Ako zbaliť veci, aby sme neprekročili 15 kg?

bobka200
6. jún 2015

Ahojte babenky mam mozno blbu otazku ale idem letiet po prvy krat a fakt neviem ako to funguje. Musim veci seba a krpca vpratat do jednej cest.tasky alebo mozem mat dve s tym ze ich spol.vaha nemoze prekrocit 15kg? Bo v papieroch z cestovky mame napisane ze dieta nema narok na batozinu.dakujem

vroni
6. jún 2015

mozes mat dve tasky.

sardinka333
6. jún 2015

Ved čo sa neopýtaš priamov cestovnke kde ideš? Tam ti najlepšie povedia aké pokyny má prepravca s ktorým poletíte. Každý prepravca može mať iné. Dieťa je zrejme ,,infant,, a ten kedže cestuje ,,zadarmo,, tak nemá narok na žiadnu batožinu ani na sedadlo (bude sedieť tebe nakolenách) len na prepravu kočika. Z toho čo uvadzaš mi vychádza že tvoja batožina ako celku musí byť 15kg...či v dvoch taškách alebo jednej je asi jedno. Za prekročenie kg budeš platiť pokutu, poplatok. My si batožinu teda vážime doma na osobnej vahe aby sme na letisku nemuseli ,,prebalovať,, a kufre si omotáme priesvitnou foliou ,,kolom dokola,, označíme menom, adresou.

moni839
6. jún 2015

Co som cestovala s detmi ja, tak mali male detske cestovne tasky, do ktorych si zbalili veci a v pohode. Prirucnu batozinu mozes mat. Ono je to rozdelene kufor a prirucna batozina.

prasiatko30
6. jún 2015

No neviem ale pokial letite tak obycajne ta vaha je max vaha na jednu batozinu - cize jedna batozina moze mat max 15kg - nemoze to byt rozdelene do dvoch to by uz bola dalsia batozina za ktoru by sa asi muselo doplacat - ǎe ako spravne pise kocka nado mnou kontaktuj priamo cestovku a oni by ti to mali dostatocne vysvetlit

tana2278
6. jún 2015

Neries 2 tasky. Predstav si, ze ides s dietatom, prirucnou batozinou a 2-ma kuframi/taskami ( uz je jedno ci male alebo velke). Tu plati, cim menej kusov, tym lepsie.

moni73
6. jún 2015

podla vsetkeho mas dieta do 2 rokov. najlepsie bude, ak budes mat kufor na kolieskach (ak nemas, skus si pozicat), do neho sa zbalit - do 15 kg, odvaz si doma, tam daj aj vsetky tekutiny (opalovacie kremy,sampon, kvapky, zubne pasty, ...). a ako prirucnu by som brala ruksak, tak do hmotnosti cca 5 kg (nemyslim, ze ti ho budu vazit). plienky, vyzivy a pod pre malickeho si kupis na mieste, takze ber len na cestu, mozno 10 plienok. peknu dovolenku 🙂

eeffka
6. jún 2015

netreba balit 1000somarin ( videla som uz ludi co aj nocnik na dovolenku trepali...) a v pohode sa vojdes na letnu dovolenku, tak male dieta nema narok na ziadnu tasku, takze sa musis pobalit do kufra a 1 prirucnej
ak si hakliva na dieta tak namiesto samponu pre seba a dieta vezmi len pre neho ty sa umyjes aj s tym, to iste opalovaky radsej dietatu ako sebe ( ked je dobre pre neho musi byt aj tebe) .... veci sa daju oprat na slnku suche do 30min
ja osobne sebe beriem veci cim som starsia tym menej, resp rokmi som pochopila ze sme tahali zbytocne veci ale to sme chodili autom a to odnesie... skoda ze si to dala ako otazku nie diskusiu, lebo zavisi aj od oblasti kam ides. my napr sme min rok riskli a nebrali ani slnecnik ani formicky ani plienky
dcera sa mi odplienkovala za 2dni , aj ked som utekala kupovat do obchodu, cena ako u nas, slnecnik stal 5eur, formicky 3, po dovolenke som ich podala rodinke co prave prisla

fra
6. jún 2015

my inak lietavame často na dovolenky s ryanair a sme takí skrblíci, že neberieme žiadnu klasickú batožinu, lebo každý - aj deti aj my dospelí- sa do príručnej dokažeme zbaliť tak, že je v norme - a to si tam decká popchajú aj plutvy a okuliare 😅 ... tekutiny a gély zoptimalizujeme do 50ml balení a ak na dovči potrebujeme niečo väčšie tak si to tam jednoducho kúpime - zbaliť sa dvaja do 15 kg kufra + príručná sa mi zdá uplne v pohode, ved hadam nejdete na severný pól, na dovču stačí niekoľko tričiek a kraťasov, veľký uterák a jeden sveter 🙂 - a má to dalšiu vyhodu- pri tomto optimalizovaní batožiny nemusíme trpnuť, či kufre doletia zároveň s nami 🙂

nika19918
6. jún 2015

Dieta do 2 rokov je infant. Nema batozinu. Kocik a tasku ku kociku. Do svojej velkej batoziny zbal tazke veci a tie ktore nemozu byt v prirucnej. Do prirucnej naprataj oblecenie a to zmestit do 10 kil. Mne po x letov vysiel najvyhodnejsi prirucny kufor. Tam oblecko krasne nabalim. Good luck 😉

dzejn80
7. jún 2015

Ahoj, no ako ti uz baby napisali, najlepsie je opytat sa v cestovke alebo si vygooglit, ake ma letecka spolocnost limity. Bezne je to 15kg + 5kg prirucna. Ja som letela s rocnym synom sama do Turecka a teda mala som velky problem sa do toho zmestit. Plienky a kopec veci co som mu brala. Mala som cez 20kg a bola som zmierena, ze budem mat overweight a budeme doplacat. Nakoniec sme neplatili nic ani cestou tam ani spat, myslela som si, ze si to snad na check-in nevsimli, ale potom mi delegatka vysvetlila, ze ak nie je hrozba, ze by bolo lietadlo extra zatazene, tak na charteroch z toho nerobia velku vedu.
Ale urcite ti odporucam, aby si nebrala hracky, kybliky a podobne veci, vsetko sa da za par susnov kupit na mieste, dokonca aj plienky castokrat maju za velmi podobne ceny ako u nas - minimalne ked sa ti aj jemne predrazia, raz za rok na dovolenke to zvladnes. Zober drobcovi zupan a nemusis riesit vela uterakov, pripadne mozes vyuzit hotelove.
Peknu dovolenku prajem 🙂