Baby, dcéra má 12 rokov. Už dva roky má ms... Mali sme naplánovanú dovolenku, avšak nevedeli sme ako na tom bude. Zistili sme pred pár dňami, že 1.8. má dostať ... 4.8. odchádzame, je to len víkend dovolenkový, ale potrebujem vašu radu/pomoc.. Zháňala som menštruačné plavky, Perties mi nechcelo vložiť produkt do košíka aj napriek tomu, že mali plavky na sklade, či chyba stránky alebo môjho mobilu, neviem. Tak som našla stránku až z ČR... Písali, že plavky mi dorazia 31.7. čo bolo super, avšak momentálne mi prišiel mail, že sa to posunulo a 31.7. to príde ešte len k nim na sklad a posielať budú až v piatok, čiže v deň nášho odchodu 🙈 jedna zlatá baba tu na MK mala plavky, avšak malé pre moju dcéru. Obvod bokov má 85cm... Máte niektorá na predaj také menštruačné plavky alebo viete poradiť, kde by som ešte vedela zohnať? Tieto od Lunacare boli tiež dosť drahé, 32€ aj s poštovným čo v porovnaní s Perties je super, ale ja nemám už 50€ na Perties alebo inú značku... Je ešte iná možnosť, alebo sa budem pozerať na sklamanú dcéru? 🙈 Má totižto sociálnu fóbiu, čiže medzi ľudí na kúpalisko nehrozí ísť a preto sme vybrali na dovolenku malý rodinný domček, kde budeme iba my a má tam aj bazén... Bože baby pomoc 🙈
@levandulova111 a taky mini tampon nemoze byt?a neskusala si este raz dat do kosika,pripadne zavolat na infolinku.ved to je este cely buduci tyzden.ak je to na svk na sklade nemal by byt problem ak dnes tam zavolas nech poslu
@levandulova111 vsak jej kup tampony 🤷🏼♀️
@lienka9 napadlo mi to na druhý deň až 🙈 viem, moja chyba... ale vyše 80€ dať za plavky dokopy je trošku moc 😔 keby objednám aj Perties, preto som písala sem 😔
@matkahelka
@milanemila a to môže? Tampóny? Má 12, neviem aké to tam má zo spodu, či moc úzke alebo nie, aby si neublížila 🙈
Ja som myslela, že tampóny sú len pre také, ktoré už mali pohlavný styk 🙈
Tampony male normalne moze
Ja som mala na dovolenke menštruáciu, riešila som to tak, že pod plavky som si dala normálne menštruačné nohavičky.. tie kúpiš aj v DM a je tam celkom výber... Je to takmer rovnaký materiál a princíp ten istý.. môžeš kúpiť viac a môže sa vždy prezliecť.. ja také dcére určite kupim skôr ako tampóny, nemyslím že sú vyhra ich používať, navyše k malým dievčatám..
Tampony moze, ak ju to nebude boliet pri zavadzani. Kup rovno tie do vody, vyslovene len kvoli bazenu, inak normalne nechajte vlozky alebo menstruacne nohavicky.
@jana_eyre_2 presne, čítala som práve, že tampóny môžu dievčatá používať už od prvej menštruácie aj keď nemali pohlavný styk, ale nemyslím si, že písali o 12 ročných dievčatách... Rozmýšľala som nad tými nohavičkami, teda si môže dať aj tie do vody a na to plavky hej? Nenasiaknu jej nohavičky vodou?
Ja by som ju naucila pouzivat tampon. Normalne ho moze od prvej ms bez ohladu na pohlavny styk. Cela krabicka tri ecka a nie zhanat kvoli víkendu 50eurove plavky. Zbytocne to komplikujes
@anjelicek26 no veď práve, bojím sa toho, aby ju to nebolelo a potom sa bude báť to vytiahnuť a potom bude mať po nálade... Lebo boli sme aj u klinického psychológa kvôli podozreniu na aspergera, mala viacero príznakov a doktor tiež povedal, že je to možné, ale kontrolné sedenie máme až v septembri, čiže zatiaľ to označil ako sociálna fóbia, keďže na aspergera bolo treba v dotazníku minimálne 140 bodov tuším a ona mala 144 ak si dobre pamätám... Povedal, že to nemusí byť priamo asperger, tak uvidíme... Je taká svojská, preto by som nerada jej ešte ublížila tampónom, presvedčím ju, že je to ok, ona si ho bude chcieť zaviesť, zabolí ju to a je to v piiip.... Chytí svoje stavy/nálady a je po dovolenke (pre ňu)... Síce to hrozí tak či tak, hlavne keď bude mať ms, ale nechcem to zvyšovať rizikom s tamponmy...
