Ako vydržíte v lietadle v šľapkách/sandáloch na boso?

lylyjana
6. máj 2022

Len ma to zaujima, lebo mne je v lietadle vacsinou zima a ked vidim, ze vela zien (aj celebrit na foto) je na letisku na boso v slapkach, sandaloch atd tak ako to vydrzite? Nie je vam zima? Ci si vzdy natiahnete nejake ponozky v lietadle? 😅

mauduska
6. máj 2022

V lietadle neviem, ale ja si do ranného vlaku beriem ponožky do ruksaku, dám si ich na bosé nohy a vybavená vec :D

nika_val
6. máj 2022

@lylyjana mám v kabelke ponožky väčšinou 😁

janai1
6. máj 2022

Tiež nosím sandále v lete a nie je mi zima a žiadne ponozky nenatahujem 😀

lucik194
6. máj 2022

v lietadle v lete uzavrete tenke tenisky s nizkymi ponozkami

pribinak
6. máj 2022

Ale prosím tá, spraví pár fotiek na instac v nejakých štýlových sandalkoch ktoré vráti ako nevyhovujúcu tovar a obuje si tenisky s ponožkami

tipko
6. máj 2022

@lylyjana lietam vždy v teniskách a so sebou aj sveter. Niekedy je v lietadle fakt zima.

missdiva
6. máj 2022

@lylyjana ja bezne nosievam sandale do lietadla ked idem do teplej destinacie a to som dost zimomrava ale ved nech si ide kazdy v com chce, viac ma trapi puchnutie noh...

pribinak
6. máj 2022

@lucik194 aj ja tak

tenerifka
6. máj 2022

Ozajstna celebrita neleti komercnou linkou a teplotu jej v jete nastavia na zelanie, inak v business a 1.triede komercnych letov mas deky a ponozky, na dlhych letoch to dostanes aj v economy

bluka2
6. máj 2022

@tenerifka to je hudba minulosti, teraz s economy lietajú aj niektorí prezidenti štátov, čo majú trochu pochopenia pre klimatickú situáciu. V business omnoho viac CO2 pripadá na 1 pasažiera...
Na krátke lety do 3 h a také, v ktorých nestrávim noc, mi ponožky absolútne netreba. Asi mi deti držia krvny obeh v správnom tempe

kiki68
6. máj 2022

@lylyjana nie , pouzivam deku vacsinou. Lebo potom je to zas o hubu ked vystupis a tie boty su uz tesne po par hodinach letu.

tenerifka
6. máj 2022

@bluka2 ale "celebrity" maju v pazi klimaticku situaciu. Pozri si FLIGHTRADAR, nebo je plne sukromnych jetov

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluka2
6. máj 2022

@tenerifka tak hej, tieto "celebrity" ma posledne dni stvu a fakt rozmýšľam nad tým, akým mechanizmom by sa tieto debilné súkromné lety dali zakázať

tenerifka
6. máj 2022

@bluka2 dopyt-ponuka, bohuzial, za nasho zivota sa to nezmeni

bluka2
6. máj 2022

@tenerifka tak ale dajú sa vytvoriť zákony a regulácie, ktoré by to znemoznovali. Myslím, že možno ešte zažijeme. Teda verím, že aspoň moje deti budú hovoriť o tom, ako sa kedysi lietalo ako my hovoríme o tom, že kedysi sa do Ameriky chodilo loďou. Je to nevyhnutné...

adriannasvk
6. máj 2022

Ja do lietadla vzdy tenisky a tensiu mikinu alebo svetrik,je tam vzdy zima. Aspon mne 😅

tykat
6. máj 2022

@lylyjana mna svokra upozornovala ako skusena cestovatelka ze v lietadle je velmi chladno ked som letela prvykrat. Tak ja rifle, ponozky, botasky... v lietadle som sa prepotila na sedadlo a v grecku ked sme vystupili som sa skoro uvarila. Naspat som isla v slapkach a kratasoch. Jedine co si vzdy beriem je megavelka tenka bavlnena satka. Ked mi je zima na letisku alebo v lietadle tak si ju prehodim, alebo aj deti som nou prikryvala ked boli mensie a zaspali.

sissy27
6. máj 2022

@lylyjana normálne, chodím tak 9 mesiacov v roku 😅 (nie, nežijem v tropickej krajine, normálne na svk). A tenisky považujem za zimnú obuv. Mne je všelikde zima, ale na nohy nie. V lietadle mi uzavreté topánky proste vadia.

