Dobrý deň, chcem sa opýtať či nemá niekto podobnú skúsenosť, som rozvedená a dieťa súd určil mne do opatery, mám snúbenca s ktorým sa o mesiac budeme brať a tak isto sa pokúšame o spoločné dieťatko, lenže on je slovák žijúci v Taliansku, takže sa budeme musieť presťahovať do Talianska, teraz je tu na dovolenke, musím mať od môjho manžela súhlas aby som si zobrala môjho syna s prvého manželstva zo sebou do Talianska? ak áno a ten súhlas mi nedá čo je viac ako pravdepodobné aký je ďalší postup, ako to mám dať na súd? a približne ako dlho takýto súd trvá? a čo všetko je potrebné uviesť, je možné že by mi súd aj nevyhovel? za odpovede vám všetkým vopred veľmi pekne ďakujem Bianca
ja som riesila podobnu sutuaciu, mala som priatela taliana a tiez som sa tam rozmyslala prestahovat.,. v Tal, su z toho dost pototo, lebo tam je to velmi prisne..ale co som sa bavila s pravnikom u nas, otec ti prakticky nemoze zakazat odist, pokial ty si schopna dietatu zabezpecit tam vsetko, co k zivotu potrebuje a otcovi umoznis vidavat dieta, tak je to v pohode.. my sme sa dohodli ustne, ze ak by som tam sla, tak malu bude mat dlhsie v lete a prip. pocas inych prazdnin, alebo po vianociach a pod.... dvaja rozumní ludia sa uricte dohodnu....v podstate ako pise andzi 🙂
Talian to chcel mat na papieri,ale to som nechcela zase ja, a asi som aj vedela preco. proste sa tam vyskytli ine veci, preco sme sa rozhodli ten vztah ukoncit... a zase moj EX manzel ani nerobil problemy, tak naco na papieri??
povedal, ze nadseny nie je,ale najde sa sposob, ako byt s dietatom a to tiez nebude vecne male 🙂 takze tak 🙂
Ahoj bianca, ja si ťa pamätám ešte zo snažilkovskej témy, čo nebolo až tak dávno a už si rozvedená a zasnúbená?????? Veď vtedy si údajne bola v očakávaní tehotenstva s manželom...no zaujímavé. Aká je pravda, vieš zaiste len ty. K veci - na vysťahovanie maloletého dieťaťa do cudziny potrebuješ súhlas otca, ak ti otec súhlas nedá, musíš sa obrátiť na súd. V návrhu na súd treba uviesť všetky okolnosti svedčiace o tom, že vysťahovanie dieťaťa do cudziny bude v záujme dieťaťa. Treba sa tiež vyporiadať s otázkou, kedy a ako často sa bude môcť otec s dieťaťom stýkať. Veľa šťastia.