Maminky ktore lietate dlhe lety,zaoceanske,aku sedacku pouzivate pre deti ktore maju vlastne sedadlo ale este nesplnaju hranicu aby vnom mohli sami sediet bez pridavnej sedacky? Maly bude mat priblizne 1rok aj 7m kedy planujeme cestu... svagrina ktora z usa lieta kazdy rok s detmi,pouzivala bud vajicko abo jednu sedacku univerzalnu pre dceru kt mala ca 2roky,ale u nas sa taka zohnat neda... viem ze kazda letecka spolocnost ma nato ine podmienky,ale predsa ci nahodou neexistuje nieco univerzalne co mi budu akceptovat viacere letecke spolocnosti?
@katarinka1110 ahoj, ja som teda nikdy v lietadle nevidela dieta sediet v sedacke. Ved nieje dovod. Pas je len dvojbodovy, nie troj jak v aute. Ked dieta este nema miesto, sedi na kolenach svojej mamy a ak uz ma zakupene miesto sedi same bez autosedacky. 🙂
lietame do usa od pol roka maleho, teraz ma 2,5 a sedacku sme nikdy nebrali.nikdy ma to ani nenapadlo🙂
@katarinka1110 ak si zoberies autosedacku aj tak ti ju letuska zoberie, dieťa do 2rokov sedi na rodičovy a potom same ,v autosedacke ti nedovolia ti posadit dieťa
@barbora59 a maly ti vzdy sedi na kolenach? Svagrova pochadzajuca z usa ked lietava na svk vzdy mala pre dcery do 3 rokov sedacku vlietadle,bud vajicko abo autosedacku ked boli starsie...vzdy im plati letenku kvoki tomu aby mali vlastne sedadlo a tam podla nej dieta do 2rokov bez pridanej autosedacky sedet nemoze...aj jej to vzdy zobrali do lietadla... zato sa pytam lebo tu na svk som sa docitalan o tom trochu inak..
Ahaaa , no ja som zatial letela iba business triedou, do 2 r dieta lieta zadarmo boli sme na 1 mieste, tam sa to rozklada na postel , teraz ma 2,5 poletim asi v ekonomike a mal by mat teda uz svoje sedadlo.. No asi si neviem predstavit ze okrem prirucnych tasiek , kocik, ovesana este pri prestupe budem tahat autosedacku(chodime aj sami). Lietam s Virginom.. Inak na kolenach sedi ked sa vzlieta a pristava inak lieta po lietadle. Udrz 2 rocneho chalana 10 hodin na mieste.Cesta tam je premna VZDY peklo, maximalne sa vzdy opustim:🙂)naspat je to stokrat lepsie su to lety na noc tak to prespime .
@katarinka1110 ahoj, ano, pre babo mozes mat vajicko,ak mu platis vlastne sedadlo (ak nie,musis ho mat celu dobu na sebe, ale mozes mat stastie,ze bude lietadlo nenaplnene,vtedy samozrejme je moznost,ze prazdne sedadlo ''ziskas zadarmo''). pre dieta pod 2 roky autosedacku,ale to ma kazda spolocnost ine podmienky.
ja s malym lietam len v ramci EU zatial, ale letela som uz viac x aj do USA (bez dietata) a ano-vajicka a sedacky v lietadlach boli,resp. rodicia,cize urcite na to podmienky su.
dieta nad 2 roky sedi samo na normalnom lietadlovom sedadle.
@katarinka1110 my sme sice nikdy neleteli dlhe lety,len v ramci EU a Azie ale nikdy sme nemali autosedacku,aj ked sme mali brali ju ako batozinu,najlepsie bude ked sa poinformujes u vasej leteckej spolocnosti aby si zbytocne nekupovala