Aktívnejšia dovolenka pri mori pre pár

28. jan 2023

Ahojte.
Pohrávam sa s myšlienkou, že by sme išli prvýkrát spolu k moru na dovolenku. Po 3 rokoch manželstva by sa aj patrilo 😂😂
Ani jeden z nás nie sme moc scestovaní a v tomto skúsení, ja som bola na normálnej dovolenke pri mori 2x a to bolo už dosť dávno. Takže asi by som bola pokojnejšia ísť cez cestovku, kde viem, že je o všetko postarané a mám sa na koho obrátiť.

Keďže nemáme deti, nemusíme byť v nejakom extra family friendly rezorte.
Veľmi rada by som si požičala bicykle a šla sa niekde poriadne previezť po nejakých nie úplne lesných a kopcových cestičkách. A tiež by som prijala prechádzky, asi skôr po prírode ako po pamiatkách. A aby sme sa cítili ako tak bezpečne.
Ocenila by som aj nejakú vodnú aktivitu alebo šport, prípadne nejaké ihrisko alebo podobnú zábavku.
Ale samozrejme more a pláž musí byť, aby bolo kde aj leňošiť. 🙂
A určite na 100% letecky.

Čo sa týka peňazí, tak keby nás to celé celé so všetkými atrakciami a polpenziou vyšlo do 2000€ na 7-10 dní bola by som rada. Ale to už by som chcela super pekný čistý hotel a prostredie a všetko perfektné.

Máte nejaké tipy aspoň na oblasť kde by som mohla začať hľadať? Alebo ste boli na nejakej takej dovolenke, na ktorú radi spomínate?

Ďakujem 🙂

leniel
28. jan 2023

bojím sa, že pri súčasných cenách je ten budget malý... nakoľko ste jazykovo zdatní? nádherná je napr. Sardínia, ideálne požičať auto a prebrázdiť ostrov. My sme s manželom po svadbe takto obehli Thajsko 4 ostrovy a potom ešte Indonéziu/Bali, pokiaľ viete angličtinu, smelo do toho, internet je plný informácií

autor
29. jan 2023

@leniel angličtinu máme obaja na veľmi dobrej úrovni. 🙂 Akože mne kľudne by stačili aj Európske destinácie v lete keď bude aj tu teplo 🙂

mk1111111111
29. jan 2023

Len tych 2tis je dost malo

mk1111111111
29. jan 2023

V Europe je drahsie ako mimo

veselo_neveselo
29. jan 2023

Ved klasicke europske destinacie spokojne, grecko, spanielsko, taliansko, kanare, tam je vsade krasne, ked ste tam neboli tak vyslovene kam pichnes prstom do mapy, tam mozes ist.
Popozeraj cestovky, co ponukaju, a vyber si podla toho ktora krajina ta zaujme.
Podla mna aj za vas budget sa da spravit super dovolenka, ked nepotrebujes extrasuper inclusiv a 5 hviezd hotel.
Inac vsetko co si vymenovala tak maju vsetky letne plazove hotely, aj bicykle, ihriska, a ci bude co pozerat musis pozriet pred zajazdom, ale vacsinou co pozerat je.

nada847
29. jan 2023

do tej sumy to bude celkom problem, najma ked si vezmem, ze jak nas vysla dovolenka napriklad minuly rok, za mna dobra dovolenka na objavovanie je napriklad Lanzarote, je to ostrov kde je toho mnoho, ideal je pozicat si auto a prejst, co sa da 🙂