanya je dokonala 🙂 a tiez side...cela riviera,len si treba vybrat spravny hotel, ja som sice zila v apartmane, ale bolo to skvele 🙂 pocestovala som celu uplne rivieru , bud na vlastnu past, alebo som si online kupila zajazdy od nasa tour, oni ponukaju super zajazdy a maju aj dobre ceny ! robia vylety hocikde, bola som tam nadsena.... ) odporucam..nadherna je kapadokya, aj pamukale, aj vylety do side na manavgat 🙂

kasia1112
autor
21. jún 2019

@marina24 ďakujem veľmi pekne za radu. Budeme ubytovaný v Monart city hotel pri plazí Keykubat. Chcem sa ohľadne plazí spýtať na vstup do mora je potreba topánok som sa dočítala že sú skaly a kamene. Dakujen