@levandulova111 mne nenasiakli, mne to príde úplne to isté, len nohavičky majú viac príjemný materiál na nosenie, plavky sú z typického plavkového materiálu ale tá vložka je tam taká istá ako v nohavičkách.. aspoň teda v tých čo som porovnávala.. ale mozno majú aj plavky v DM to som ja nezachytila..
Inak ja sama nemám rada tampóny, preto som už teraz rozhodnutá že dcére budem radiť menstruacne nohavičky/plavky..
Normálne naučiť zavadzat tampon, moje dcery boli vrchlove plavkyne. 4-4,5 hod denne v bazene, hadam si nemyslis, ze plavkyne 5 dni do mesiaca neplavu...
Mam dceru plavkynu, od 11 rokov ma cyklus a od zaciatku v podstate pravidelny. Jedina moznost - mini tampony. Prvy pokus - ja to nechcem. Nemusis, "len" nebudes kazdy mesiac tyzden plavat🤷♀️ aha, tak to zvladnem. A bolo vybavene.
@evkamotka práveže to nekomplikujem ja, ale jej "diagnóza"... Bolo podozrenie na aspergera, ale potrebný počet bodov presiahla o minimum, tak doktor to zatiaľ uzavrel ako sociálna fóbia, ideme na kontrolu až v septembri, ona je taká svojská a bojím sa, že ak ju presvedčím na tampón a ju to zabolí, dostane svoje stavy/nálady a hotovo.... Preto nechcem riskovať tampónom aj keď som sa už dočítala, že malé dievčatá tiež môžu...
@ddaassuullaa no, keby to bolo také jednoduché u nás... Moja keď raz povie nie, tak s ňou nepohne ani tank, keď ju presviedčam, tak sa často stane, že chytí nervy .. 🙈 mala podozrenie na aspergera, ale zatiaľ nie je potvrdený .. uvidíme v septembri a proste s ňou pracovať je koľkokrát ťažké, keď nechce, tak nechce... Chodí aj k psychologičke, ale ani ona s ňou koľkokrát nedokáže pohnúť 🙈
@levandulova111 ak urcite nechces tampon, chod fyzicky do obchodu a kup take plavky, eshopom to dlho trva
@bmolko nemyslím, ale tiež si nemyslím, že mali "diagnózu" 😔
@levandulova111 mas tampony mini, my ideme na dovcu dcera asi tiez tak a aj ja budeme mat... cize beriem, ked nie da si kratasy a budeme robit nieco ine.
A preco 80EUR zaplavky? ved tie ktore ti neprisli, nestihaju, zrusis/vratis. Proste nejde nejaka moznost, objednaj druhu. Ja som napr. objeednavlaa vcera rano veci, vyslovene som im do poznamky a potom aj emailu napisala, ze to potrebujem dnes. POslali to hned.
@levandulova111 u nás v obchodoch také nie sú, iba v DM menštruačné nohavičky... Ale skúsim teda tie a na to plavky normálne... Snáď to tú chvíľu vydržia a nenasiaknu
@levandulova111 tak sa nebude kúpať.
Zase svet sa nezrúti.
@simca06022011 hento je stránka z čiech a posielali sa peniaze vopred... Komunikujú cez email bez problémov.. skúsim objednávku teda zrušiť a nech mi pošlú peniaze, lebo naozaj zbytočne vyhodených 32€, keď mi to nepríde ako bolo písané .. tých 32€ pri troch deťoch viem oveľa zmysluplnejšie minút....
@levandulova111 nezavidim, no urcite u nej hraju velku ulohu aj hormony. zbytocne by som ju nenutila a nerobila si hlavu. Vysvetlim moznosti a nechavam na jej rozhodnuti. Ona sama zavrhla (ale plavkyna) nejake menstruacne plavky👀
@terezka1947 tak nezrúti, ale keďže medzi ľudí na kúpalisku s jej diagnózou sa nedostaneme, chcela som jej spríjemniť leto aspoň takto...
Minulý rok nám to vyšlo vždy tak, že na víkend akurát mala "kľud"... Tento rok ako náročky zakaždým "trafí" víkend... 🙈
@levandulova111 bude sa kúpať až na 4. alebo 5. deň MS v súkromnom bazéne, kde budete iba vy. Aj keby už išla iba v obyčajných plavkách kúpať, tak sa, podľa mňa, nič nestane.
@levandulova111 viem sa vyjadrit iba za seba. Ja som dostala menstruaciu v 11 a neznasala som vlozky a ten pocit “necistoty”, takze som uz v takom veku pouzivala tampony. Teraz mam 30 a odvtedy som vlozky pouzila naozaj iba v sestonedeli 🙈
@levandulova111 to je jedno z kade je stranka
@milanemila tiez tak :D
@levandulova111 naucit ju pouzivat tampony