tenerifka
6. máj 2022

@bluka2 nerobim si vobec iluzie. U nas na ostrovoch mame rezidenti 75%zlavu na letenky na spanielsku pevninu, aj medzi ostrovmi. Bol uz davnejsie navrh, aby sa to vztahovalo len na ekonomy class, ale hore to zamietli, aby neprisli o svoje pohodlie za malo peñazi. Ja sa priznam, ze tiez obcas vyuzivam business, lebo so zlavou je ten rozdiel maly

bluka2
6. máj 2022

@tenerifka ja s týmto končím. Ak budem chcieť ísť z Nemecka so Portugalska (čo je moja srdcová krajina) už iba vlakom. Áno, bude to náročnejšie aj drahsie, ale čo uz. Viem, že ten rozdiel, čo spravím je o dosť menší než títo businessmani, ale aj oni majú svoje argumenty. Tak som dospela k názoru, že treba spraviť maximum toho, čo každý za seba môže. Na takom krátkom lete by som business nešla, ani keby mi za to dali 50€ k dobru.takze nič v zlom, a vďaka za ten príklad, na to sa určite pozriem bližšie... V eú to už ale nemá dlhú budúcnost, myslím/dúfam, že tie ciele EU Green deal sa podarí aj dosiahnuť

domiklik
6. máj 2022

@lylyjana odfoti sa, a následne natiahne ovčie papuče

dankanka
6. máj 2022

@bluka2 sukromne lety a velke dovolenkove lode by som zakazala..vacsinou ti, co odmietaju slamku do drinku a maju plnu hubu eko, lietaju trikrat do roka na druhy koniec sveta. Alebo sa mi paci v.vincze, ma nove hobby, lietanie :D

tenerifka
6. máj 2022

@bluka2 ja myslim, ze mozno v EU sa to pohne dopredu, ale v USA urcite nie, ani v azijskych krajinach, a tym aj bohati ludia z EU najdu sposob, ako s tym vybabrat, tak ako si bohati Rusi aj napriek embargu nadalej lietaju po svete. Proste toto sa nijako nevyriesi, a ano, kto ma cas a moznost ist niekam vlakom, tak fajn, ale nie vzdy sa to da, z ostrova nemas sancu, ani ked niekto ide z De do Portugalska a ma len tyzdeñ dovolenky. Lacnym letenkam ale mozno bude zanedlho koniec, a lietanie bude len pre vyvolenych, ceny pojdu hore. Nechajme sa prekvapit, ale dobre uz bolo a nevidim to prilis optimisticky

bluka2
7. máj 2022

@tenerifka hej, tie ostrovy ďaleko od pevniny, tam fakt už nič iné väčšinou neostáva, ale keby ostalo len to, aký by to bol svet. Tu v Číne si to človek uvedomí, niektoré dni je ťažko dosiahnuť pomerne čistý vzduch a malo CO2 zároveň. Keď si predstavím, že takých dní bude viac a viac a že to bude ešte horšie pre naše deti a ich deti, prechadza ma chut ten trochu komfort za cenu CO2 a iných plynov, co by som si mohla dopriať. Nedávno bol v Guardian článok, že letecká doprava má ešte o 2/3 väčší dopad ako sa do teraz predpokladalo, lebo sa do paliva pridávajú aromatické chemikálie, ktoré tiež zaťažujú ovzdušie a s tým sa do teraz nepočítalo.
Čo sa týka toho 1 týždňa dovolenky, presne to uvažujem, chcem si to spojiť s home office a čo sa týka školy deti, buď to budem musieť spraviť tak, že jedno dieťa nepôjde a musím jej to vynahradiť tak, aby jej to nebolo luto (povedzme nejaký tábor) alebo pôjde a týždeň bude "home škola". Podľa mňa to bude chvíľu trvať, kým sa nájde nový systém, ale raz keď bude, pôjde to už ľahko. Inak tie cesty vlakom deti milujú, možno sa zastavíme aj niekde na po ceste, deň niekde v strede Francúzska, deň v Madride a nakoniec to bude omnoho lepšie, ako pôvodný ľahký plán jednej low-cost letenky.

akinom0077
7. máj 2022

@lylyjana nevydrzim🙂 v lietadle mi je vzdy zima.

livka_
7. máj 2022

@dankanka presne 😂🤦 hlavne ze sa foti v elektricke ako pouziva mhd