Prosím vás. Idem kupovať prvý krát letenky. Syn keď budeme letieť na dovolenku bude mať 11 a keď sa budeme vracať bude mať 12. Od 12 r je už dospelacka. Takže mám mu kúpiť aj tam pre dospelého. Alebo dá sa.ro nejako označiť? Ďakujem za každú radu. Pripadne aj kde je najlepšia kúpa. Dik
bud jedna dospelacka alebo kupit na 2x ...
Kup do 12r spiatocnu, rata sa vek pred odletom. Mam osobnu skusenost taku s British Airways, ale ak chces mat 100% istotu spytaj sa na chate priamo leteckej spolocnosti ktoru chcete vyuzit.
wow to som netusila ze su detske ceny leteniek v Europe tak dlho. Ja platim od 2r dospelacku-plnu cenu zlava je len ked babo sedi na mame 🙂 by som na tvojom mieste zavolala tej spolocnosti s ktorou chces letiet. Ale toto podla mna ani nebudu kontrolovat -datum narodenia ..tiez si myslim ze smerodatny je vek v case odletu.
to je jedno, aj tak cenu platis rovnaku ako za dospeleho, dieta od 2 rokov stoji rovnako ako dospely, jedine sedadla maju lacnejsie
Tak vacsinou cena letenky je rovnaka ale mozu byt rozdielne letiskove poplatky kde budes mat tu zlavu na dieta a ine danenie. Preto su tie kategorie0-2, 2-12, 12-17.
@lucik194 no zial nizkonakladovky ani nemam u nas 😅mna cesta na Svk stoji rovnako ako Keby som letela na Easter island 🗿 a teda zhanam naj letenky. No koli detom max 1 prestup. Low cost v usa a v Europe som lietla bez deti a zas tie ceny intekontinentalne nie su take vysoke. Aj do usa mas lacnejsie ako k nam. A este je rozdiel v cene ked letis odtialto odtialto su vzdy drahsie ako ked letis z europy sem. O niekolko stoviek.
@syslik81 ale ona ma pravdu… weight balance sa netyka len vahy cestujucich - ten urcuje nasledne rozlozenie batoziny do jednotlivych compartmentov aby lietadlo bolo vyvazene…
Samozrejme ze na gram presne to nie je, existuju vseobecne vahy muz/zena/dieta/infant ktore na vypocet sluzia… ale rozdelenie cestujucich do kategorii uzko suvisi prave s vyvazenim lietadla…
@buba183 Bezna prax je ako bolo uz napisane, kupit letenky zvlast… alebo ak, tak kupit potom uz pre dospeleho obe, akurat ze mozete mat problem s check-inom (najma ak sa jedna o nizkonakladovku) - bez pozmenenia udajov z dokladu (co mimochodom dobre riesenie nie je), neurobite check-in, takze to budete musiet riesit na letisku…
@kacusik69 ano to chapem ,ale ci kupi infant alebo dospelu to je spolocnosti jedno .. pokial sa jedna o jednu osobu .. chek in aj tak spravi az po telefone ci na letisku takze si to prisposoibia .. kazdopadne otazka bola aku letenku kupit a tvoja a moja odpoved sa zhoduje .. to ako lietadlo vazi ludi je uz nepodstatne ... cena za teenagera a dospeleho uz snad ani u nizkonakladovky nieje .. jedine uk ma APD free pre teenagerov a deti .. co je mozno 20 libier
@buba183 prvu otazku neporadim ale skuste sa soytat v skupine cestujeme lietadlom tu na Mk. coss tyka druhej otazky- najlepsie je vzdy kupivat priamo cez letecku spolocnost (inak od 12 je “teen” letenka, dospelacka je od 16)