O týždeň cestujeme na 15 dňovú dovolenku do Talianska. Cesta ale trvá 24 hodín, možno trošku viacej. Čo im zobrať na zábavku? išli ste s takto starými deckami autobusom? My sme už raz boli, ale to boli malinkí a väčšinu cesty prespali. teraz ma ale nejako chytá nervozita 😉
Presne na tento typ cesty se chystam (ale opacnym smerem - t.j. z Italie) 😉 ....moje deti uprednostnily jako dopravni prostredek autobus....
Je jim 9 a 12 🙂 a nejvice se zabavi:
PSP, Nintendo, karty, knizka, Mp3/4 ,autobusova televize + poslech aut. hudby.. cd prehravac...lusteni-krizovky, scrable, a v neposledni rade: spani..jezdime tak, ze hodne prospi😉
p.s. Nebud nervozni..(ale ja jsem taky 😎 )..hlavne kvuli toaletam, casto je zamykaji a nedavi moznost jejich pouziti 😠 😠 😠
Prejeme prijemnou cestu🙂
autobusom taku cestu...to si s mojimi detmi predstavit neviem.:D nam staci, ked ideme na slovensko (to cestuejme ca 4 hodky....mame dvd prehravac, knihy, mp3 a hry typu hadanie povolania, kyvanie okoloiducim autam - to ich bavi najviac a neverili by ste aj soferi a posadky inych aut dostanu hned lepsiu naladu:D (aj ked udajne je to zakazane)
No já v jejich věku jela 27 hodin do Španělska a cesta tam byla v pohodě, těšili jsme se, spali jsme, hráli slovní fotbal a takové věci, no cesta zpět byla podstatně horší 😅 Ale nepanikař, oni děti se vždy nějak zabaví a záleží jak pojedete, my jsme tehdy vyráželi v šest ráno a nemohli jsme dospat, tak jsme byli unavený 😀 Jináč když jsme jeli do Bulharska, tak vedle nás seděli cca stejně staré děti jako ty tvé a hráli karty a byli naprosto zlaté 😵 My zatím zedíme jen Slovensko - Čechy, ale cesta taky brutální (6 - 9 hodin) a děti malé 1 a 3 roky, no když začnou vymýšlet, je zle 🤐
ja som prečítala : ako sa čo najlepšie zbaviť 8 a 11 ročných chalanov 😀 😀 😀
ako tu už baby písali, nejaké hry, MP3, nejaké bloky a perá, môžu sa hrať meno-mesto, alebo lodičky či ako sa to volá 😵
my na dlhu cestu hráme hru kto prvý uvidi červene auto🙂 (alebo nákladne albo biele alebo autobus...) potom hráme že typujeme aké auto nás predbehne🙂 alebo hru čo je to? a vymýšlame si napríklad kocurkovice alebo hrozienkovo 🙂 ešte je dobre hrať hru kto prvýneprehovori (občas je to nutne) na parkoviskách hráme hru kto bude prvý pri lavičke alebo kto prvý spapá chlebik (naše dieťa rado suťaží) veľa siv aute sami spievame a aj vymýšlame dalšie strofy minule sme na čížička zaspievali 20 strof ktore sme si vymysleli čo všetko čižiček môže robiť.
U nas tiez najviac fici Nintendo DS, citanie komixov, alebo pocuvanie hudby, pripadne hry, ked jeden povie pismenko a dalsi musi na to pismenko povedat mesto, alebo zvieratko. Hned ako povie odpoved da dalsie pismenko, pripadne ina hra, povie sa slovko a z posledneho pismena musi dat dalsi dalsie lubovolne slovo. Hehe, kolko miest a zvierat sme my uz povymyslali, som presvecena ze neexistuju ani v rozpravke 😀 😀 😀
No a este spanie, moj syn je vycviceny, stale na cestach, cim viac prespi, tym menej vnima cestu, tym rychlejsie mu to ubehne a mne tiez, lebo pri soferovani a nekonecnych zapchach priznavam ze ma tieto hry celkom vycerpavaju 😀 😀 😀
@murcos mozno aj tvojim detom sme uz kyvali, ked nam decka kyvaju, tak odkyvame, deti z toho maju srandu a dobru naladu, my tiez 😀 😀
@elise tak keby môj najmladší začal spievať čížička v autobuse, tak by sa do minúty "vyľudnil". ja mám takú skúsenosť, že moje deti v autobuse nezaspia. dvaja sú kľudní ale prostredný, ten vždy "bavil" celý autobus (teda vo veku tých 8-10 rokov). a všetkým aj so šoférom išiel po čase dobre na nervy. ale zavrieť mu ústa bolo teda nemožné.
inak brávame také tie magnetické spoločenské hry na cesty (človeče, šach...), hlavolamy, krížovky, osemsmerovky, DVD prehrávač a hlavne knihy, lebo radi čítajú.
ked nic nepomoze, tak kinedril :D
Hmm, my sme pravidelne takto cestovávali - ročne minimálne dve dovolenky, kde cesta busom bola dlhšia ako 16hodín a nepamätám sa, že by sa kvôli tomu robil nejaký cirkus - všetci sme sa tešili na dovču a vedeli sme,že cestu proste musíme vydržať - a to neboli ntb,dvd,mp3 a podobne - takíto chalani sú už veľkí a už musia vedieť pochopiť, že to vydržať proste treba a inak to nejde...
zobrat karty, cestovné hry alebo notas alebo psp a ide sa